{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Ingredients (per a la base)

  • 150 g de galetes
  • 60 g de mantega (per la crema de formatge)
  • 3 o 4 ous
  • Un bric de 500 ml de nata líquida per a rebosteria
  • 500 g de formatge crema
  • 150 g de sucre
  • Un iogurt natural Oikos

Preparació

  1. Per començar, prepara la base. Tritura les galetes fins que tinguin una textura de pols. Després, fon la mantega i quan estigui líquida aboca-la damunt de les galetes triturades.
  2. Amb una cullera fes una massa homogènia i col·loca-la com a base en un motlle desmuntable d'uns 20 cm de diàmetre.
  3. Després, introdueix la base al forn a 180º durant uns cinc minuts fins que la galeta s'endureixi i estigui lleugerament rossa. Quan estigui llesta, no apaguis el forn i mantén-lo a 150º.
  4. En un bol a part, prepara el farciment. Primer barreja els ous amb el sucre. Després afegeix-hi la nata, el formatge crema i el iogurt grec.
  5. Amb una batedora de varetes barreja tots els ingredients i aboca la massa resultant al motlle, per sobre de la galeta.
  6. Després, omple una plata apta per a forn i més gran que el motlle amb uns dos dits d'aigua.
  7. Cobreix el motlle amb paper d'alumini per evitar que hi entri l'aigua i fica'l a la safata.
  8. Ara forneja'l al bany maria. Per fer-ho, introdueix la plata amb el pastís al forn durant una hora i mitja aproximadament a 150º.
  9. Quan ja estigui a punt, retira el pastís del forn i deixa'l refredar.
  10. Un cop fred, decora'l amb melmelada de gerds i trossos de maduixa. Mmmm, boníssim!

També pots tenir altres opcions per fer un pastís de formatge. A veure quina us agrada més:

  • Pastís de formatge tradicional: per al farcit del tradicional pastís de formatge necessiteu: 1 pot de formatge en crema, 200 ml de nata fresca o 2 iogurts Oikos de Danone naturals, 250 g de sucre, 3 ous, el suc de mitja llimona, 3 cullerades soperes de farina de rebosteria i, si us agrada, una mica de vainilla.

Per preparar el farcit d’aquest deliciós pastís, heu de batre amb unes varetes el pot de formatge en crema, després hi afegiu el sucre, la nata fresca o els iogurts, la vainilla, la llimona i la farina. Quan tingueu una crema llisa i fina, aneu afegint-hi els ous, d’un en un, ara sense batre gaire per no incorporar-hi massa aire. I ja només faltarà enfornar! Passeu la massa a un motlle de vidre o silicona i la fornegeu 10 minuts a 200 °C. Un cop feta aquesta primera cocció, abaixeu la temperatura del forn a una mica menys de 100 °C i ho deixeu coure uns 30 minuts més. Quan ho deixeu a temperatura ambient, veureu que el farcit del pastís té una textura semblant a la del flam. Sucós i boníssim! Quan s’hagi refredat, us recomano que el deixeu a la nevera unes quantes hores abans de menjar-vos-el.

També teniu l’opció de fer un pastís de formatge sense necessitat de forn, cosa que requereix uns ingredients una mica diferents, per exemple amb gelatina.

  • Afegint-hi una deliciosa base de galeta!: hi ha qui fa el pastís de formatge amb una base i hi ha qui no la posa, això depèn dels costums o del que us agradi més. Si el voleu fer amb una base de galeta, necessitareu: uns 150-200 g de galetes maria i uns 70 g de mantega. Posar-hi més o menys galeta dependrà, en part, del motlle que utilitzeu per fer el pastís, segons la mida de la base.

Per fer-la, heu de començar per triturar les galetes. La galeta queda millor amb l’ajuda d’una batedora de got, una picadora o un robot de cuina. Si no en teniu, sempre podeu fer-ho amb un morter o corró, encara que sigui més lent aconseguir que quedi una pols de galeta fina i homogènia. Una vegada aconseguit, ho barregeu amb la mantega fosa. Així de fàcil! Cobriu la base del motlle amb paper de forn i hi poseu a sobre la massa de galetes, pressionant per tots els costats perquè quedi ben homogènia. Hi ha qui la posa al congelador mentre prepara la resta del pastís, ho podeu fer així si voleu que quedi més forta. Com us agrada més? Amb base o sense? I amb quina mena de base? També hi ha qui la fa amb pasta brisa o massa trencada.

  • Us animeu a afegir-hi xocolata?: tal qual, posar-hi també xocolata al farcit dóna un resultat espectacular. Podeu escollir entre unes cullerades, per exemple, de crema de xocolata amb llet i avellanes, o bé rajoles de xocolata (en necessitareu uns 350 g). La podeu desfer al microones, amb una mica de llet si cal, o al bany maria. Us recomano provar-la amb xocolata blanca fosa, exquisida!
  • La cobertura que més us agradi: el més comú és posar-hi melmelada de maduixa, de nabius, de fruites del bosc, de gerds, etc. I, si us agrada més, per què no de préssec, kiwi o taronja? També queda deliciosa amb trossets de fruita natural.
  • Mousse de formatge i iogurt: es necessiten 200 g de nata per muntar, 150 g de formatge en crema, 2 iogurts Griego de Danone, 75 g de sucre i, si voleu, melmelada del vostre gust preferit. Comenceu barrejant en un recipient el formatge en crema i el sucre fins a aconseguir una crema suau, i després hi afegiu els iogurts. Al mateix temps, munteu la nata. Ho barregeu tot amb l’ajuda d’una llengua de cuina. Quan estigui ben barrejat, ho serviu en gots petits amb fruita o melmelada per sobre. Tota la família voldrà repetir!

Què em dieu d’aquestes opcions de pastissos de formatge ràpides i saboroses?

No només estan delicioses i són fàcils de fer, sinó que, a més, pels seus ingredients a base de productes lactis com iogurt, formatge en crema i nata, totes ens aporten calci. I, com sabeu, el calci és un mineral fonamental per als ossos.

Us animo a preparar la vostra recepta preferida i a compartir-la amb la família o els amics. Gaudiu-ne!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.