{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Hola una altra vegada!

Com prova l'estiu? Fa calor, oi? Sabeu que la fruita és una bona manera d'hidratar-nos i refrescar-nos a l'estiu? Doncs sí, perquè és un aliment que conté molta aigua. Avui us parlaré de les propietats nutricionals d'aquest aliment en general i d'alguna fruita exòtica menys coneguda… A més, prepareu-vos perquè avui arriben receptes amb fruites exòtiques. Us hi atreviu?

Comencem per les propietats nutricionals de la fruita. Aquest grup d'aliments ens aporta aigua, fibra, vitamines, minerals i altres substàncies antioxidants. M'agradaria destacar-ne l'aportació en vitamina C, perquè, juntament amb les verdures i les hortalisses, són gairebé font exclusiva d'aquesta vitamina. A més, recordeu que la vitamina C es destrueix amb la cocció. Per tant, només ens aportaran vitamina C les verdures, les hortalisses i les fruites que consumim crues. També ens aporten carotens i minerals com el potassi i el magnesi.

Ja sabeu que hi ha una gran varietat de fruites. Us recomano que prengueu les fruites de temporada, perquè solen ser més gustoses, nutritives i barates. A l'estiu arriben el meló, la síndria, les figues, els gerds, les groselles i les móres. A més, podem continuar gaudint d'altres fruites que van arribar amb la primavera com l'albercoc, el préssec o les cireres. I aquí no s'acaba tot, hi ha una gran varietat de fruites exòtiques o tropicals. Moltes de vosaltres ja coneixeu el mango, l'alvocat, la papaia i el maracujà o d'altres que ja formen part de la nostra gastronomia com el kiwi, el plàtan o la pinya. Però, què em dieu d'aquestes altres fruites exòtiques com la pitahaya, la carambola o el cumquat?

Comencem per la pitahaya: aquesta fruita arribada de l'Amèrica Central té gust d'aigua ensucrada i la varietat vermella també es coneix com a fruita del drac. La carambola és una fruita originària d'Indonèsia i Malàisia i es coneix com a fruita estrella, perquè quan la tallem té la forma d'una estrella de cinc puntes. Té un gust lleugerament agredolç. Finalment us vull parlar del cumquat. De segur que en deveu haver vist perquè és com una taronja nana que prové de l'est d'Àsia. L'heu tastat? Qui s'anima a explicar-nos el gust que tenen?

I, com que us ho havia promès, aquí us deixo unes receptes amb fruites exòtiques ben fresques per a l'estiu. Estan fetes amb fruites que de segur que heu provat i que podeu trobar fàcilment al mercat o al supermercat.

Espero que gaudiu de la fruita aquest estiu i que us agradin aquestes receptes. Quina és la fruita més original que heu tastat? Si teniu més receptes amb fruites exòtiques us convido a enviar-nos-les.

A reveure!

Laia

Community Manager de Danone

Com es prepara?