{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

El couscous o cuscús és un plat tradicional berber que està fet a base de sèmola de blat. És un aliment que és present a la dieta de diversos països àrabs, sobretot a Algèria o al Marroc. Se sol acompanyar d’altres ingredients com ara llegums, verdures, hortalisses, carns o herbes aromàtiques, depenent de la zona. Nosaltres et portem dues receptes ben senzilles: una amb xai i verdura, i una altra amb pollastre. T’animes a preparar-les?

Propietats del cuscús

El cuscús és un plat consistent que ens aporta diferents nutrients:

  • D’una banda és ric en hidrats de carboni, procedents sobretot del midó que conté el blat. Per tant, és un aliment que aporta energia a l’organisme.
  • També conté proteïnes vegetals derivades del gluten.
  • Quant a vitamines, hi trobem vitamines del grup B.    

Receptes amb cuscús

Ara que coneixem les propietats del cuscús, és hora d’assaborir-lo! Aquí tens dues receptes delicioses que pots provar de fer:

Cuscús amb xai i verdures

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 cuixes de xai desossades i trossejades
  • 400 g de cuscús mitjà
  • Aigua
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues grans
  • 1 carbassó
  • 4 grans d’all
  • ½ litre de brou de carn o de verdures
  • 1 culleradeta de nou moscada
  • 1 culleradeta de safrà
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre negre

Preparació:

Posem un raig generós d’oli d’oliva en una cassola i l’escalfem. Hi afegim els trossos de xai i els enrossim durant uns cinc minuts. Mentrestant tallem la ceba, la pastanaga, el carbassó i els grans d’all a trossos petits. Els incorporem a la cassola, els salpebrem, i remenem.

Quan hagin passat un parell de minuts, hi afegim el brou de carn o verdura i deixem que tots els ingredients es facin a foc lent. A meitat de cocció hi afegim el safrà i la nou moscada. Quan la verdura estigui tova i el brou s’hagi reduït, ho retirem del foc i ho reservem.

Ara preparem el cuscús. L’ideal és fer-ho seguint les instruccions del que hagis escollit, ja que pot variar segons quin sigui. Per preparar-lo utilitzarem uns 400 ml d’aigua, que també podem substituir per brou de pollastre o de verdura. Escalfem el brou o l’aigua en un cassó i quan arrenqui el bull hi afegim el cuscús a poc a poc. Ho retirem del foc i ho remenem fins que absorbeixi el líquid. Si ens queda una mica sec, o simplement per donar-li sabor, podem afegir-hi un raig d’oli d’oliva i salpebrar-lo.

Servim el cuscús en un plat i hi posem al damunt el xai i les verdures. I ja ens el podem menjar!

Cuscús amb pollastre amb curri

Ingredients per a 4 persones:

  • 6-8 pits de pollastre
  • 1 ceba
  • 2 cullerades de curri en pols (o al gust)
  • 250 ml de llet
  • 1 cullerada de farina
  • 400 g de cuscús
  • 400 ml aprox. d’aigua o brou de pollastre
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Preparació:

Fem el pollastre en una paella amb oli d’oliva. El salpebrem i quan estigui llest el retirem del foc i el reservem. En aquesta mateixa paella enrossim la ceba tallada a la juliana. Hi afegim després el curri, la farina i ho barregem tot. Hi afegim la llet a poc a poc sense parar de remenar fins a formar una salsa més o menys espessa. Hi incorporem el pollastre i el fem uns minuts més fins que s’amari bé a la salsa. Salpebrem, remenem, ho retirem del foc i ho reservem.

Preparem el cuscús com hem indicat a la recepta anterior, amb aigua o brou de pollastre. El deixem reposar, el posem en un plat, hi afegim el pollastre amb la salsa de curri i el servim.

T’han agradat aquestes propostes? Anima’t a fer-les i explica’ns què t’han semblat. Per postres, pots prendre un Activia per continuar cuidant la salut digestiva.

Consumiu-ne diàriament com a part d’una dieta variada i mantingueu un estil de vida saludable. Activia conté clorurs naturals que provenen de les sals minerals i que faciliten la digestió mitjançant la producció d’àcid clorhídric a l’estómac.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.