{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

Hola a tothom!

Com prova l'estiu? Suposo que amb molta calor, si més no durant el dia… però per sort, a la nit s'està més fresc. Doncs… per què no aprofiteu per fer ara un sopar a l'aire lliure? Totes sabem la màgia que envolta les nits en aquesta època de l'any, així que avui us proposo un pla original per fer-les més especials encara: amb un bon sopar a l'aire lliure.

Per organitzar-ho, en primer lloc heu de decidir l'espai. A l'estiu se'ns ocorren un munt de llocs on passar el temps lliure, però és molt important que el lloc sigui adequat per a l'ocasió. Us recomano que sigui a l'aire lliure, cal aprofitar aquest moment del dia en què fa una temperatura ideal! Un bon lloc pot ser a prop de l'aigua, com a la riba d'un riu o a la platja, o en un bonic indret de muntanya.

Però… com podeu preparar-ho amb el grup d'amics? La millor opció és que cada convidat porti un plat diferent; així podreu gaudir d'un sopar especial sense gastar gaires diners. A continuació, us proposo una llista de possibles aliments ideals per a qualsevol pícnic a l'aire lliure:

  • Gaspatxo de síndria: es pot preparar amb 750 g de tomàquet, ½ síndria, 5 fulles de menta, 1 cullerada d'oli d'oliva i el suc de mitja llimona. Una vegada liquat o triturat queda deliciós, és moltrefrescant i hidratant.
  • Amanida alemanya: per elaborar-la, heu de bullir 2 patates amb pell en aigua amb sal, pelar-les i tallar-les a daus. A continuació talleu 1 ceba, 4 frankfurts i 4 cogombrets a daus petits. Finalment, per donar-li un toc fantàstic, amaniu-ho amb una mica de maionesa. A mi m 'agrada molt amb una miqueta de cibulet picat, està molt més saborós!
  • Seitons en vinagre: per preparar-los heu de filetejar els seitons, dissoldre 4 cullerades de sal en una barreja de 2 gots de vinagre de xerès i 1 got d'aigua. Deixeu-ho macerar entre 24 i 36 hores, i empolvoreu-ho amb all i julivert picats. És una manera original de menjar peix, i és fàcil de portar per a un pícnic.
  • Tataki de tonyina: per cuinar aquest altre plat de peix, deixeu macerar al frigorífic el llom de tonyina amb salsa de soja i mitja llimona (millor amb la part brillant de la pell). El temps de maceració ha de ser d'entre 3 i 8 hores. Després, traieu la tonyina de la nevera i salteu-la a foc fort durant minut i mig aproximadament. Finalment, talleu la tonyina a llesques primes. Si hi afegiu llavors de sèsam pel damunt, queda boníssim!
  • Amanida de gambes: una bona combinació per a aquest tipus d'amanida podrien ser gambes cuites, enciam, blat de moro dolç, surimi, ceba picada i una mica d'api. La podeu amanir amb una mica de salsa rosa. Una amanida lleugera i apetitosa!

Com veieu, totes aquestes elaboracions es consumeixen fredes i són ideals per portar a qualsevol lloc. Això sí, porteu-les sempre ben refrigerades, en una nevera portàtil i amb unes barres de gel.

Si voleu optar per un altre estil de menjar, també podeu fer una fantàstica barbacoa de carn o de peix amb unes quantes verdures i gaudir-ne en companyia!

I se us ocorre res millor que acompanyar aquests deliciosos plats amb un refrescant còctel? Per exemple, liqüeu 5 kiwis, 1 got de suc de taronja, 1 got de suc de poma, mig got de suc de kiwi concentrat i 1 cullerada de sucre, i ja està! Una deliciosa i dolça manera d'acabar aquest magnífic sopar.

Espero que us hagin agradat les meves propostes i que gaudiu d'un estiu entretingut i econòmic!

 

Laia

Community Manager de Danone

 

Com es prepara?