{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

L’estiu ens permet gaudir d’una gran varietat de fruites i verdures que, en aquesta època de l’any, es troben en el seu millor moment. En el cas de la fruita d’estiu, i per aprofitar-la al màxim, no només la podem prendre per postres, sinó que també es pot incorporar a diverses receptes.

Les millors receptes amb fruita

En aquest apunt veuràs idees de receptes amb fruita d’estiu, com ara:

  • albercoc
  • cirera
  • pinya
  • kiwi
  • meló
  • préssec
  • pruna
  • síndria

Receptes amb albercoc

L’albercoc conté dosis elevades de potassi i de betacarotens, precursor de la vitamina A. En fresc, i sempre que estigui ben madur, l’albercoc és una fruita molt aromàtica i dolça, de manera que és molt adequat per fer pastissos i, en forma de puré, pot servir de guarnició per a plats de carn. A més a més, confereix un toc de color als plats!

Receptes amb cireres

La cirera és saborosa, refrescant i té poques calories. Té vitamines A i C, potassi, calci, fòsfor i fibra. A més a més, aquesta fruita d’estiu és molt rica en flavonoides i polifenols, que són antioxidants importants. A causa del seu color vermell intens, la cirera s’utilitza molt en rebosteria per guarnir pastissos i com a farciment de bombons; també s’utilitza per elaborar melmelades i aiguardents o licor de cirera. En aquest article veurem cinc postres lleugeres amb cireres.

Receptes amb pinya

La pinya és una fruita amb hidrats de carboni, fibra i vitamina C. Si es pren fresca, conté un enzim, anomenat bromelaïna, que ajuda a digerir les proteïnes, cosa que fa que la pinya sigui una elecció excel·lent per prendre com a postres i ajudar en la digestió. Però, i si per variar la volem incloure en alguna recepta? Doncs aquí la tens! Un filet de gall dindi amb salsa de pinya en almívar pot ser una bona opció. De fet, el gust d’aquesta fruita queda genial per acompanyar amanides o qualsevol plat de carn o peix.

Receptes amb kiwi

De polpa verda o groga, el kiwi aporta aigua i potassi, però el seu gran interès nutricional rau en l’aportació de vitamina C i de fibra. Amb el kiwi podem preparar, per exemple, un batut multivitamínic de kiwi i mango, dues fruites exòtiques que són molt beneficioses per a l’organisme. També, pel seu colorit, és ideal per decorar postres o plats salats, com ara amanides.

Receptes amb meló

Amb la calor arriba el meló! El meló és una fruita que conté molta aigua i una petita quantitat de sucres. Aporta betacarotens, una bona proporció de vitamina C i un interessant contingut en minerals. El seu ús principal és com a fruita de postres, però també s’utilitza com a entrant: el meló amb pernil salat (o amb salmó) contrasta bé, ja que es barregen gustos dolços i salats. Es pot combinar en amanides, per preparar sopes i cremes, en sorbets i gelats o amb te. Et proposem un parell de receptes amb aquesta fruita: sopa freda de meló amb un toc de menta i Savia. Una opció molt bona és barrejar diferents varietats de meló (Gàl·lia, cantalup, etc.) i fer-ne boletes perquè, en una mateixa recepta, hi hagi varietat de gustos i de colors, com es veu a la fotografia de l’última recepta.

Receptes amb préssec

El préssec és una altra de les fruites típiques de l’estiu. Conté betacarotens, vitamina C i alguns minerals, com ara potassi, fòsfor i calci. A més de per prendre’l fresc, és possible utilitzar préssec en nombroses preparacions, com ara en una amanida. Deliciós! Et ve de gust tastar una amanida primaveral amb Savia de préssec? També surten molt bones les amanides de tomàquets amb préssec. Així de fàcil i així de bo. A més de la clàssica confitura, es poden transformar en gelat o en un aromàtic ingredient per a dolços, pastissos, pastissets i licors. Unes postres o un esmorzar genial pot ser aquest iogurt amb gelatina de préssec i musli.

Receptes amb pruna

Conté vitamines A i C, tot i que no gaire quantitat. Amb les prunes fresques podem preparar melmelades, confitures o licors. Queden genials en rebosteria! Per exemple, en un brownie de pruna i ametlla. Una vegada dessecades, són un dolç típic nadalenc, però també es fan servir com a guarnició de plats, sobretot de carn guisada.

Receptes amb síndria

La síndria és una fruita molt poc calòrica i molt refrescant. Està integrada, ni més ni menys, que per un 95 % d’aigua! Per això és molt típic prendre-la fresca, per exemple, un calorós dia d’estiu o a la platja. Podem preparar receptes de síndria per a tots els gustos, que pots llegir en aquest apunt que proposem. Quan està una mica passada, es pot barrejar amb una mica de suc de llimona i sucre i batre-ho. Així s’aconsegueix un suc molt refrescant.

Treu el màxim de profit a les fruites d’estiu!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre