{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

El dia de Tots Sants, l’1 de novembre, i durant els dies propers a aquesta data, a Espanya es preparen una gran varietat de postres, sobretot dolços i, en molts casos, amb fruita seca com a ingredient principal. Per tant, acostumen a ser postres bastant calòriques. Això sí, en aquesta època de l’any en gaudim com mai!

Receptes de Tots Sants

Perquè ho puguis compartir amb tota la família, ara veurem receptes de Tots Sants per a nens, tant per fer amb ells com perquè en gaudeixin juntament amb tota la família. Aquí les teniu:

Pestiños

La dels pestiños és una recepta que es menja, sobretot, a Andalusia, Extremadura i Aragó. Els pestiños poden ser una gran idea per passar una tarda en família. Una recepta que, a més a més, pots recuperar per Setmana Santa i per Nadal.

Ingredients: per a la massa necessitaràs 500 g de farina, 2 culleradetes de canyella en pols, 1 got d’aigua, 1 mica de sal i ratlladura de llimona. Per fregir-los, ½ l d’oli d’oliva, 1 cullerada d’anís, 1 cullerada de sèsam, pela de taronja i de llimona. Finalment, necessitaràs també 1 got d’aigua i 250 g de mel.

Elaboració: fregeix, en oli d’oliva, les peles de llimona i de taronja. A la mateixa paella, afegeix després l’anís i el sèsam. Quan hagin passat uns 10 minuts, retira-ho del foc i cola l’oli. Reserva’l. D’altra banda, per fer la massa, col·loca la farina en un recipient i barreja-la amb els ingredients secs (canyella, sal i pela de llimona). A continuació, afegeix els ingredients líquids (aigua i els 200 ml d’oli que havies reservat abans). Pasta-ho, forma una massa tova i deixa-la reposar entre mitja hora i una hora. Passat aquest temps, agafa petites porcions de la massa i dóna’ls forma: primer fes forma de coqueta, després corba-la i uneix les puntes oposades donant-li la forma típica dels pestiños. Escalfa la resta de l’oli que havia sobrat d’abans, i fregeix-hi els pestiños. Per acabar, dilueix la mel amb l’aigua. Una vegada tinguis els pestiños fregits, passa’ls per aquesta barreja i escorre’ls una mica abans de servir-los. Ja veus que no és una recepta gaire complicada de fer, però sí que requereix bastant de temps de preparació, així que és ideal per passar una tarda amb la canalla.

Torrades de Santa Teresa i bunyols

Aquestes dues receptes són més senzilles que els pestiños, així que te les recomanem per als més menuts. En aquest enllaç pots veure com s’elaboren les torrades de Santa Teresa i els bunyols per als més petits. S’ho passaran pipa!

Castanyes torrades: no em diguis que no és divertit preparar-les! Es preparen per celebrar la Castanyada a Catalunya, juntament amb els panellets i els moniatos rostits, típics d’aquesta festa, amb una copeta de vi dolç per als adults que els vingui de gust.

A més de les tradicionals, que trobem a les típiques castanyeres del carrer, també les podem torrar a casa fàcilment. Com? Pren-ne nota: al forn! Per torrar les castanyes al forn, primer renta-les amb aigua freda i fes-los un tall profund de costat a costat (això t’ajudarà a pelar-les després). Col·loca-les en una safata de forn, una mica humides, i fes-les a 180 °C durant 25 minuts aproximadament. Si vols que es conservin calentetes, quan acabis, embolica-les en una paperina de paper de diari, com les que donen al carrer.

Ossos de sant

Els ossos de sants’elaboren amb una base de massapà. Es preparen per al dia de Tots Sants, coincidint amb la recol·lecció de l’ametlla. Consumits per tot Espanya, sobretot típics a la zona de Castella i Lleó, el seu nom es deu a la forma que tenen, semblant a un os.

Massapà

El massapà s’utilitza com a base de moltes de les elaboracions típiques de Tots Sants, i conté, com a ingredients principals, sucre i ametlles crues picades a parts iguals. En alguns casos s’hi afegeix també patata bullida aixafada, per rebaixar el cost dels ingredients de la recepta. De fet, es podria dir que els ossos de santson com uns petits tubs farcits de dolç de gema pastissera perquè se’ls dóna forma allargada i cilíndrica. Saps com es prepara el dolç de gema pastissera? Simplement amb 4 rovells d’ou, 100 g de sucre i 50 ml d’aigua. Prepara un bany maria per fer un almívar amb l’aigua i el sucre. En un bol, bat les puntes i aboca-hi l’almívar al damunt. Per acabar, posa el bol al bany maria sense deixar de remenar de forma contínua, fins que qualli i la gema quedi consistent.

Encara que el farciment tradicional és aquest, pots trobar receptes amb cabell d’àngel, coco, pruna, xocolata, melmelada o, fins i tot, iogurt. Efectivament! Els ossos de sant amb iogurt són deliciosos, t’atreveixes a tastar-los? 

Caqui amb iogurt

Unes postres molt senzilles de fer, amb què pots acabar el teu menú aquestes dates. Saps què és? És el caqui, també conegut com a palosanto, perquè és al novembre quan la majoria de les varietats d’aquesta fruita són en el seu millor moment de maduració. Doncs bé, sabent això, et proposem una recepta ben senzilla.

Ingredients: 1 caqui, 1 iogurt cremós tipus Oikos, 2 cullerades soperes de mel, una miqueta de canyella mòlta i encenalls de xocolata.

Elaboració: pela i talla la carn del caqui i després bat-la al got de la batedora. Afegeix-hi el iogurt i la mel. Tritura-ho tot junt una altra vegada, i serveix-ho en un recipient, juntament amb els encenalls de xocolata per decorar i la canyella. Refreda-ho a la nevera i... bon profit!

A més, tant si celebrem o no Halloween, creiem que és important transmetre a la mainada la importància de mantenir els costums i les receptes típiques espanyoles i anar inculcant aquestes tradicions de generació en generació. Què n’opines? Gaudeix d’aquestes receptes de Tots Sants en família!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.