{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

El codony és conegut per tenir propietats astringents, a causa de l’abundància que té de fibra soluble. Precisament perquè té tanta fibra, i pel seu escàs contingut de sucres, és una fruita gairebé incomestible de forma natural; per això s’acostuma a consumir en forma de codonyat. Per fer-lo, es cou i s’hi afegeix sucre, de manera que en millora el gust, encara que també n’augmenta el valor calòric.

Com es fa el codonyat casolà

Vegem alguns trucs i consells per fer un codonyat casolà deliciós! Aquí els teniu:

Aprofita la millor temporada del codony

És en els mesos de tardor quan els codonys estan en el millor moment de maduració i plens de gust; per això és la millor època per preparar aquesta delícia.

Quins ingredients necessites?

Hi ha diferents receptes de codonyat, i en cadascuna d’elles els ingredients poden variar una mica. Però almenys necessitaràs els següents:

  • 500 g de codonys
  • 500 g de sucre
  • El suc d’una llimona

També hi ha qui utilitza una mica de pectina (uns 15 g), 2 pomes, 1 branca de canyella, unes beines de vainilla o 1 rajolí de vi blanc.

Elaboració del codonyat

En primer lloc,netegem els codonys, els pelem (o els deixem amb la pell, segons la varietat), els tallem a quarts i en traiem el cor. Si tallem els codonys a trossos encara més petits, millor, es faran més de pressa! Posem els codonys en una olla de fons gruixut amb 400 g de sucre (els 100 g restants els barregem amb la pectina i els reservem). Fem els codonys amb el sucre durant quinze minuts a foc mitjà. Passat aquest temps, hi afegim la resta del sucre amb la pectina, deixem que es faci fins que torni a bullir, hi afegim el suc de llimona i mantenim uns minuts més la cocció. Per acabar, ho triturem bé, posem la barreja en un recipient hermètic, deixem que gelifiqui i el passem a la nevera. La pectina no és imprescindible; moltes receptes no en duen, però farà que s’acceleri la cocció.

Degustació del codonyat

El codonyat es pot combinar amb formatge fresc, mató o fruita seca, com ara nous, per tenir una alternativa molt saludable per als aperitius, els dinars i els berenars. Es pot prendre acompanyat de galetes, torrades, amb una empanada o un pastís de poma per proporcionar-los un gust deliciós i, fins i tot, podem preparar un pa de pessic de codonyat. Amb la seva dolçor podem crear molts contrastos!

Gaudeix del moment!

Dedicar una tarda de tardor a preparar codonyat amb tota la família sona molt agradable i deliciós, oi? Si, a més a més, pensem en l’aroma suau de codony que impregnarà tota la nostra llar, encara pinta millor. Ja que hi som, podem aprofitar per fer uns quants codonys al forn. Com? Es parteixen per la meitat i els coem uns minuts al forn perquè s’estovin. A continuació, es buiden amb cura i s’omplen amb la polpa del codony barrejada amb sucre i una mica de canyella en pols. Es tornen a posar al forn, ara sí, una estona llarga fins que, quan els punxem amb un escuradents, vegem que estan tendres. D’aquesta manera també podem gaudir del seu gust exquisit.

Com ho veus? Et ve de gust dedicar unes horetes d’aquesta tardor a preparar un codonyat de manera ben fàcil?

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.