{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

Els plats de cullera ens permeten moltes possibilitats, i són una bona manera de donar a la canalla aliments que els solen agradar menys, com ara verdura, llegums, peix…A més, són una opció sana i equilibrada per completar un dinar o un sopar, tant de primer plat com de segon, i fins i tot per postres! Ara bé, també podem preparar-los com a plat únic. Per convèncer-vos encara més, en aquest apunt us donem 10 bons motius per prendre sopa, i a continuació 5 receptes per posar-les en pràctica:

1. Sopa de tomàquet.

  • 5 tomàquets madurs
  • 1 ceba mitjana
  • 120 g de pasta d’estrelletes
  • 1 l de brou de verdures o aigua
  • sal
  • 1 culleradeta de sucre
  • oli d’oliva.

Piquem els tomàquets i la ceba a trossos iguals. En una olla escalfem el brou de verdures. Quan trenqui el bull, hi afegim el tomàquet i la ceba tallats i els deixem bullir 15 minuts. Després ho condimentem amb sal i sucre. Un cop hagi transcorregut aquest temps, passem la verdura per un passapuré juntament amb el brou, per facilitar la tasca. Tornem a posar la sopa al foc i quan bulli, hi afegim la pasta d’estrelletes. Quan estiguin cuites, tindrem la sopa llesta. Aquest plat es pot acompanyar d’unes mandonguilles i una amanida per fer-lo equilibrat.

2. Sopa de xampinyons.

  • 200 g de xampinyons
  • 1 l de brou de pollastre o verdures
  • 1 ceba mitjana tallada a daus petits
  • julivert
  • oli d’oliva i sal.

Rentem i tallem els xampinyons a làmines. Saltem la ceba en una olla amb una mica d’oli fins que quedi transparent. Hi afegim els xampinyons, i en reservem uns quants per decorar, i ho cuinem tot junt uns 5-10 minuts més. Finalment hi incorporem el brou, i ho deixem coure a foc lent uns 10 minuts més. Ho retirem del foc i triturem tots els ingredients per obtenir una sopa fina. En una paella a part saltem els xampinyons, que hem reservat, amb una mica de julivert picat, fins que estiguin rossos. Els utilitzarem per decorar el plat, posant-ne una cullerada al mig.

3. Crema de bròquil amb formatge

  • 1 pom de bròquil
  • 1 ceba mitjana
  • 100 g de pernil salat
  • 100 g de formatge cheddar
  • oli d’oliva i sal.

Tallem el bròquil per flors, i la ceba ben fina. En una olla, amb una mica d’oli escalfem la ceba. Quan estigui transparent, hi afegim el bròquil i l’aigua, i ho deixem coure fins que el bròquil estigui tendre. Fora del foc hi afegim el formatge, ho rectifiquem de sal, i triturem la sopa fins que tingui una textura suau. En una paella a part, fregim lleugerament el pernil salat tallat petit i, quan servim la crema, l’utilitzem per decorar-la per sobre.

4. Potatge suau de cigrons i carbassa

  • 480 g de cigrons cuits
  • 600 g de carbassa
  • 1 ceba mitjana
  • 160 g de pasta de fideus fins
  • 3 grans d’all
  • 1,5 l d’aigua
  • oli d’oliva i sal.

Pelem les verdures, trossegem la carbassa a dauets, tallem la ceba fina i laminem els alls. En una cassola amb una mica d’oli, sofregim la ceba i l’all fins que estiguin lleugerament rossos. Hi afegim la carbassa i aboquem els 2 litres d’aigua. Quan la carbassa estigui a mitja cocció, incorporem els fideus i els cigrons, i els deixem bullir fins que la pasta estigui completament cuita.

5. Sopa de xocolata amb amanida de fruita.

  • 400 ml de llet
  • 40 g de mel o sucre
  • el suc de mitja llimona
  • 200 g de xocolata (blanca, amb llet o negra).

En un cassó posem la llet, la mel i el suc de llimona. Ho deixem escalfar a foc fluix fins que trenqui el bull i ho retirem. A continuació incorporem a la barreja calenta la xocolata que hàgim escollit, prèviament trossejada petita, i la deixem fondre sense parar de remenar amb una espàtula. Finalment ho triturem tot perquè quedi ben fi, i ho deixem a la nevera perquè es refredi.

Pelem les fruites, si cal, i les tallem com quan preparem macedònia. Ho podem fer amb qualsevol fruita: maduixes, mango, raïm, poma, plàtan, mandarina, pera…

Abans de servir-ho, batem amb la batedora elèctrica una última vegada la sopa de xocolata perquè quedi ben fina. La servim en un plat fondo o en un got i hi afegim les fruites tallades.

Aquí podreu trobar un parell més de receptes de sopes i cremes per a nens.

enlightenedPer acabar, un truc per fer més atractiu un plat per als nens és decorar-lo amb formes divertides que ells reconeguin, com per exemple una cara somrientJ. A més, podem dissimular els aliments que els costa menjar triturant-los i deixant sencers només els que els agraden més.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre