{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Per què cal sopar de forma saludable?

Als qui ens agrada cuinar, gaudim fent el sopar, perquè és un dels àpats del dia a què podem dedicar més temps. S’acosta la nit, ja som a casa i som en un ambient molt còmode i distès per cuinar a plaer.

El que sí que hem de tenir en compte és que no podem (o no hem de) cuinar fregits, arrebossats, guisats (que bons que són els de l’àvia!) i altres preparacions que siguin massa calòriques cada dia, perquè no estaríem seguint una alimentació saludable. No podem abaixar massa la guàrdia només perquè ja ha arribat la nit. Un sopar saludable és part d’una alimentació saludable.

Una alimentació saludable ha de ser equilibrada, variada, suficient, adaptada, satisfactòria i sostenible. Equilibrada, en poques paraules, és "menjar de tot", de tots els grups d’aliments (verdura, fruita, cereals, carn, ou, peix, etc.) per aconseguir un equilibri nutricional adequat; variada és que, dins de cadascun d’aquests grups, escollim diferents aliments (de la fruita: taronja, plàtan, poma, cireres, maduixes, etc.), i suficient, pel que fa a la quantitat de les racions, ajustada a les necessitats de cada persona en funció de l’edat i de l’activitat física que faci.

També és important seguir les pautes que us explicàvem a l’article Fes dels sopars un aliat.

Optimitzar una alimentació saludable

La gran diferència entre el dinar i el sopar és que aquest darrer ha de ser més lleuger, ha d’haver-hi menys quantitat en les racions i cal variar en la selecció d’aliments i de receptes respecte a les que hem escollit per al dinar.

I com podem aplicar-ho al sopar? (per al dinar seria el mateix). Doncs molt senzill. A cada sopar hem de prendre, agafant com a referència un plat pla gran: la meitat del plat d’hortalisses, un quart de platd’un aliment que aporti hidrats de carboni, i el quart restant d’un aliment que aporti proteïnes.

I això és incompatible amb cuinar ràpid? Doncs no! Per això hem preparat aquest article tan interessant de 5 sopars saludables que pots fer en 5 minuts, en què us proposem idees per preparar molt ràpidament sopars saludables i complets.

A més de les idees anteriors, també podeu optar per fer amanides primaverals completes, perquè amb la calor que s’acosta, vénen de gust com a plat únic.

Ara us donarem una idea nova… que podeu tastar aquesta nit mateix!

Plat únic de cuscús amb espinacs, maduixes i formatge feta. Per a 4 persones, es necessiten:

  • 200 g de cuscús
  • 200 ml d’aigua
  • 1 manat d’espàrrecs verds
  • 8 maduixes
  • 100 g d’espinacs frescos
  • 100 g de formatge feta
  • oli d’oliva
  • vinagre de Mòdena
  • avellanes
  • sal
  • pebre negre

Per a l’elaboració, comencem preparant la vinagreta: triturem les avellanes juntament amb l’oli i el vinagre. A continuació preparem el cuscús, barrejant-lo amb oli d’oliva, pebre, sal i afegint-hi aigua (a temperatura ambient). Després, el deixem reposar 15 minuts. Mentrestant, tallem els espàrrecs a dauets i els saltem en una paella amb molt poc oli. Tallem les maduixes i les reservem. Ho emplatem amb una base d’espinacs, el cuscús pel damunt, els espàrrecs, les maduixes, el formatge i tot amanit amb la vinagreta.

Amb aquestes idees, organitzar sopars saludables, variats i molt bons és a les teves mans. Recorda que pots trobar més receptes a la pàgina d’Alimenta Somriures.  

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.