{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Vosaltres sou dels que us agrada cuinar cada any el mateix o preferiu anar variant? En qualsevol cas, per a aquest any veurem una proposta de receptes nadalenques senzilles, econòmiques i, en la mesura del que sigui possible, perquè són dates en què mengem més que habitualment, també equilibrades.

Què us semblen les propostes següents?

Aperitius nadalencs: en aquest apunt de receptes nadalenques senzilles i econòmiques trobareu diferents idees d’aperitius nadalencs lleugers, i altres propostes també molt interessants!

Primers plats nadalencs

  • Sopa d’all: una opció sana per entrar en calor després dels aperitius és la coneguda sopa d’all o sopa castellana. Com potser ja sabeu, els ingredients bàsics són l’aigua o el brou, el pa dur, l’all i el pebre vermell.Per preparar-la, primer ofeguem uns grans d’all tallats en una paella. Quan es comencin a enrossir, hi afegim el pa del dia anterior tallat a trossos. Després hi posem el pebre vermell, ho remenem bé i hi incorporem l’aigua o, si volem que sigui més saborós, brou de verdures o de pollastre, atès que són dos brous amb un gust suau, però aromàtics. Ho deixem coure a foc mitjà, sense que trenqui el bull, durant 10-15 minuts. Per donar un toc més festiu a la típica recepta, també podem afegir-hi pernil salat a dauets, uns ous batuts o durs tallats a làmines, unes gambes pelades o uns crostonets. Una recepta econòmica i ben bona! 
  • Canelons de carbassó amb beixamel: per fer la recepta de manera poc complicada, podem optar per comprar plaques de canelons ja fetes i salsa beixamel preparada. Hem de coure dos carbassons grans en aigua, juntament amb dues pastanagues, un porro, una fulla de llorer i una miqueta de pebre i sal. Quan estigui cuit, cal que ho escorrem, que ho piquem i que ho reservem. Aleshores sofregim una mica de ceba picada molt fina en oli i l’afegim a la resta de verdures. Un cop fet això, hi afegim una mica de tomàquet fregit i ho barregem. Això serà el farciment dels canelons. Quan s’hagi refredat, preparem les plaques de pasta dels canelons segons ens indiquin. En cada placa posem el farciment de verdures, l’enrotllem i hi afegim la salsa beixamel i el formatge ratllat. Ho deixem coure uns 20 minuts al forn, i ho gratinem fins que el formatge estigui daurat. Mmm! Quina salivera! 

Segons plats nadalencs

  • Pollastre amb fruita seca i iogurt: per variar una mica la clàssica recepta nadalenca de pollastre farcit, us proposem aquesta altra recepta. El pollastre és una carn blanca fàcil de digerir que, juntament amb el toc de sabor de la fruita seca i el iogurt, formarà un plat deliciós per a aquestes festes, que sorprendrà tots els nostres convidats! És fàcil de preparar, econòmic i boníssim! 
  • Vol-au-vents farcits de bastonets de cranc amb crema: és cert que els vol-au-vents o que la pasta de full petita els associem a un aperitiu, però, si els escollim una mica més grans o en fem un parell, també poden ser el segon plat. Començarem picant i enrossint una ceba en una paella. Quan estigui a punt, hi incorporem uns bastonets de cranc picats i, si volem, també algun llagostí congelat tallat a trossos. Ho coem tot bé, i hi afegim un rajolí de vi blanc (l’alcohol s’evaporarà) i nata líquida. Un cop feta la cocció, només hem d’omplir els vol-au-vents i decorar-los amb alguna herba aromàtica. 
  • Lluç farcit de bolets i pernil: què us sembla la idea? Per a aquesta recepta necessitarem unes cues de lluç, talls de pernil salat, bolets variats (poden ser congelats o en conserva), sal, pebre negre i oli. Per a l’elaboració del lluç farcit, hem de començar netejant els bolets i saltant-los a foc fort amb els talls de pernil. Posem aquesta barreja, ja amanida, damunt d’una de les cues, i la cobrim amb una altra cua. Com si fos un sandvitx! Ho ruixem amb oli d’oliva i ho deixem coure al forn uns 20 minuts a 180 °C. Per servir-ho, tallem per la meitat cada “sandvitx” de dos cues farcides. I gaudiu-ne! 
  • Gall dindi saltat amb fruites, nous i col: una opció deliciosa! La combinació de fruites, com el mango i la pinya, amb la col, les nous pelades, el gingebre fresc, la ceba tendra, el brou d’au i el cibulet fresc, és espectacular!

Postres nadalenques: aquí trobareu diverses idees de postres delicioses per sorprendre aquest Nadal. I és que la millor manera d’acabar un àpat és amb unes postres boníssimes, oi? 

Si voleu més idees, també us proposem que vestiu de vermell el vostre Nadal, preparant alguna recepta amb magrana. Aquí us deixem més consells per seguir una dieta equilibrada per Nadal.

Bones festes a tothom!

 

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.