{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Ens encanta la pasta! A més de ser un plat deliciós, també és nutritiu, perquè l'alt contingut en hidrats de carboni que té ens aporta l'energia necessària per enfrontar-nos amb optimisme a qualsevol activitat del dia. Perquè aquest àpat sigui encara més bo és imprescindible acompanyar-lo amb una salsa que li doni bon gust, però també és important que estigui elaborada amb ingredients saludables. Aquí te'n proposem unes quantes!

Salses saludables i delicioses per a pasta

Les tres salses per a pasta que et presentem són salses tradicionalment lligades a la pasta. Veuràs que totes tres són salses lleugeres i amb molt de color. La salsa tzatziki és una salsa característica de la cuina grega i turca. La salsa pesto és una de les més conegudes d'Itàlia (el país de la pasta), i la salsa multicolor ens ofereix un recurs fàcil i colorit per als nostres plats

Salsa Tzatziki

També és coneguda com a salsa de iogurt http://www.alimentasonrisas.es/es/recetas/yogur/salsa-yogur-hierbas-aromaticas.html. La pots afegir a les amanides de pasta o bé fer-la servir per sucar-hi les teves verdures preferides per picar.

És molt fàcil de preparar, només has de seguir els passos següents:

Ingredients per preparar la salsa tzatziki:

-2 iogurts grecs de Danone

-1 cogombre mitjà

-1 cullerada d'oli d'oliva

-2 cullerades de menta fresca picada

-1 gra d'all

-El suc de mitja llimona

-Un pessic de sal i pebre

En primer lloc, pelem el cogombre i el rentem bé. Després el ratllem fins que quedi una espècie de puré. Hi afegim una mica de sal i ho deixem en un colador perquè deixi anar l'aigua. Quan tinguem el cogombre ratllat, en un altre bol barregem els iogurts amb l'oli d'oliva, el gra d'all picat i el suc de llimona.

Hi afegim també la menta picada i ho salpebrem. Quan ho tinguem tot barrejat, hi afegim el cogombre ratllat i ho remenem a poc a poc. Ho deixem un parell d'hores a la nevera perquè espesseixi i ja tindrem la nostra salsa llesta per servir.

Pesto

Aquesta salsa genovesa és molt generosa i serveix d'acompanyament per a una infinitat de plats: carn, amanida, pasta, pizza… Es convertirà en una de les teves preferides!

Ingredients per preparar el pesto:

Diu el receptari tradicional italià que els ingredients per elaborar aquesta salsa són set:

40 g de fulles fresques d'alfàbrega

150 ml d'oli d'oliva extra verge

60 g de pinyons

50 g de formatge tipus parmesà o grana padano

50 g formatge d'ovella tipus pecorino

1 gra d'all

Sal gruixuda

En un bol posem els pinyons, uns grans de sal gruixuda marina, les fulles d'alfàbrega i l'all. Mentre batem els ingredients amb un morter o una batedora, anem afegint l'oli d'oliva perquè vagin lligant. Després, hi afegim el formatge i continuem emulsionant la barreja.  Ho tastem perquè el punt de sal sigui del nostre gust i... llest! Ja podem començar a gaudir-ne amb uns macarrons ben bons!

Si notes que el gust és molt fort a causa de l'all, redueix-lo a poc a poc amb cullerades d'aigua per suavitzar-la. Tasta-la fins que estigui al teu gust.

Salsa multicolor

Aquesta salsa és molt fàcil de fer i admet una infinitat de variacions, tantes com verdures i hortalisses hi vulguis afegir.

Ingredients per preparar la salsa multicolor:

3 tomàquets mitjans

1 pebrot verd i 1 de vermell

1 ceba mitjana

1 pastanaga gran

1 carbassó gran

1 albergínia mitjana

Talla totes les verdures i hortalisses a daus petits i barreja-les en un bol. Quan les tinguis trossejades, afegeix-hi un rajolí d'oli d'oliva, una mica de sal i una miqueta d'alfàbrega.

 Si prefereixes que la salsa sigui calenta, posa un rajolí d'oli a la paella i sofregeix-les a foc mitjà sense que quedin molt toves. Ja només et faltarà afegir-hi la pasta!

Ja tens tres receptes de salsa per a pasta perquè als teus plats no els falti ni color ni gust. Tres recursos que, com ja has vist, són senzills i ràpids. Pots trobar altres receptes de salses a Alimenta Somriures, com ara la salsa de iogurt per a amanides i moltes més. Anima-t'hi!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.