{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Pollastre amb salsa de iogurt

Ingredients

  • 8 filets de pit de pollastre
  • Una ceba vermella
  • Tres iogurts naturals Danone
  • 100 g de cogombrets amb vinagre
  • 50 g de tàperes en vinagre
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva

Preparació

Per començar, prepara els pits de pollastre. Per fer-ho, posa un rajolí d’oli d’oliva a la paella a foc mig.

Quan estigui calenta, afegeix-hi la ceba vermella ben picada i abaixa el foc. Mantén-ho 5 minuts fins que comenci a estar transparent i afegeix-hi aleshores el pit de pollastre.

Mentre es fa la carn, talla les tàperes i els cogombrets a trossets molt petits i posa’ls en un bol. Afegeix-hi també els iogurts i una mica de sal. Remena-ho bé fins que adquireixi la textura desitjada.

Una vegada que tinguis la salsa de iogurt preparada i els pits estiguin gairebé enllestits, incorpora a la paella la barreja que has preparat al bol i deixa que es faci durant uns cinc minuts a foc lent perquè s’impregni de sabor. Finalment, rectifica-ho de sal i afegeix-hi pebre al gust.

Pollastre amb allada

Ingredients

  • 1 pollastre sencer
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 nyora seca
  • 1 got de vi blanc
  • Farigola
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació

Per començar, trosseja el pollastre i treu-ne la pell. En una paella amb oli d’oliva, fregeix els alls. Quan estiguin rossos, incorpora-hi el pollastre, prèviament salpebrat, la nyora i la farigola. Deixa que el pollastre es faci durant uns minuts. Més tard, afegeix-hi el vi blanc i deixa’l evaporar.

Pollastre agredolç

Ingredients

  • 400 g de cuixa de pollastre, quantitat segons comensals
  • 1 ceba picada
  • Tomàquet triturat al gust
  • Salsa de soja
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Suc de taronja
  • Sucre

Preparació

Trosseja i neteja bé el pollastre i posa’l en una font àmplia on càpiguen tots les cuixes. Salpebra’l bé i afegeix-hi una mica d’oli d’oliva. Mentrestant, preescalfa el forn a 190 ˚C. 

Per preparar la salsa agredolça, pela i talla la ceba a tires a juliana, i posa a escalfar una paella amb oli d’oliva. Quan estigui ben calenta, afegeix-hi la ceba, deixa que es faci durant uns minuts fins que estigui ben sofregida. Afegeix-hi una mica de sal perquè es faci millor. Afegeix-hi després un raig de vinagre, un got de suc de taronja, un altre de salsa de soja i tomàquet triturat. Les mesures, ajusta-les segons si la salsa  t’agrada més forta o més suau. Pots anar corregint-ne el gust mentre es prepara. Amb el forn ja calent, posa-hi el pollastre durant uns 30-35 minuts, donant-li la volta a meitat de temps perquè es faci bé.


Quan el pollastre i la salsa estiguin a punt, ja pots servir el pollastre regat amb la salsa agredolça.

Recepta per al pit de pollastre

Ingredients

  • 400g de pit de pollastre
  • Oli d’oliva
  • Llimona
  • Pebre

Preparació

Per començar, neteja els pits de pollastre. Escalfa l’oli a la paella. Un cop calent, afegeix el pollastre i ja pots fregir-lo durant uns minuts. Quan estigui llest, afegeix una mica de llimona i pebre al gust.

El pollastre és una carn blanca, versàtil i gustosa, amb un contingut alt en proteïnes d’alt valor biològic i amb una baixa aportació de greixos saturats, que fa que sigui una carn molt fàcil de digerir i una de les més recomanables a l’hora de cuidar la salut cardiovascular. L’aportació diària de proteïnes de la dieta podem fer-la amb aliments proteics d’origen vegetal, com ara els llegums i derivats, o amb els d’origen animal, com ara carns, peixos, ous i marisc. L’ideal és aconseguir un equilibri entre proteïnes animals i proteïnes vegetals a la dieta. Dins del grup de les carns, en concret, el millor és que consumeixis, en el dia a dia, varietats més magres (amb menys greix), com ara aus i carns blanques, és a dir, pollastre, gall dindi, conill, etc. Això sí, es recomana retirar la pell de les carns d’au, perquè és on s’acumula el greix i el colesterol.

Ara que coneixem, doncs, el valor nutricional tan interessant que tenen, és hora de posar fil a l’agulla a la cuina. Tal com dèiem abans, la carn de pollastre és molt versàtil i gustosa, de manera que admet moltíssimes preparacions culinàries. Avui prepararem uns pits de pollastre deliciosos amanits amb una salsa de iogurt plena de gust.

Tot i que ja per si mateixa la carn de pollastre és tendra, quan es cuina amb algun tipus de salsa encara queda amb una textura més suau. Això és ideal, per exemple, per a criatures o persones grans, a qui va millor aquest tipus de textures més tendres. Ho podem aconseguir amb una salsa de tomàquet, una samfaina de verdures o un altre tipus de salsa com, per exemple, la de iogurt que veurem avui. Aquesta salsa de iogurt amb cogombrets i tàperes en vinagre té una textura molt suau i aporta una aroma deliciosa als filets de pit de pollastre. Per fer un menú complet, els pots acompanyar amb una amanida d’arròs o unes tallarines amb verdures com a primer plat, per exemple, i una peça de fruita per postres. A la part final de l’elaboració d’aquesta recepta, quan ja ho tinguis tot junt a la paella, no oblidis el pas de deixar-ho coure uns pocs minuts a foc lent, a poc a poc, perquè aquest últim pas serà el que impregnarà bé el pollastre del gust de la salsa de iogurt.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.