{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Amb la calor, l'únic que ens ve de gust prendre són plats lleugers, àpats refrescants, lleugers i saludables que vagin en consonància amb aquesta època estival. No hi ha res millor que aprofitar les nits d'estiu per sortir a la terrassa o al jardí, parar taula i sopar amb els amics o la família. Si no tens molt clar què pots cuinar, aquí et deixem tres idees senzilles i delicioses de receptes fresques i lleugeres per a l'estiu molt fàcils de preparar.

Sopars d'estiu lleugers i nutritius

Gaspatxo de maduixes

Es tracta d'una recepta tradicional a la qual hem introduït un element original i ric en vitamines: les maduixes!

Ingredients per preparar un gaspatxo de maduixes:

  • 4 tomàquets mitjans
  • 500 grams de maduixes
  • 1 pebrot vermell petit
  • 1 pebrot verd petit
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 rodanxa de pa de motlle
  • ½ cogombre
  • Oli
  • Vinagre
  • Sal

Rentem les maduixes i en traiem les tiges. Les tallem a trossos i les posem al got de la batedora. Fem el mateix amb els tomàquets i el cogombre. Obrim els pebrots, en traiem les llavors, els tallem a trossos i els afegim també a la batedora. Piquem la ceba i els grans d'all, esmicolem el pa i l'incorporem. Finalment, ho amanim amb la sal, el vinagre i l'oli al gust i batem tots els ingredients. Quan estigui llest, passem el gaspatxo per un colador i el deixem refredar a la nevera.

Els nostres consells: perquè quedi més vistós a l'hora de servir-lo, pots distribuir el gaspatxo en copes de vidre i adornar-ne la vora amb una maduixa incrustada.

Rotlles d'estiu

Aquests rotlles es diferencien dels tradicionals perquè se serveixen freds al contrari que els rotlles de primavera, perquè no es fregeixen. És una opció més saludable i lleugera per gaudir d'aquest deliciós plat vietnamita.

Ingredients per preparar uns rotlles d'estiu:

  • 8-10 làmines de farina d'arròs o làmines per a rotlles
  • 1 enciam
  • 2 pastanagues
  • 25 grams de fideus d'arròs
  • 150 grams de llagostins
  • 2 cogombres petits
  • Fulles de menta
  • Aigua tèbia

Posem els fideus amb aigua amb sal abundant i els bullim durant uns cinc minuts. Els escorrem i els reservem. Pelem els llagostins, els netegem bé i els tallem per la meitat. Pelem també els cogombres i la pastanaga i, juntament amb les fulles d'enciam prèviament rentades, ho tallem tot a làmines molt fines.

Per muntar els rotlles, primer omplim un plat amb aigua calenta en què mullarem les làmines de farina d'arròs. Hi submergim cada làmina durant uns 10 segons i les col·loquem a sobre d'una superfície plana. Emplenem les làmines col·locant primer unes fulles d'enciam, una fulla de menta, cogombre, fideus, pastanaga i una o dues meitats de llagostins. Enrotllem els rotlles i els segellem per les vores.

Els nostres consells: Aquests rotlles se serveixen freds i són deliciosos només amb una mica de sal, però per potenciar-ne encara més el gust. Es recomana servir-los amb un rajolí de salsa de soja o de salsa agredolça pel damunt.

Broquetes de pollastre amb salsa de mango

Qui diu que la fruita i la carn són una mala combinació? Aquestes broquetes són sanes, delicioses i ideals per protagonitzar qualsevol sopar d'estiu digne d'aquest nom. Pren-ne nota!

Ingredients per preparar unes broquetes de pollastre amb salsa de mango

Ingredients:

  • 4 pits de pollastre
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot groc
  • 200 grams de cirerols (una safata petita)
  • Palets per a broquetes

Per a la salsa:

  • 1 mango
  • Oli d'oliva
  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena
  • 1 cullerada de sucre
  • ½ ceba
  • 1 gra d'all
  • Sal i pebre negre
  • Aigua

Tallem a daus els filets de pollastre i tallem els pebrots i la ceba a trossos quadrats. Fem les broquetes alternant els trossos de pollastre amb els pebrots, la ceba i els cirerols. Podem fer la broqueta al nostre gust, però no ens hem d'oblidar que l'ingredient principal és el pollastre.

Un cop muntades les broquetes, les saltem amb un rajolí d'oli en una planxa o una paella gran. Quan estiguin rosses, les retirem del foc i les emplatem.

Per preparar la salsa, primer piquem el gra d'all i el sofregim en una paella amb oli. Hi incorporem la ceba i el mango, que haurem pelat i trossejat anteriorment.  Hi afegim el vinagre de Mòdena i el sucre, i remenem. A continuació, ho salpebrem i hi afegim mig got d'aigua. Deixem que els ingredients es facin durant uns cinc minuts, els retirem del foc i els aboquem al got de la batedora per fer-ne una salsa.

Ja només queda escalfar les broquetes, banyar-les subtilment amb la salsa de mango i gaudir-ne.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.