{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

La llet és un dels productes que no poden faltar en el nostre dia a dia. Normalment la consumim especialment a l’esmorzar o a l’hora de berenar, però aquí et deixem una altra manera deliciosa de prendre’n: amb les postres de llet! La llet fregida, la leche nevada o l’arròs amb llet són tres dolços tradicionals que t’ensenyarem com preparar. Pren-ne nota!

3 Postres de llet que no et pots perdre

Llet fregida

Són unes postres tradicionals i senzilles que no requereixen molts ingredients. La manera d’elaborar-les varia depenent de cada regió, però aquí et deixem una recepta casolana molt fàcil de preparar.

Ingredients per preparar la llet fregida:

  • 400 ml de llet
  • 35 g de Maizena
  • 80 g de sucre
  • La pell d’una llimona
  • 1 branca de canyella
  • Canyella en pols
  • Un ou
  • Oli

Reservem 200 ml de llet a la nevera. Posem els 200 ml restants en una olla, hi afegim la pell de llimona i la branca de canyella i ho deixem coure. Quan trenqui el bull apaguem el foc i tapem l’olla per deixar reposar la llet uns deu minuts. D’aquesta manera agafarà més gust. Una vegada reposada, colem la llet i la reservem.

Posem la Maizena en un recipient i hi afegim a poc a poc la llet freda, remenant amb unes barnilles perquè no quedin grumolls. Hi incorporem després la llet calenta i ho barregem tot bé.

Aboquem la barreja en una cassola i ho deixem coure a foc lent fins que espesseixi. Ho passem a una plata, ho tapem amb film transparent i deixem que es refredi a la nevera durant unes quatre hores aproximadament.

Quan estigui a punt, tallem a quadrats la llet, l’arrebossem en Maizena i ou i la fregim en una paella. La passem a un plat amb paper absorbent i hi afegim canyella en pols al gust.

Els nostres consells: si vols donar-hi més gust, pots incorporar llet condensada a la recepta. I si ets intolerant a la lactosa, prova de fer la llet fregida amb llet de soja; serà igual de bona!

Leche nevada

Les segones postres de llet que et volem ensenyar són tradicionals dels països llatinoamericans i es diuen així per l’aspecte que presenten: la merenga que les acompanya té una textura que recorda la dels flocs de neu. Vols aprendre a preparar-les? Són delicioses!

Ingredients per preparar leche nevada:

  • 1 litre de llet
  • 200 g de sucre
  • 5 ous
  • 20 g de Maizena
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • Canyella en pols

Per preparar la merenga: batem les clares d’ou a punt de neu (els rovells els reservem) i hi afegim el sucre a poc a poc sense deixar de batre fins que la barreja se solidifiqui. En una cassola aboquem la llet, la portem a ebullició i hi afegim l’essència de vainilla. Amb l’ajuda de dues culleres, formem boles de merenga i les submergim a la llet calenta. Les anem tombant, durant uns dos o tres minuts, fins que quallin. Quan les boles de merenga estiguin llestes, les posem en un plat i les deixem refredar a la nevera durant unes dues hores.

Per preparar la crema: escalfem la llet que havíem fet servir per banyar les merengues. Batem els rovells d’ou juntament amb el sucre i la Maizena i hi afegim la llet. Deixem que es faci la barreja a foc lent, sense que arribi a bullir, fins que es formi una crema espessa. Deixem que es refredi.

Per emplatar les postres, posem primer la crema en una copa o un tassó, després hi afegim les boles de merenga i, finalment, ho decorem amb canyella en pols al gust.

Pa de pessic

Aquestes postres no necessiten presentació: la recepta pot presentar múltiples variacions. Aquí te’n deixem la recepta per fer un pa de pessic sense ou i amb llet!

Ja tens tres postres en què la llet té un protagonisme destacat. Tres formes de posar el punt final al dinar amb un toc dolç i nutritiu. Per descomptat, una altra opció molt saludable per acabar un àpat és recórrer a un iogurt o a qualsevol dels productes que trobaràs a Alimenta Somriures. Que no et faltin opcions!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.