{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Hola un cop més!

Amb l'arribada del fred, hi ha moltes persones que agafen refredats. Com ja sabeu, l'alimentació té un paper molt important en la salut, de manera que si seguim una dieta sana, equilibrada i variada ens podem protegir molt millor dels refredats. Us interessa saber quins aliments ens poden ajudar a reforçar les defenses? Doncs preneu nota, perquè avui en parlarem. I també dels que trobem a la temporada de tardor i hivern i, per descomptat, us donaré algunes receptes delicioses per evitar refredats i gaudir amb els vostres. Com sempre us dic, cal aprofitar els aliments que cada època de l'any ens proporciona, és a dir, que heu de consumir les verdures, les fruites i les hortalisses de temporada. L'albergínia, l'all tendre, l'api, el moniato, les bledes, la carabassa i el carbassó, el cogombre, la col i la coliflor, el bròquil, l'escarola, els espinacs, els bolets, l'aranja, el caqui, la mandarina, la taronja, la pinya… són alguns dels aliments que trobem en aquestes dues estacions tan fantàstiques.

Per prevenir els maleïts refredats és bo potenciar els aliments que tenen un alt contingut en antioxidants, perquè contribueixen a reforçar el sistema immunitari. De fet, aquests antioxidants són els betacarotens, les vitamines C i E, i el seleni (present en molts aliments), entre d'altres.

Recordeu on podem trobar gran quantitat de betacarotens? Són presents en els aliments d'origen vegetal de color ataronjat i vermell, com la pastanaga, la carabassa, el pebrot… i en menys quantitat en els verds i, els podem trobar tots a la tardor i a l'hivern!

Com ja sabeu, la vitamina C es troba, per excel·lència, en els cítrics, com la taronja, les mandarines, el kiwi… Però també en els vegetals crus com les amanides, així que, com a mínim, hauríem de menjar una mica d'amanida cada dia, encara que sigui com a guarnició. Si afegiu una mica d'oli d'oliva cru a les nostres receptes, també estareu aportant-hi vitamina E, un altre antioxidant. Aquesta vitamina també es troba a la fruita seca, de manera que un grapadet de fruita seca com a piscolabis o a l'amanida... i deliciós!

Bé, el que és promès sigui atès. Aquí teniu les receptes:

  • Amanida d'espinacs i xampinyons: deliciosa i, a més, aporta ferro i magnesi.
  • Daus de pollastre i pebrot: si prepareu la recepta tal com s'indica, també estareu prenent una bona quantitat de calci.
  • Amanida d'arròs: una recepta pràctica i fàcil d'improvisar qualsevol dia i, a més, boníssima.
  • Amanida de cogombre: encara que sembli molt estiuenca, per a un sopar lleuger és ideal.
  • Batut de pastanaga, poma i llimona: amb un parell de pastanagues, mitja poma i un rajolí de llimona... i llest! Fantàstic com a entrant o fins i tot per picar!

Ja ho veieu, la majoria de receptes que contenen molts antioxidants són en forma d'amanides o de fruita. No es tracta de menjar únicament aquests aliments, però sí de repartir-los fins a prendre unes 3 peces de fruita al dia i 2 racions de verdures, una de crua, com l'amanida, i l'altra, cuita.

Ah! Recordeu-vos de prendre un Actimel cada dia.

Apa, mengeu i cuideu-vos!

 

Community Manager de Danone

 

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.