{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Saps quina és la diferència entre crema i puré? De fet, són molt semblants, i en alguns casos s’utilitzen les dues paraules indistintament. Ara bé, en realitat, la crema s’enriqueix amb un lacti (iogurt, llet, formatge, crema de llet o nata líquida) i té una consistència més fina i sedosa, mentre que el puré és més consistent, més sòlid.

Les cremes es poden preparar del que més t’agradi: llegums, fruita seca, marisc, fruita, carn, bolets i, evidentment, verdures, de què et parlarem ara.

Perquè et comenci a venir salivera, et proposem unes quantes receptes.

Diferents tipus de crema de verdures

Receptes de cremes fàcils

En aquest enllaç podràs veure, entre moltes altres receptes, com fer una crema de pastanaga, de carabassa o de remolatxa. Fins i tot la pots fer de col!

Barreja de verdures: encara que les idees anteriors són una bona opció, les cremes amb barreges de verdures diferents també són boníssimes! Per exemple, de carbassó amb ceba o de carabassa amb pastanaga. Arrisca’t i vés provant noves combinacions!

Trucs per preparar la crema de verdures

Preparar la crema de verdures no té gaire misteri:has de seleccionar una verdura de temporada i que estigui ben madura, perquè quan les verdures són en el punt de maduresa òptim és quan són més dolces.

Talla les verdures a trossos similars entre si i, a continuació, bull-les. Abans de bullir-les, hi ha qui les sofregeix una mica en una olla o una paella. Si ho fas, les verdures agafaran més gust i un color diferent, però, com tot, va a gustos. Tant si ho fas com si no, les hauràs de posar a bullir amb aigua fins que quedin cobertes (caldrà que hi posis més o menys quantitat de líquid en funció de com vols que quedi d’espessa). Una altra opció és no bullir-les directament amb aigua, sinó fer servir altres líquids, com ara brou de pollastre o de verdures, també amb el mateix objectiu d’abans: perquè tinguin un altre gust. Quan bulli, hauràs d’abaixar una mica el foc i deixar-ho bullir tot uns minuts. El temps de cocció depèn de cada verdura i de la mida amb què les hagis tallat, però el que és important és que les deixis coure fins que quedin toves (vés-les punxant  amb un ganivet, ho notaràs de seguida!).

Afegeix-hi un toc de llet

Gairebé al final de la cocció és quan hauries d’afegir-hi el lacti de què parlàvem abans. Si en lloc de crema de llet o de nata líquida vols que la crema sigui més lleugera, pots optar per iogurt, llet evaporada, formatge fresc o formatgets light. La crema tindrà el mateix bon gust, però serà més lleugera i suau. El resultat: una textura irresistible.

Fet tot això, apaga el foc, deixa-ho refredar una miqueta i passa-ho per la batedora fins que et quedi una textura cremosa. Un altre truc que has de tenir en compte (i que és fonamental perquè el resultat sigui el que volies) és que, en cas de dubte, hi afegeixis menys líquid, perquè, quan ho batis, sempre seràs a temps de posar-n’hi més, però no de treure’n si ja està barrejat. Per això, si veus que la textura que et queda és molt espessa, la pots fer una mica més líquida afegint-hi més aigua o brou del que hagis fet servir. Si hi has posat massa aigua, és important que te n’adonis abans de batre-ho. D’aquesta manera, després de bullir-ho, i abans de triturar-ho, també pots treure una mica de líquid i, si cal, anar-ne afegint més a poc a poc fins a aconseguir la textura desitjada.

Tasta-la i rectifica, si cal, de sal o d’oli. Això també és millor fer-ho al final per no passar-se!

Ah, i no t’oblidis del toc final! La guarnició de la crema de verdures abans de servir-la. Pots guarnir-la amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra, un rajolí de nata, unes fulles d’alfàbrega, julivert, romaní o l’herba aromàtica que més t’agradi, uns crostonets, uns encenalls de pernil, uns dauets de formatge, un ou dur ratllat o, per què no, un tros de la verdura que hagis fet servir i que hagis reservat abans de coure-la. La pots passar per la paella i fer-la servir per presentar la crema ben decorada.

Un altre aspecte positiu de les cremes de verdures és que agraden a tota la família, especialment als més petits de la casa, pels colors llampants i la textura cremosa que tenen. Per aconseguir una textura més fina per a la mainada, pots passar la crema per un colador.

Les cremes de verdures no et fallaran quan et vingui de gust un primer plat fàcil i nutritiu.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.