{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Avui m’agradaria parlar-vos del calci. Sabeu que és el mineral amb més presència a l’organisme? Es troba present en els 206 ossos i les 32 dents! Per tant, és un dels minerals més importants i que no hem d’oblidar mai d’incloure en qualsevol dieta. Per això us proposo unes receptes riques en calci nutritives i delicioses!

I sabeu per què és tan important el calci? Doncs perquè té unes funcions essencials en l’organisme. Per exemple, manté l’estructura de l’esquelet, ajuda els ossos i les dents a estar forts i resistents i intervé en la contracció muscular, entre d’altres. Poca broma!

I tingueu en compte que cal cobrir les necessitats de calci mitjançant la dieta durant tota la vida. El més important és la prevenció, i si des de petits us acostumeu a incloure aliments rics en calci, com el iogurt, el formatge o altres productes lactis a la vostra alimentació diària, aconseguireu tenir uns ossos forts i sans. Que sapigueu que les principals reserves de calci a l’organisme s’assoleixen als 25-30 anys. A partir d’aquesta edat la densitat òssia ja no augmenta, ben al contrari, a partir d’aproximadament els 40 anys, la capacitat per retenir el calci dels ossos disminueix. Per això, a partir dels 40 anys augmenta el requeriment d’aquest mineral. Així que vinga, cuideu els ossos perquè es mantinguin forts!

Quantes racions de calci creieu que hauríeu de prendre al dia per mantenir forts els ossos? Per garantir-vos una bona aportació de calci hauríeu de prendre de dues a quatre racions de lactis al dia: 1 got de llet equival a 1 ració de calci, 2 iogurts equivalen a 1 ració, 1 iogurt Densia equival a 1 ració, etc. Recordeu que els lactis són la principal font de calci i la més assimilable!

Com es prepara?