{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

El carbassó és una hortalissa que podràs consumir durant tot l'any. Un 95% de la seva composició és aigua i conté una taxa elevada de vitamines, com l'àcid fòlic, minerals, sobretot potassi, i fibres que contribueixen al bon funcionament de l'aparell digestiu. Com plus, el carbassó també és perfecte per ajudar a mantenir l'aparença de la nostra pell en condicions normals gràcies a la seva aportació de vitamina A i vitamina C. I, a més de ser saludable, és molt versàtil i s'adapta a la perfecció a moltíssimes receptes. En forma de crema el podràs combinar amb altres hortalisses com el porro, amb abundant vitamina K i que pot ajudar al manteniment dels ossos i la pastanaga, o tubercles com la patata. Et perdràs tots els seus beneficis? Descobreix com incloure-ho a la teva dieta!

El carbassó

Cremes de carbassó

La crema és una opció estupenda per incloure hortalisses a la nostra alimentació d'una forma senzilla. Un consell per no perdre cap de les propietats del carbassó, i dels altres ingredients que agreguem a la crema, és cuinar-los al vapor en comptes de coure'ls. D'aquesta manera aconseguirem que es perdin menys minerals i vitamines. Un altre truc molt efectiu és no trossejar les hortalisses en porcions molt petites i fer-les una mica més grans, ja que es conservaran millor les seves vitamines. Ara que ja saps tot el necessari, et proposem algunes receptes, ¡descobreix-les!

Crema de carbassó

Ingredients per a 3 persones:

  • 2 carbassons 
  • 2 formatgets light
  • 1 got de llet de llet desnatada
  • Aigua
  • Sal

Preparació:

Rentem i pelem els carbassons, deixant la meitat de la pell del carbassó i tallem tot a trossos. Després ho tirem a l'olla exprés, ho cobrim d'aigua, tanquem i quan comenci a bullir comptem entre 15 i 20 minuts. O bé ho fem al vapor, entre 20 i 25 minuts. Quan el carbassó ja estigui cuinat, ho barregem amb la resta d'ingredients i ho triturem fins que adquireixi la consistència d'una crema lleugera.

Crema de carbassó y porros

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 carbassons
  • 4 porros
  • 1 ceba
  • 2 formatgets (opcional)
  • Aigua
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada

Preparació:

En primer lloc, trossegem les verdures. Després, sofregim la ceba i els porros fins que estiguin ofegats i llavors afegim el carbassó i ho deixem durant 2 minuts. El següent pas és cobrir les verdures amb aigua, hi afegim la sal, la nou moscada i el pebre i ho deixem coure durant 20 minuts. Passat aquest temps ho retirem, hi afegim els dos formatgets, si volem aportar més cremositat, i ho batim. A punt per servir!

Crema de carbassó i patates

Ingredients:

  • 2 carbassons
  • 2 patates
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 1 got de llet
  • 1 got d'aigua
  • Oli verge extra
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

Trossegem tots els ingredients i els sofregim en oli durant 2 minuts. Després, en una olla afegim el got d'aigua i el de llet, i ho deixem coure durant 20 minuts. Ja només queda batre-ho i afegir la sal i el pebre a gust. Bon profit!

 

Crema suau de carbassó i pastanaga

Aquí et presentem un vídeo per a preparar una crema suau i deliciosa amb carbassó i pastanaga. No t'ho perdis!

I como a postre per aquestes delicioses cremes de carbassó pots optar per un Activia de maduixes, de kiwi-pinya o del gust que més et vingui de gust

Com es prepara?