{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Una de les postres indiscutibles del Nadal és, sens dubte, el tortell de Reis, el protagonista principal del dinar del dia de Reis. La recepta d'aquest dolç tan deliciós ha anat evolucionant, i actualment podem trobar tortells de tota mena de sabors. Nosaltres et proposem una recepta tradicional amb un toc diferent: vols aprendre a preparar un tortell de Reis amb iogurt? Apunta't tots els ingredients i els passos que cal seguir, perquè t'assegurem que el resultat val la pena.

Ingredients per preparar el tortell de Reis amb iogurt

  • 400 g de farina de força
  • 30 g de llevat fresc
  • 125 ml de llet
  • 70 g de mantega sense sal
  • 2 ous i 1 rovell
  • Ratlladura de pela de llimona
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 cullerada d'aiguanaf
  • 1 iogurt grec Oikos
  • Fruita gebrada, ametlles o el que prefereixis per guarnir el tortell.
  • 100 g de sucre

Elaboració del tortell

Comencem escalfant una mica la llet i dissolent-hi el llevat amb l'ajuda d'una cullera. Deixem reposar la barreja uns 15 minuts.

Tamisem la farina passant-la per un colador i la deixem en un bol. A continuació, hi afegim el sucre, la ratlladura de llimona i el iogurt. Hi afegim també el llevat dissolt i ho remenem una mica.

Hi incorporem els ous, la mantega fosa, la sal i l'aiguanaf. Barregem bé tots els ingredients fins a obtenir una massa homogènia.

Empolvorem amb una mica de farina una superfície plana i hi posem la massa. L'hem de treballar amb moviments envoltants per donar-li forma de bola.

Quan la bola estigui ben formada, posem una culleradeta d'oli en un recipient net i hi deixem la massa. La tapem amb paper de plàstic transparent i la deixem reposar en un lloc càlid durant un parell d'hores.

Quan la massa hagi doblat la mida, la traiem del bol, la tornem a pastar durant uns segons i li tornem a donar la forma de bola que tenia. Fem un forat al mig de la massa per estirar-la a poc a poc i li anem donant forma de tortell.

El posem a la safata del forn, a sobre d'un paper per enfornar. Batem el rovell de l'ou i, amb l'ajuda d'un pinzell de silicona, pintem el tortell.

Barregem en un bol dues cullerades de sucre amb una d'aigua i repartim la barreja pel tortell. Després hi posem al damunt la fruita gebrada o els guarniments que hàgim escollit.

Fiquem el tortell al forn preescalfat i deixem que es faci durant uns 20 minuts a 180°, amb calor a dalt i a baix. Quan el tortell agafi color i la massa estigui feta, el traiem del forn, el deixem refredar, i ja ens el podem menjar!

Els nostres consells: quan s'hagi refredat, pots obrir el tortell de Reis per la meitat i omplir-lo amb nata muntada o trufa. Irresistible!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.