{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

Les pomes estan boníssimes en una amanida! Ja sabeu que les amanides admeten ingredients molt diferents, per això n’hi ha de tants tipus. En aquest apunt explicarem quins consells hem de seguir per preparar una amanida amb poma boníssima.

Aquesta mena d’amanides té molta història. Segons diuen, una de les primeres amanides de poma que es coneix és la clàssica amanida Waldorf, de l’any 1893, i va ser elaborada pel xef del famós hotel de Nova York, d’on prové el nom. Els ingredients principals són, a més de la poma, les nous, l’api i la maionesa. S’acostuma a acompanyar d’enciam i panses.

Per elaborar la nostra amanida, primer de tot, hem de triar una varietat de poma que sigui adequada. Les més utilitzades són les varietats Golden Delicious, de color groc, o la Grand Smith, de color verd. Aquestes varietats tenen un punt més àcid i una textura més consistent que les varietats vermelles, que es caracteritzen perquè són més dolces i de textura més farinosa. Tot i que, com que contra gustos no hi ha res escrit, podeu triar la que preferiu.

Segur que si heu preparat alguna amanida amb poma i l’heu servit al cap d’una estona, la poma ha agafat un color marronós no gaire agradable, oi? Això passa quan l’interior de la poma (pelada) entra en contacte amb l’oxigen, però una bona manera de combatre l’oxidació de la poma és afegint-hi unes gotes de llimona. La llimona podeu afegir-la directament o bé podeu posar un bol amb aigua i afegir-hi unes gotes de llimona. Veureu que ja no s’oxida! Penseu que si l’amaniu amb una vinagreta, amb vinagre de Mòdena, no cal fer aquest pas, ja que el color fosc del vinagre tintarà la poma.

Una altra idea fantàstica és provar d’incorporar la poma amb diferents formes: a daus més o menys grans, a rodanxes, a talls, ratllada, etc. O amb pell, si està ben neta!

Voleu més opcions d’amanides amb poma? Què us semblen aquestes?

  • Amanida de pollastre amb poma i pinya.
  • Amanida de col i poma escaldades: quan s’hagi refredat, hi podem afegir oli o una salsa de iogurt.
  • Amanida d’enciam amb panses, fruita seca, formatge i poma.

I, per amanir aquesta amanida amb poma, podem triar entre moltes salses, en aquest article teniu diverses opcions de salses originals.

També podeu escollir entre una d’aquestes salses amb iogurt i/o poma:

  • Salsa de poma: necessitarem 2 pomes verdes, 2 cullerades soperes de sucre, 1 tassa d’aigua, 1 bric petit de crema de llet, sal i pebre. La preparació és molt senzilla. Hem de liquar la poma amb la llimona, el sucre i l’aigua. A continuació, posem el liquat en una cassola i ho deixem bullir durant 7 minuts, remenant de tant en tant perquè tingui una textura final homogènia.
  • Salsa de iogurt i llimona: en aquest cas, necessitem 1 iogurt natural Danone sense sucre, 1 llimona, 2 cullerades soperes d’oli d’oliva, 1 culleradeta de sal, ½ culleradeta de pebre negre i 2 grans petits d’all. Hem d’esprémer el suc d’1 llimona, aixafar els grans d’all en un morter o bol i, en aquest mateix bol, afegir-hi el suc de llimona, el iogurt, l’oli d’oliva, la sal i el pebre. Podem batre la salsa final per obtenir una textura més fina.
  • Salsa de iogurt amb coriandre i gingebre: els ingredients necessaris són 1 iogurt natural Danone sense sucre, 1 culleradeta de coriandre, 1 cullerada sopera d’oli d’oliva, unes gotes de llima, ½ culleradeta de gingebre, sal i pebre. Ho batem tot fins que tinguem una massa homogènia.

No oblideu que la poma és una fruita amb un gust bastant neutre i que, per tant, admet molts ingredients diferents. Atreviu-vos a barrejar-la amb el que més us agradi, segur que el gust resultant és extraordinari!

Amb totes aquestes opcions, ja podeu personalitzar la vostra amanida com us vingui de gust. I gaudiu-ne! L’amanida és una opció molt refrescant en aquesta època de l’any.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre