{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

La llet és un dels productes que no poden faltar en el nostre dia a dia. Normalment la consumim especialment a l’esmorzar o a l’hora de berenar, però aquí et deixem una altra manera deliciosa de prendre’n: amb les postres de llet! La llet fregida, la leche nevada o l’arròs amb llet són tres dolços tradicionals que t’ensenyarem com preparar. Pren-ne nota!

3 Postres de llet que no et pots perdre

Llet fregida

Són unes postres tradicionals i senzilles que no requereixen molts ingredients. La manera d’elaborar-les varia depenent de cada regió, però aquí et deixem una recepta casolana molt fàcil de preparar.

Ingredients per preparar la llet fregida:

  • 400 ml de llet
  • 35 g de Maizena
  • 80 g de sucre
  • La pell d’una llimona
  • 1 branca de canyella
  • Canyella en pols
  • Un ou
  • Oli

Reservem 200 ml de llet a la nevera. Posem els 200 ml restants en una olla, hi afegim la pell de llimona i la branca de canyella i ho deixem coure. Quan trenqui el bull apaguem el foc i tapem l’olla per deixar reposar la llet uns deu minuts. D’aquesta manera agafarà més gust. Una vegada reposada, colem la llet i la reservem.

Posem la Maizena en un recipient i hi afegim a poc a poc la llet freda, remenant amb unes barnilles perquè no quedin grumolls. Hi incorporem després la llet calenta i ho barregem tot bé.

Aboquem la barreja en una cassola i ho deixem coure a foc lent fins que espesseixi. Ho passem a una plata, ho tapem amb film transparent i deixem que es refredi a la nevera durant unes quatre hores aproximadament.

Quan estigui a punt, tallem a quadrats la llet, l’arrebossem en Maizena i ou i la fregim en una paella. La passem a un plat amb paper absorbent i hi afegim canyella en pols al gust.

Els nostres consells: si vols donar-hi més gust, pots incorporar llet condensada a la recepta. I si ets intolerant a la lactosa, prova de fer la llet fregida amb llet de soja; serà igual de bona!

Leche nevada

Les segones postres de llet que et volem ensenyar són tradicionals dels països llatinoamericans i es diuen així per l’aspecte que presenten: la merenga que les acompanya té una textura que recorda la dels flocs de neu. Vols aprendre a preparar-les? Són delicioses!

Ingredients per preparar leche nevada:

  • 1 litre de llet
  • 200 g de sucre
  • 5 ous
  • 20 g de Maizena
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • Canyella en pols

Per preparar la merenga: batem les clares d’ou a punt de neu (els rovells els reservem) i hi afegim el sucre a poc a poc sense deixar de batre fins que la barreja se solidifiqui. En una cassola aboquem la llet, la portem a ebullició i hi afegim l’essència de vainilla. Amb l’ajuda de dues culleres, formem boles de merenga i les submergim a la llet calenta. Les anem tombant, durant uns dos o tres minuts, fins que quallin. Quan les boles de merenga estiguin llestes, les posem en un plat i les deixem refredar a la nevera durant unes dues hores.

Per preparar la crema: escalfem la llet que havíem fet servir per banyar les merengues. Batem els rovells d’ou juntament amb el sucre i la Maizena i hi afegim la llet. Deixem que es faci la barreja a foc lent, sense que arribi a bullir, fins que es formi una crema espessa. Deixem que es refredi.

Per emplatar les postres, posem primer la crema en una copa o un tassó, després hi afegim les boles de merenga i, finalment, ho decorem amb canyella en pols al gust.

Pa de pessic

Aquestes postres no necessiten presentació: la recepta pot presentar múltiples variacions. Aquí te’n deixem la recepta per fer un pa de pessic sense ou i amb llet!

Ja tens tres postres en què la llet té un protagonisme destacat. Tres formes de posar el punt final al dinar amb un toc dolç i nutritiu. Per descomptat, una altra opció molt saludable per acabar un àpat és recórrer a un iogurt o a qualsevol dels productes que trobaràs a Alimenta Somriures. Que no et faltin opcions!

Com es prepara?