{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Els pancakes no són un plat tradicional de la cuina espanyola. Més aviat l’associem a la cuina anglosaxona, anglesa, escocesa o a la nord-americana. Es tracta d’una recepta senzilla però que, precisament per la seva simplicitat, admet moltes variacions. De fet, en la tradició anglesa els pancakes es vinculen al dimarts de Carnestoltes per qüestions pràctiques: eren l’acompanyament perfecte per a certs aliments que calia consumir abans que arribés la quaresma.

En general, els pancakes es diferencien de les creps o les filloas perquè tenen una consistència més gruixuda i esponjosa, a banda que la forma és més petita.

Aquest cop hem preparat un esmorzar especial amb pancakes per a tots els gustos: dolços, sense llevat, sense gluten o sense farina. Amb quins et quedes?

Pancakes dolços

Aquesta és la recepta més tradicional: uns pancakes dolços acompanyats de fruita, xarop o qualsevol altre ingredient que hi vulguem afegir. Pren-ne nota!

Ingredients:

  • 150 g de farina
  • 200 ml de llet
  • 2 ous
  • 2 culleradetes de llevat en pols
  • 1 cullerada de mantega o margarina fosa
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 pessic de sal

Preparació:

Al got de la batedora (també podem fer-ho a mà) hi fiquem la llet, el sucre, el llevat, la mantega i els ous. Ho batem tot durant uns segons fins que els ingredients es barregin bé.

En un bol a part tamisem el llevat i la farina amb un colador. Els incorporem a la batedora, hi afegim un polsim de sal i ho tornem a batre.

El procediment per cuinar els pancakes és sempre el mateix: en una paella o planxa posem una culleradeta de mantega. Quan es fongui, la distribuïm bé per la paella i hi aboquem la massa dels pancakes (un cullerot aproximadament). Els cuinem fins que comencin a aparèixer petites bombolles, els tombem i acabem d’enrossir-los.

Els nostres consells: per endolcir més els pancakes i donar-los un toc diferent podem afegir una culleradeta d’essència de vainilla a la preparació.

Pancakes sense llevat

La principal funció del llevat és fer que la massa augmenti de volum, que creixi, sobretot en els dolços que fem al forn, com ara les galetes o el pa de pessic. Però si vols suprimir el llevat de la recepta dels pancakes, pots fer-ho sense problema. N’hi ha prou amb mantenir la mateixa quantitat d’ingredients que en la recepta anterior.

Si prefereixes substituir el llevat en pols, pots optar per utilitzar bicarbonat de sodi, Maizena o crema de tàrtar, tres productes que tenen una funció similar a la del llevat en rebosteria.

Pancakes sense gluten

El gluten és present en cereals de consum habitual com el blat, l’ordi, el sègol o la civada. Per això les persones que desenvolupen sensibilitat cap a aquest tipus de proteïna han d’evitar consumir aliments que en continguin, com ara la farina i el llevat. Aquí et deixem una recepta de pancakes apta per a intolerants al gluten:

Ingredients:

  • 150 g de farina d’arròs
  • 200 ml de llet
  • 2 ous
  • 2 culleradetes de llevat en pols sense gluten
  • 1 cullerada de mantega fosa
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 pessic de sal
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla

Preparació:

Preparem els pancakes de la mateixa manera que els hem preparat en la recepta anterior: batem els ingredients humits, tamisem la farina amb el llevat, ho barregem tot i cuinem la massa a la paella.

Pancakes sense farina

Encara que no t’ho creguis, també podem preparar uns pancakes deliciosos  sense utilitzar farina! La textura final no serà la mateixa a què estem acostumats, però el gust és exquisit!

Ingredients:

  • 150 g de civada
  • 2 ous
  • 120 ml de llet
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • ½ culleradeta de canyella
  • 2 culleradetes de llevat en pols
  • Mantega per cuinar els pancakes

Preparació:

Posem la civada al got de la batedora i la batem durant uns segons fins a obtenir una textura en pols. Hi incorporem els ous, la llet, el sucre, l’essència de vainilla, la canyella i el llevat. Ho tornem a batre fins a obtenir una massa líquida i homogènia.

Cuinem els pancakes en una paella amb mantega calenta durant un parell de minuts per cada banda i els servim.

Aquests pancakes poden ser l’esmorzar ideal si els acompanyem d’altres ingredients com fruita, per obtenir vitamines, i un Actimel amb L Casei Danone que, a més a més, conté vitamines D i B6, que ajuden a millorar el funcionament del sistema immunitari.

* Seguint una dieta equilibrada i un estil de vida saludable, Actimel amb L. Casei Danone conté vitamines D i B6 que contribueixen al funcionament normal del sistema immunitari. El consum diari d’Actimel, que és una font de vitamina B6, ajuda a disminuir el cansament i la fatiga, i contribueix a metabolitzar l’energia de manera normal. És beneficiós per a la població que vol arribar a la quantitat diària recomanada de vitamina B6.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.