{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES
{{freetag}}

Els plats de cullera ens permeten moltes possibilitats, i són una bona manera de donar a la canalla aliments que els solen agradar menys, com ara verdura, llegums, peix…A més, són una opció sana i equilibrada per completar un dinar o un sopar, tant de primer plat com de segon, i fins i tot per postres! Ara bé, també podem preparar-los com a plat únic. Per convèncer-vos encara més, en aquest apunt us donem 10 bons motius per prendre sopa, i a continuació 5 receptes per posar-les en pràctica:

1. Sopa de tomàquet.

  • 5 tomàquets madurs
  • 1 ceba mitjana
  • 120 g de pasta d’estrelletes
  • 1 l de brou de verdures o aigua
  • sal
  • 1 culleradeta de sucre
  • oli d’oliva.

Piquem els tomàquets i la ceba a trossos iguals. En una olla escalfem el brou de verdures. Quan trenqui el bull, hi afegim el tomàquet i la ceba tallats i els deixem bullir 15 minuts. Després ho condimentem amb sal i sucre. Un cop hagi transcorregut aquest temps, passem la verdura per un passapuré juntament amb el brou, per facilitar la tasca. Tornem a posar la sopa al foc i quan bulli, hi afegim la pasta d’estrelletes. Quan estiguin cuites, tindrem la sopa llesta. Aquest plat es pot acompanyar d’unes mandonguilles i una amanida per fer-lo equilibrat.

2. Sopa de xampinyons.

  • 200 g de xampinyons
  • 1 l de brou de pollastre o verdures
  • 1 ceba mitjana tallada a daus petits
  • julivert
  • oli d’oliva i sal.

Rentem i tallem els xampinyons a làmines. Saltem la ceba en una olla amb una mica d’oli fins que quedi transparent. Hi afegim els xampinyons, i en reservem uns quants per decorar, i ho cuinem tot junt uns 5-10 minuts més. Finalment hi incorporem el brou, i ho deixem coure a foc lent uns 10 minuts més. Ho retirem del foc i triturem tots els ingredients per obtenir una sopa fina. En una paella a part saltem els xampinyons, que hem reservat, amb una mica de julivert picat, fins que estiguin rossos. Els utilitzarem per decorar el plat, posant-ne una cullerada al mig.

3. Crema de bròquil amb formatge

  • 1 pom de bròquil
  • 1 ceba mitjana
  • 100 g de pernil salat
  • 100 g de formatge cheddar
  • oli d’oliva i sal.

Tallem el bròquil per flors, i la ceba ben fina. En una olla, amb una mica d’oli escalfem la ceba. Quan estigui transparent, hi afegim el bròquil i l’aigua, i ho deixem coure fins que el bròquil estigui tendre. Fora del foc hi afegim el formatge, ho rectifiquem de sal, i triturem la sopa fins que tingui una textura suau. En una paella a part, fregim lleugerament el pernil salat tallat petit i, quan servim la crema, l’utilitzem per decorar-la per sobre.

4. Potatge suau de cigrons i carbassa

  • 480 g de cigrons cuits
  • 600 g de carbassa
  • 1 ceba mitjana
  • 160 g de pasta de fideus fins
  • 3 grans d’all
  • 1,5 l d’aigua
  • oli d’oliva i sal.

Pelem les verdures, trossegem la carbassa a dauets, tallem la ceba fina i laminem els alls. En una cassola amb una mica d’oli, sofregim la ceba i l’all fins que estiguin lleugerament rossos. Hi afegim la carbassa i aboquem els 2 litres d’aigua. Quan la carbassa estigui a mitja cocció, incorporem els fideus i els cigrons, i els deixem bullir fins que la pasta estigui completament cuita.

5. Sopa de xocolata amb amanida de fruita.

  • 400 ml de llet
  • 40 g de mel o sucre
  • el suc de mitja llimona
  • 200 g de xocolata (blanca, amb llet o negra).

En un cassó posem la llet, la mel i el suc de llimona. Ho deixem escalfar a foc fluix fins que trenqui el bull i ho retirem. A continuació incorporem a la barreja calenta la xocolata que hàgim escollit, prèviament trossejada petita, i la deixem fondre sense parar de remenar amb una espàtula. Finalment ho triturem tot perquè quedi ben fi, i ho deixem a la nevera perquè es refredi.

Pelem les fruites, si cal, i les tallem com quan preparem macedònia. Ho podem fer amb qualsevol fruita: maduixes, mango, raïm, poma, plàtan, mandarina, pera…

Abans de servir-ho, batem amb la batedora elèctrica una última vegada la sopa de xocolata perquè quedi ben fina. La servim en un plat fondo o en un got i hi afegim les fruites tallades.

Aquí podreu trobar un parell més de receptes de sopes i cremes per a nens.

enlightenedPer acabar, un truc per fer més atractiu un plat per als nens és decorar-lo amb formes divertides que ells reconeguin, com per exemple una cara somrientJ. A més, podem dissimular els aliments que els costa menjar triturant-los i deixant sencers només els que els agraden més.

Com es prepara?