{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • 1 iogurt natural Danone
  • 3 ous (mida mitjana)
  • 3 mesures de iogurt de farina
  • 15 g de mantega
  • 2 mesures de iogurt de sucre
  • 1 sobre de llevat
  • 1 mesura de iogurt d’oli de gira-sol

Preparació del pa de pessic de iogurt

Posa els ous en un bol juntament amb el sucre i bat-los bé fins que quedi una barreja homogènia i sense grumolls.

Aboca-hi el iogurt natural i l’oli i remena-ho tot amb una vareta.

 

Com el feu vosaltres? Com prepareu el pa de pessic amb iogurt a casa vostra? Jo us proposo les variacions següents:

  • A la massa hi podeu afegir… el que més us agradi: cacau en pols si voleu un pa de pessic amb iogurt i xocolata, canyella, mel, iogurt del gust que preferiu (pinya, maduixa, fruites del bosc, etc.), galetes triturades, ratlladura de llimona o de taronja, fins i tot vegetals com la carbassa o la pastanaga, etc. Amunt la imaginació!
  • Més esponjós: si separeu els rovells de les clares amb els tres ous, bateu a punt de neu les clares i les afegiu al final, us quedarà una textura encara més esponjosa i suau!
  • Un altre petit truc: en lloc d’un, hi podeu posar dos iogurts, i sortirà més sucós!
  • Pastís de poma o pastís de formatge: si hi afegiu unes llesques fines de poma abans de ficar el pa de pessic al forn, tindreu un deliciós pastís de poma. També podeu afegir-hi unes cullerades de formatge per untar i el resultat serà un deliciós pastís de formatge. Quina versió us agrada més, poma o formatge?
  • Decoració: abans de ficar-lo al forn, podeu empolvorar-lo amb una mica de sucre per sobre de la massa, o bé decorar-lo amb el que més us agradi quan ja estigui fornejat: melmelada, fruita seca, fruita fresca trossejada, etc. Ja sabeu que la decoració depèn de l’enginy de cadascú, i de la imaginació que hi poseu!
  • I amb diferents motlles!: encara que el gust sigui el mateix, utilitzar un motlle bonic o original de tant en tant pot ser una bona idea. Per exemple, què em dieu d’utilitzar un motlle amb forma de cor si voleu sorprendre la vostra parella?, o un motlle amb forma de dibuix infantil si prepareu el pa de pessic amb els més petits?... Està bé tenir-ho en compte i no utilitzar sempre els típics motlles rodons o quadrats.
  • Pa de pessic amb iogurt de dos colors: una vegada preparada la massa, i abans de ficar-la al forn, podeu apartar-ne una part i barrejar-la amb cacau en pols. Quan la resta de la massa ja estigui al motlle, hi afegiu l’altra meitat de massa amb la xocolata, i al forn! El resultat serà un pa de pessic de dos colors i sabors, doblement bo!

Ja veieu que les diverses versions de pa de pessic amb iogurt són molt bones i facilíssimes de preparar, fins i tot per a les persones que no acostumen a cuinar! No desaprofiteu l’oportunitat, i proveu de fer-ho!

I a vosaltres, quina recepta de pa de pessic amb iogurt us agrada més?

Com es prepara?