{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

L’arròs és el cereal més estès al món. Es cultiva i es consumeix a la Xina des de fa més de 5.000 anys i, com us explicarem en aquest article, existeixen multitud de varietats i d’usos per a aquest aliment, perquè és un ingredient molt versàtil. Sense anar gaire lluny, a Espanya se’n consumeix una quantitat molt gran, que arriba a uns 7 quilos per persona a l’any. Us ho esperàveu?

Si sou dels qui els agrada l’arròs de totes les maneres possibles, en altres articles en trobareu unes receptes boníssimes: arròs al forn, arròs integral amb verdures, arròs a la caçadora, arròs amb panses i verdures amb arròs. Però ara que fa caloreta, us recomanem que prepareu una amanida d’arròs, que és un plat que pot ser molt refrescant, saborós, còmode, i per a tota la família! Segur que als petits de la casa els encanta.

Una idea perquè sigui un plat molt còmode i complet és que hi afegiu algun aliment que aporti proteïnes, ja siguin animals, com ara pollastre, conill, bacallà, tonyina, formatge o ou (en diferents versions, com dur o en truita) o vegetals, com ara llegums (cigrons, llenties, mongetes... Heu tastat la soja?), de manera que l’amanida aporti tots els grups d’aliments que es recomana prendre en un dinar (o sopar).

Una amanida es compon de diversos elements bàsics, i d’altres que són complementaris. El principal avantatge que ens ofereix l’amanida és que podem afegir-hi una infinitat de verdures i d’altres ingredients que faran que l’amanida sigui diferent cada dia. Pot tenir un munt de nutrients, un munt de textures i un munt de colors!

En aquest article, la base que proporcionarà els hidrats de carboni serà l’ingredient estrella: l’arròs. Aquest arròs pot ser de qualsevol de les varietats que més ens agradi: integral, blanc, allargat, rodó, salvatge o, fins i tot, una barreja de diferents tipus. Quina feu servir normalment vosaltres?

Una altra base important també és una de color verd: l’enciam o la col, que també pot ser del tipus que ens agradi més: llarg, iceberg, roure, escarola, endívia, col arrissada, col llombarda, ruca, radicchio, lollo rosso, etc.

Hi hem d’afegir a més algun altre ingredient vegetal, també verd: cogombre, pebrot, alvocat o carbassó (molt finet), per exemple. Podríem afegir-hi també pastanaga, tomàquet, raves, remolatxa, blat de moro (també aporta hidrats de carboni!), pebrot vermell o groc. Ara sí, quin colorit!

Un altre ingredient que va molt bé a les amanides és la fruita seca. Un grapadet de panses, nous, ametlles, avellanes, anacards, pinyons, cacauets, nous de macadàmia, pipes de gira-sol o de carabassa van d’allò més bé a l’amanida d’arròs i ens encanten!

Ens faltaria afegir-hi un dels aliments proteics que hem proposat abans i, per acabar, amanir-la al nostre gust! Oi que tenim mil i una opcions diferents per preparar una amanida d’arròs?

Recordeu que sempre va bé que els més petits ens ajudin a la cuina. Amb les amanides, els nens més grans de la casa,  sempre sota la supervisió d’un adult, ens poden ajudar a tallar les verdures. Els més petitets ens poden ajudar a rentar-les i a afegir-les al bol, com també la resta d’ingredients quan ja estiguin llestos per incorporar-los.

Amanides d’arròs

Per si no us ve la imaginació, us deixem cinc receptes d’amanida d’arròs:

  • Amanida d’arròs integral
  • Amanida d’arròs salvatge amb cirerols, alvocat i salmó fumat amb farciment de salsa de iogurt
  • Amanida d’arròs amb gambes, tomàquet, pebrot verd i salsa pesto
  • Amanida d’arròs amb pollastre, enciam al gust, cogombre i blat de moro

Visca les amanides d’arròs!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre