{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Els únics ingredients que necessitem per fer correctament un ou ferrat són: ous (1-2 per persona), oli i sal. A més, per fregir un ou només calen uns minuts, és una preparació molt ràpida!

Sabíeu que, per saber si un ou és fresc heu de submergir-lo en aigua? Si se’n va al fons està perfecte; un consell senzill, però útil.

Amb aquests ingredients, la preparació de l’ou ferrat és la següent:

El primer pas és obrir l’ou amb compte perquè no es trenqui el rovell, posar-lo en un plat i salar-lo lleugerament. A continuació, en una paella petita i fonda, afegiu molt oli (preferiblement oli d’oliva) i l’escalfeu a foc viu. Amb dos terços de la paella amb oli n’hi ha prou perquè l’ou no toqui el fons de la paella. Quan l’oli ja estigui ben calent començarà a fumejar, llavors o una miqueta abans és quan, amb molta suavitat, ja podeu afegir-hi l’ou. Per posar-lo dins de la paella la millor opció és inclinar-la lleugerament perquè l’oli es decanti cap a una banda, aquí és on heu de posar l’ou. Quan l’ou ja és a la paella, cal actuar ràpid i anar vessant oli bullent a sobre del rovell, amb l’ajuda d’una escumadora o d’una cullera. Com deia, la rapidesa en aquest procediment és essencial perquè la clara quedi ben feta però el rovell continuï sucós i líquid. Després s’ha de retirar de seguida del foc i servir.

Tot i que contra gustos no hi ha res escrit, diuen que l’ou ferrat perfecte és aquell que manté líquid el rovell de l’ou i els extrems de la clara quallada cruixents.

Amb aquest procediment explicat i una miqueta de pràctica, segur que us en sortireu!

Per acabar, un petit consell: nutricionalment, l’ou és un aliment molt complet, com vam veure fa un temps. Si acompanyeu l’ou ferrat amb unes patates i unes quantes verdures rostides, per exemple, convertireu el plat en una combinació perfecta per prendre en qualsevol dinar o sopar.

Bon profit!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.