{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

Per definició, un còctel és una “beguda composta d’una barreja de licors a la qual s’afegeixen, en general, altres ingredients”. En canvi, per fer un bon còctel sense alcohol (o mocktail) haurem de recórrer a cremes o licors sense alcohol, sucs de fruita fresca, refrescos, gelats, herbes o espècies i gel.

Amb aquests ingredients podríem preparar molts còctels, però en aquest apunt veurem 3 receptes de còctels sense alcohol i amb iogurt.

Còctel daiquiri de poma

Tot i que la recepta “tradicional” del daiquiri és amb rom blanc i suc de llimona o llima, els ingredients que necessitarem per fer un còctel daiquiri sense alcohol boníssim són els següents:

  • 300 ml de licor de poma (sense alcohol)
  • 150 ml de suc de llimona
  • 2 cullerades de sucre morè
  • 4-5 cullerades de iogurt líquid

Per preparar-lo, omplim bé un got amb gel, amb licor de poma, suc de llimona, sucre morè i el iogurt líquid. Ho barregem bé i finalment decorem la vora del got amb sucre blanc i una rodanxa de poma.

Còctel de pinya colada

Podem preparar una versió del clàssic còctel de pinya colada, però sense alcohol, amb els ingredients següents:

  • 1 iogurt
  • 150 ml de crema de coco
  • 1 got de suc de pinya

Posem al got de la batedora el iogurt, la crema de coco i el suc de pinya. Ho sacsegem de valent i ho aboquem en un got amb gel picat. Decorem el got amb unes rodanxetes de pinya... i llest per gaudir-ne!

Còctel Ballarí Júnior

Un nom així de curiós per a un còctel sense alcohol que de segur us sorprendrà. I què necessitem per preparar-lo?

  • ½ plàtan
  • 2 maduixes grans
  • 2 cullerades de iogurt natural
  • 1 culleradeta de caramel líquid
  • 1 xarrup de granadina
  • Gel triturat
  • Tònica o gasosa

Passem per la liquadora les fruites fins a obtenir un liquat i hi afegim el iogurt, el caramel líquid, la granadina i el gel triturat, per convertir-lo en una mena de granissat. Ho servim en un got alt i l’omplim amb tònica o gasosa.

Què us semblen aquestes tres idees de còctels? Us ve de gust tastar-los?

Com es prepara?