{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

La truita és un plat que algunes persones de vegades deixen arraconat, però la veritat és que ofereix multitud de combinacions delicioses i originals. A l’apunt d’avui parlarem de les mil maneres de fer truites, perquè tingueu idees fantàstiques i les proveu. Ja veureu que originals i que bones que són! Som-hi!

Les truites de patates, de ceba, de carbassó o a la paisana són les més típiques i estan boníssimes, però la veritat és que podeu fer-ne amb moltes verdures i hortalisses. Alguna vegada heu pensat en una truita d’amanida? Si escorreu bé el líquid, és fantàstica! Podeu fer-la també de pebrot, d’albergínia, d’espinacs, de carxofes… Fins i tot de bolets o amb llegums! Quina delícia per al paladar! I són una bona font de vitamines, minerals i fibra.

Però també poden ser amb tonyina, gambes (mmm, que bona!), formatge i pernil, pollastre trossejat… i afegiu-hi unes espècies: amb orenga queda genial i el gust recorda la pizza. Parlant de pizza… proveu de fer una truita amb tomàquet trossejat, una mica de formatge i orenga, veureu quin resultat!

I, alguna vegada heu tastat una truita dolça? A mi em recorda un pastís, però amb una textura diferent; per exemple, truita de figues, o de plàtan, o de fruites diverses amb mango... Són molt originals, divertides i delicioses.

Per a ocasions especials podeu preparar també un pastís de truites diverses i jugar amb els colors, o utilitzar motllos petits, com els de les magdalenes i elaborar diferents tipus de truites (així podeu presentar un assortiment de truites per picar molt original). Com que el menjar també entra pels ulls, la presentació i la decoració són molt importants, no creieu? Tal com us he comentat, es poden utilitzar paelles amb formes originals o fins i tot algun motllo per a pastissos i coure-les al forn o al microones. També hi podeu afegir una mica de julivert per decorar, o uns pètals de flors comestibles… Com us vingui de gust!

Si voleu elaborar un plat equilibrat amb truita es pot fer, per exemple, de patata, carbassó i uns dauets de pernil, i això acompanyar-ho amb una guarnició d’amanida. Ja teniu un plat equilibrat perfecte! O truita amb gambetes i espàrrecs de marge acompanyada d’una amanida d’arròs integral. Què us sembla?

Per cert, hi ha restaurants que elaboren exclusivament truites diverses i en què es poden trobar truites inimaginables. Us recomano que si teniu l’oportunitat hi aneu. De segur que us encantarà!

Si feu alguna truita original i deliciosa, no dubteu a comentar-nos-ho al blog.

Com es prepara?