{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

Ens encanta la pasta! A més de ser un plat deliciós, també és nutritiu, perquè l'alt contingut en hidrats de carboni que té ens aporta l'energia necessària per enfrontar-nos amb optimisme a qualsevol activitat del dia. Perquè aquest àpat sigui encara més bo és imprescindible acompanyar-lo amb una salsa que li doni bon gust, però també és important que estigui elaborada amb ingredients saludables. Aquí te'n proposem unes quantes!

Salses saludables i delicioses per a pasta

Les tres salses per a pasta que et presentem són salses tradicionalment lligades a la pasta. Veuràs que totes tres són salses lleugeres i amb molt de color. La salsa tzatziki és una salsa característica de la cuina grega i turca. La salsa pesto és una de les més conegudes d'Itàlia (el país de la pasta), i la salsa multicolor ens ofereix un recurs fàcil i colorit per als nostres plats

Salsa Tzatziki

La pots afegir a les amanides de pasta o bé fer-la servir per sucar-hi les teves verdures preferides per picar.

És molt fàcil de preparar, només has de seguir els passos següents:

Ingredients per preparar la salsa tzatziki:

-2 iogurts grecs de Danone

-1 cogombre mitjà

-1 cullerada d'oli d'oliva

-2 cullerades de menta fresca picada

-1 gra d'all

-El suc de mitja llimona

-Un pessic de sal i pebre

En primer lloc, pelem el cogombre i el rentem bé. Després el ratllem fins que quedi una espècie de puré. Hi afegim una mica de sal i ho deixem en un colador perquè deixi anar l'aigua. Quan tinguem el cogombre ratllat, en un altre bol barregem els iogurts amb l'oli d'oliva, el gra d'all picat i el suc de llimona.

Hi afegim també la menta picada i ho salpebrem. Quan ho tinguem tot barrejat, hi afegim el cogombre ratllat i ho remenem a poc a poc. Ho deixem un parell d'hores a la nevera perquè espesseixi i ja tindrem la nostra salsa llesta per servir.

Pesto

Aquesta salsa genovesa és molt generosa i serveix d'acompanyament per a una infinitat de plats: carn, amanida, pasta, pizza… Es convertirà en una de les teves preferides!

Ingredients per preparar el pesto:

Diu el receptari tradicional italià que els ingredients per elaborar aquesta salsa són set:

40 g de fulles fresques d'alfàbrega

150 ml d'oli d'oliva extra verge

60 g de pinyons

50 g de formatge tipus parmesà o grana padano

50 g formatge d'ovella tipus pecorino

1 gra d'all

Sal gruixuda

En un bol posem els pinyons, uns grans de sal gruixuda marina, les fulles d'alfàbrega i l'all. Mentre batem els ingredients amb un morter o una batedora, anem afegint l'oli d'oliva perquè vagin lligant. Després, hi afegim el formatge i continuem emulsionant la barreja.  Ho tastem perquè el punt de sal sigui del nostre gust i... llest! Ja podem començar a gaudir-ne amb uns macarrons ben bons!

Si notes que el gust és molt fort a causa de l'all, redueix-lo a poc a poc amb cullerades d'aigua per suavitzar-la. Tasta-la fins que estigui al teu gust.

Salsa multicolor

Aquesta salsa és molt fàcil de fer i admet una infinitat de variacions, tantes com verdures i hortalisses hi vulguis afegir.

Ingredients per preparar la salsa multicolor:

3 tomàquets mitjans

1 pebrot verd i 1 de vermell

1 ceba mitjana

1 pastanaga gran

1 carbassó gran

1 albergínia mitjana

Talla totes les verdures i hortalisses a daus petits i barreja-les en un bol. Quan les tinguis trossejades, afegeix-hi un rajolí d'oli d'oliva, una mica de sal i una miqueta d'alfàbrega.

 Si prefereixes que la salsa sigui calenta, posa un rajolí d'oli a la paella i sofregeix-les a foc mitjà sense que quedin molt toves. Ja només et faltarà afegir-hi la pasta!

Ja tens tres receptes de salsa per a pasta perquè als teus plats no els falti ni color ni gust. Tres recursos que, com ja has vist, són senzills i ràpids. Pots trobar altres receptes de salses a Alimenta Somriures, com ara la salsa de iogurt per a amanides i moltes més. Anima-t'hi!

Com es prepara?