{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

El sopar hauria de ser l’àpat més lleuger del dia, ja que després no farem gaire activitat física més. Ben al contrari, a la nit toca descansar uns minuts al sofà i després anar al llit a dormir. Com que no cremarem els aliments que prenguem, l’ideal és preparar sopars lleugers per a aquest moment del dia. Però això sí, no per ser lleugers són menys importants. La clau és triar una bona combinació d’aliments saludables. Aquí et mostrem algunes idees que et poden ajudar.

Sopars lleugers i ràpids

En aquest sopar combinarem tres nutrients essencials en una alimentació equilibrada: carbohidrats, proteïnes i vitamines. D’aquesta manera tindrem un sopar lleuger, però molt ràpid de preparar i que ens pot salvar de qualsevol imprevist. Un plat complet però lleuger en la versió integral.

Amanida d’arròs, tonyina i alvocat

Ingredients per a una ració individual:

  • 1 tassa d’arròs integral
  • 1 llauna de tonyina
  • ½ alvocat
  • 6 tomàquets cirerol
  • 1 raig de suc de llimona
  • 1 cullerada de iogurt Vitalinea
  • Coriandre
  • Sal

Preparació:

Rentem primer l’arròs i el deixem coure en molta aigua, amb una mica d’oli i un pessic de sal. El bullim durant uns 20 minuts, l’escorrem i el deixem refredar.

Quan l’arròs estigui fred, el posem en un plat i hi afegim la tonyina amb l’oli de la llauna. Pelem i tallem la meitat de l’alvocat i l’aixafem amb una forquilla. L’afegim a l’amanida. Rentem els tomàquets cirerol, els tallem per la meitat i els hi incorporem.

Per fer la salsa, barregem en un recipient el iogurt, la llimona, el coriandre i un pessic de sal. Ho remenem bé, integrem la barreja a l’amanida i la servim.

Sopars lleugers i nutritius

Aquesta vegada ens hem decantat per una fusió de sabors molt especial. Hem combinat la proteïna del pollastre, amb les vitamines del pebrot i el toc làctic de la mozzarella. Tindrem un sopar lleuger, però molt nutritiu.

Broquetes de pollastre, pebrot i mozzarella

Ingredients per a una ració individual:

  • 2 pits de pollastre petits
  • Bastonets de fusta per a broquetes
  • 1 pebrot verd
  • ½ bola de mozzarella o unes quantes boletes petites
  • ½ mango
  • Herbes provençals
  • Sal i pebre

Preparació:

Tallem els pits de pollastre a trossos petits i quadrats. Els deixem marinar en un bol amb la sal, el pebre i les herbes provençals. Mentrestant rentem el pebrot i el tallem a daus. Pelem el mango i el trossegem de la mateixa manera. Fem el mateix amb la mozzarella, tot i que si utilitzem boletes individuals no cal tallar-les.

Comencem a muntar la broqueta en aquest ordre: pollastre, pebrot, mozzarella i mango. Repetim el patró formant un parell de broquetes. Les cuinem en una paella o planxa amb una cullerada d’oli calent i les servim.

I les postres? Res millor que un Vitalinea per completar el nostre sopar. Podem incloure’ls als nostres sopars i dinars de tant en tant i permetre’ns així un capritx deliciós. Què t’han semblat aquestes dues receptes que t’hem proposat? Recorda que pots consultar el nostre menú Vitalinea lleuger per inspirar-te cada dia de la setmana en tots els plats lleugers que et proposem.

Sopars saludables en cinc minuts

A Alimenta Somriures tenim tot un recull de sopars saludables que podem preparar de manera ràpida i senzilla, però aquí te’n proposem dos més. Són ideals per als dies que arribem cansats a casa i no ens ve de gust passar gaire temps a la cuina. Pren-ne nota!

Fajita vegetal

Ingredients per a una ració individual:

  • 2 tortillas de blat per a fajitas
  • 1 formatge petit de Burgos
  • 1 grapadet de nous
  • 1 tomàquet
  • Unes quantes fulles d’enciam
  • 1 ceba tendra petita
  • Sal

Preparació:

Rentem el tomàquet, el piquem a trossos molt petits i el reservem. Triturem les nous i les hi afegim. Tallem el formatge a daus petits i també l’hi incorporem. Piquem la ceba tendra i barregem tots els ingredients amb un polsim de sal.

Escalfem les tortillas de blat durant deu segons al microones. Les farcim col·locant primer les fulles d’enciam i després la resta d’ingredients. Les enrotllem i les servim.

Truita de carbassó al microones

Ingredients per a una ració individual:

  • 2 patates mitjanes
  • 1 carbassó petit
  • 2 ous grans
  • Oli d’oliva
  • Sal

Preparació:

Tallem les patates a rodanxes fines, les repartim en un plat, intentant no cobrir unes rodanxes amb les altres. Les ruixem amb un raig d’oli d’oliva, tapem el plat amb plàstic transparent, el foradem amb una forquilla i el fiquem al microones. Hem de cuinar les patates durant 5 minuts a màxima potència.

Mentrestant pelem i tallem a rodanxes el carbassó. El fem en una paella amb unes gotetes d’oli i el reservem. Batem els ous en un recipient gran i fondo. Hi afegim les patates, els carbassons i la sal al gust. Fem la truita durant uns minuts a la paella i la servim.

Ja tens tot un repertori de sopars lleugers amb què acabar el dia d’una manera saludable, nutritiva i... lleugera! Ara només et toca escollir i gaudir.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.