{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

El couscous o cuscús és un plat tradicional berber que està fet a base de sèmola de blat. És un aliment que és present a la dieta de diversos països àrabs, sobretot a Algèria o al Marroc. Se sol acompanyar d’altres ingredients com ara llegums, verdures, hortalisses, carns o herbes aromàtiques, depenent de la zona. Nosaltres et portem dues receptes ben senzilles: una amb xai i verdura, i una altra amb pollastre. T’animes a preparar-les?

Propietats del cuscús

El cuscús és un plat consistent que ens aporta diferents nutrients:

  • D’una banda és ric en hidrats de carboni, procedents sobretot del midó que conté el blat. Per tant, és un aliment que aporta energia a l’organisme.
  • També conté proteïnes vegetals derivades del gluten.
  • Quant a vitamines, hi trobem vitamines del grup B.    

Receptes amb cuscús

Ara que coneixem les propietats del cuscús, és hora d’assaborir-lo! Aquí tens dues receptes delicioses que pots provar de fer:

Cuscús amb xai i verdures

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 cuixes de xai desossades i trossejades
  • 400 g de cuscús mitjà
  • Aigua
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues grans
  • 1 carbassó
  • 4 grans d’all
  • ½ litre de brou de carn o de verdures
  • 1 culleradeta de nou moscada
  • 1 culleradeta de safrà
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre negre

Preparació:

Posem un raig generós d’oli d’oliva en una cassola i l’escalfem. Hi afegim els trossos de xai i els enrossim durant uns cinc minuts. Mentrestant tallem la ceba, la pastanaga, el carbassó i els grans d’all a trossos petits. Els incorporem a la cassola, els salpebrem, i remenem.

Quan hagin passat un parell de minuts, hi afegim el brou de carn o verdura i deixem que tots els ingredients es facin a foc lent. A meitat de cocció hi afegim el safrà i la nou moscada. Quan la verdura estigui tova i el brou s’hagi reduït, ho retirem del foc i ho reservem.

Ara preparem el cuscús. L’ideal és fer-ho seguint les instruccions del que hagis escollit, ja que pot variar segons quin sigui. Per preparar-lo utilitzarem uns 400 ml d’aigua, que també podem substituir per brou de pollastre o de verdura. Escalfem el brou o l’aigua en un cassó i quan arrenqui el bull hi afegim el cuscús a poc a poc. Ho retirem del foc i ho remenem fins que absorbeixi el líquid. Si ens queda una mica sec, o simplement per donar-li sabor, podem afegir-hi un raig d’oli d’oliva i salpebrar-lo.

Servim el cuscús en un plat i hi posem al damunt el xai i les verdures. I ja ens el podem menjar!

Cuscús amb pollastre amb curri

Ingredients per a 4 persones:

  • 6-8 pits de pollastre
  • 1 ceba
  • 2 cullerades de curri en pols (o al gust)
  • 250 ml de llet
  • 1 cullerada de farina
  • 400 g de cuscús
  • 400 ml aprox. d’aigua o brou de pollastre
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Preparació:

Fem el pollastre en una paella amb oli d’oliva. El salpebrem i quan estigui llest el retirem del foc i el reservem. En aquesta mateixa paella enrossim la ceba tallada a la juliana. Hi afegim després el curri, la farina i ho barregem tot. Hi afegim la llet a poc a poc sense parar de remenar fins a formar una salsa més o menys espessa. Hi incorporem el pollastre i el fem uns minuts més fins que s’amari bé a la salsa. Salpebrem, remenem, ho retirem del foc i ho reservem.

Preparem el cuscús com hem indicat a la recepta anterior, amb aigua o brou de pollastre. El deixem reposar, el posem en un plat, hi afegim el pollastre amb la salsa de curri i el servim.

T’han agradat aquestes propostes? Anima’t a fer-les i explica’ns què t’han semblat. Per postres, pots prendre un Activia per continuar cuidant la salut digestiva.

Consumiu-ne diàriament com a part d’una dieta variada i mantingueu un estil de vida saludable. Activia conté clorurs naturals que provenen de les sals minerals i que faciliten la digestió mitjançant la producció d’àcid clorhídric a l’estómac.

Com es prepara?