{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Els únics ingredients que necessitem per fer correctament un ou ferrat són: ous (1-2 per persona), oli i sal. A més, per fregir un ou només calen uns minuts, és una preparació molt ràpida!

Sabíeu que, per saber si un ou és fresc heu de submergir-lo en aigua? Si se’n va al fons està perfecte; un consell senzill, però útil.

Amb aquests ingredients, la preparació de l’ou ferrat és la següent:

El primer pas és obrir l’ou amb compte perquè no es trenqui el rovell, posar-lo en un plat i salar-lo lleugerament. A continuació, en una paella petita i fonda, afegiu molt oli (preferiblement oli d’oliva) i l’escalfeu a foc viu. Amb dos terços de la paella amb oli n’hi ha prou perquè l’ou no toqui el fons de la paella. Quan l’oli ja estigui ben calent començarà a fumejar, llavors o una miqueta abans és quan, amb molta suavitat, ja podeu afegir-hi l’ou. Per posar-lo dins de la paella la millor opció és inclinar-la lleugerament perquè l’oli es decanti cap a una banda, aquí és on heu de posar l’ou. Quan l’ou ja és a la paella, cal actuar ràpid i anar vessant oli bullent a sobre del rovell, amb l’ajuda d’una escumadora o d’una cullera. Com deia, la rapidesa en aquest procediment és essencial perquè la clara quedi ben feta però el rovell continuï sucós i líquid. Després s’ha de retirar de seguida del foc i servir.

Tot i que contra gustos no hi ha res escrit, diuen que l’ou ferrat perfecte és aquell que manté líquid el rovell de l’ou i els extrems de la clara quallada cruixents.

Amb aquest procediment explicat i una miqueta de pràctica, segur que us en sortireu!

Per acabar, un petit consell: nutricionalment, l’ou és un aliment molt complet, com vam veure fa un temps. Si acompanyeu l’ou ferrat amb unes patates i unes quantes verdures rostides, per exemple, convertireu el plat en una combinació perfecta per prendre en qualsevol dinar o sopar.

Bon profit!

Com es prepara?