{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Has tastat mai la col verda? És un tipus de col que podràs trobar des del setembre fins al juny, ja que són els millors mesos per recol·lectar-la i consumir-la. Té les fulles ondulades i d'un verd bastant més fosc per fora que per dins. També coneguda com a kale, s'ha posat molt de moda gràcies a les seves nombroses propietats nutritives i el seu èxit entre les celebrities. Es pot consumir en forma de smoothie i l'auge dels batuts detox ha tingut molt a veure amb la seva popularitat actual. Apunta't totes les seves propietats!

La col verda

Diferències entre la col verda i la col

Encara que totes dues són cols i tenen moltes propietats nutritives, hi ha algunes diferències que has de conèixer. Per començar, l'aspecte que, com sabràs, és molt diferent. La col té un to blanc o verd pàl·lid i les fulles són llises. Ambdues són riques en fibra, però la col verda la supera en aportació amb 4,20 g per cada 100 g respecte als 2,40 g de la col. També la supera en aportació de sodi, proteïnes, vitamina A, vitamina C, calci, ferro i vitamina B3. A més a més, té menys carbohidrats.

Propietats de la col verda

Una de les propietats que destaquen en aquesta verdura és la seva baixa aportació calòrica, només 43,7 kcal per cada 100 g. Però, a més a més, és rica en vitamines, minerals i calci, per això es considera un superaliment. És una verdura estupenda. També és font de ferro, que contribueix al funcionament normal del sistema immunitari, i d'altres minerals com el magnesi, el potassi i el sodi.

Pel que fa a les vitamines, la col verda, si es pren en les quantitats adequades, és rica en vitamina A, que ajuda a mantenir la pell i la visió en condicions normals; en vitamina C, molt important per al funcionament normal del sistema immunitari; vitamina K, que contribueix a la coagulació sanguínia normal; vitamina E, que ajuda a protegir les cèl·lules del dany oxidatiu; vitamina B3 i vitamina B6. Tota una bomba vitamínica!

D'altra banda, com que és rica en fibra i proteïnes, també és un aliment sadollant.

Cuinar kale

La kale es pot consumir tant crua com bullida, però si la consumim fresca n'absorbirem molt millor els nutrients. Sigui com sigui, és important rentar prèviament les fulles amb molta cura per eliminar-ne qualsevol residu.

Si ens decidim a cuinar-la, és millor fer-ho al vapor, d'aquesta manera no l'hem de submergir en aigua i perdrà menys minerals i vitamines. Una altra opció és saltar-la amb altres verdures o carns. Fins i tot la podem afegir a salses de tomàquet casolanes, perfectes per acompanyar els plats de pasta.

Si optem per l'opció crua, podem consumir-ne en forma de batut. Només cal que la barregem a la liquadora amb altres vegetals o fruites com el cogombre, la poma, l'api o la pera. Una altra opció és en forma d'amanida. Fes una ullada a la recepta que et proposem!

Amanida de col verda amb mango

Ingredients:

  • Col verda
  • 1 llimona
  • ¼ de tassa d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cullerades de mel
  • Pebre
  • 1 mango
  • Pipes de carabassa

Preparació:

Per començar, renta la col verda. Després talla'n les tiges i pica-la a tires. En un bol gran hi afegim el suc de mitja llimona, una mica d'oli d'oliva i la col. Ho barregem tot i ho reservem. En un bol més petit barregem la mel, el pebre (al gust) i el suc de l'altra meitat de la llimona.

Tallem a daus el mango, l'afegim al bol de l'amanida juntament amb les pipes de carabassa i finalment hi aboquem l'oli de l'altre bol i ho barregem tot.

Com que la fruita ja està inclosa en aquesta nutritiva amanida, per postres podem prendre un Danacol, que ajuda a reduir el colesterol alt fins a un 10 % en 2 o 3 setmanes. D'aquesta manera aconseguirem un menú perfecte per a les persones que necessitin regular els nivells de colesterol.

*Danacol, amb esterols vegetals, redueix el colesterol entre un 7 % i un 10 % en 2 o 3 setmanes amb una ingesta diària d'1,5 a 2,4 g de fitosterols. No està destinat a les persones que no necessiten controlar la colesterolèmia. No és recomanable per a dones durant l'embaràs i la lactància, ni per a menors de 5 anys. Consum màxim d'esterols vegetals: 3 g/dia. Segueix una dieta saludable amb fruita i verdura. Si prens medicació, consulta el metge. Conté sucres naturalment presents.

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.