{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Avantatges de preparar receptes al forn

És veritat que la cocció al forn no és de les tècniques culinàries més ràpides, però sí que té altres avantatges importants, com ara que la calor seca i uniforme del forn segella la part exterior dels aliments, i deixa a l'interior els sucs, cosa que fa que el resultat sigui més tendre. De fet, les altes temperatures que s'hi assoleixen propicien la concentració d'aromes i sabors a l'aliment.

Aquesta característica dóna un gust especial i una textura molt sucosa i gustosa a les receptes fetes al forn. Per aquest mateix motiu, es redueix la pèrdua de nutrients, de manera que la cocció al forn conserva millor les vitamines i els minerals de l'aliment en qüestió.

Un altre avantatge és que els aliments es couen amb menys greix que amb altres tècniques, perquè al forn no cal que utilitzis gaire oli. Si tries peces magres de carn, verdura o peix, no necessitaràs condimentar-les gaire. A més a més, és una tècnica molt còmoda i fàcil.

T'has fixat que en les receptes al forn es diu que cal preescalfar-lo sempre abans de fer-lo anar? Només així aconseguiràs que la cocció sigui tan uniforme com dèiem.

Això sí, per obtenir uns resultats perfectes és important que coneguis el teu propi forn, perquè per aconseguir que el resultat final de la recepta sigui perfecte cal ajustar correctament el temps i la temperatura que cada cocció necessita.

Per tot plegat, amb aquesta tècnica de cocció pots preparar receptes lleugeres, senzilles, saboroses, saludables, econòmiques i, per què no, també moltes de ràpides. Vegem-ho!:

Receptes fàcils per fer al forn

Recepta al forn núm. 1. Filet de llenguado al forn amb patates i espinacs

No et perdis aquesta recepta! El llenguado al forn desprèn una aroma fantàstica que, de ben segur, encantarà a tota la família. A més a més, com que la recepta també porta patates i altres verdures, la pots prendre com un plat únic saludable i ben equilibrat.

Recepta al forn núm. 2. Salmó al forn amb llimona

La cocció al forn és molt versàtil per a peixos blancs, com el rap o el llenguado (que t'he comentat a la recepta anterior). Però aquesta tècnica va especialment bé amb peixos blaus, com ara el salmó o la tonyina, perquè contenen més greixos cardiosaludables, i això fa que el resultat final sigui més gustós. Ho descobriràs si proves de fer aquesta recepta! Per a cada filet de salmó necessites 1 llimona, 1 cullerada d'oli d'oliva, un pessic de sal i herbes provençals. Mentre escalfes el forn a uns 180 °C-200 °C, neteja bé el filet de salmó i treu-ne les espines. En una safata de forn, posa un rajolí d'oli d'oliva i les herbes provençals; a sobre, col·loca el filet de salmó i unes rodanxes de llimona. Ja està llest per fer-se al forn uns 10-15 minuts (vigila de no passar-te amb el temps perquè no quedi sec).

Recepta al forn núm. 3. Rostit al forn a la papillota

Ara podrem preparar rostits al forn a la papillota per a peixos, hortalisses, carns blanques, etc.:la papillota és una tècnica molt fàcil de preparar i amb un resultat deliciós si es fa al forn! Comença embolicant l'aliment que vols cuinar en paper d'alumini, i tanca'l bé fent-hi diversos doblecs. Després posa'l al forn i deixa que es vagi fent. Pensa que com que està gairebé tancat, la calor es concentra i el vapor mateix farà que l'aliment es faci en el seu propi suc. Quan notis que està tou, estarà llest perquè ens el mengem, però compte de no cremar-te quan obris l'embolcall!

Recepta al forn núm. 4. Conill al forn amb verdures

Les carns blanques, com aquest conill al forn, que t'expliquem aquí , són també molt versàtils per fer amb aquesta tècnica.

Recepta al forn núm. 5. Pastís de verdures

Una recepta que agrada a tothom i que faig sempre que em ve de gust. La pots preparar amb totes les verdures que tinguis al rebost: albergínia, carbassó, pebrot, xampinyons, ceba… Pots posar-hi també patates perquè hi aportin hidrats de carboni, i si a més a més hi poses pernil salat o salmó fumat (depenent de si prefereixes carn o peix), tindràs un plat únic equilibrat! La preparació és molt fàcil: renta bé totes les verdures i, si vols, pela-les. Talla-les a làmines fines, també les patates, si pots amb una mandolina perquè quedin ben fines. Després, agafa una safata de forn i posa-hi diverses capes de patates, verdures i pernil o salmó, en l'ordre i la quantitat que vulguis! Amb el forn ja calent, deixa que es faci tot uns 20-30 minuts (més o menys depenent del gruix dels ingredients i de la superfície de la safata). Quan notis que les verdures són toves, amaneix-ho tot amb oli d'oliva verge extra, una miqueta de sal i de pebre negre al gust. I a taula!

Recepta al forn núm. 6. Patates al forn

Per preparar-les necessites patates, oli d'oliva verge extra, sal grossa i alguna espècie o herba aromàtica, com ara romaní, farigola o pebre vermell. Si vols fer unes patates amb forma de mitges llunes al forn les hauràs de deixar amb pell, o sigui que les hauràs de rentar bé per fora. Quan estiguin ben netes, eixuga-les i talla-les gruixudes, deixant-ne la pell. Posa-les a la safata del forn, amaneix-les amb oli d'oliva, sal grossa i romaní (o l'herba aromàtica que més t'agradi). Deixa que es facin al forn, ja calent, a uns 180 °C durant uns 20 minuts. El més important és que estiguin ben separades perquè es facin bé i, si és possible, tomba-les quan hagi passat la meitat del temps.

Per a la majoria de les receptes, la cocció et quedarà bé amb el forn a dalt i a baix, excepte si vols, per exemple, gratinar. Tingues en compte que si el forn és de convecció, vol dir que té un ventilador que fa circular l'aire calent. Així s'aconsegueix que la temperatura de dins de l'electrodomèstic sigui més constant, la cocció més uniforme i ràpida i els aliments no es ressequin tant, perquè el temps de cocció s'escurça.

Gaudeix de totes les opcions de receptes que pots fer al forn! I, per postres, res millor que un deliciós iogurt per acabar!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre