{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

Bon dia!

Ja és novembre, i ara que cada vegada fa més fred, ens ve de gust més que mai, és normal, menjar calent. Amb l'arribada del fred són molts els hàbits i les preferències a l'hora de menjar que canviem. Com que preferim el menjar calent, deixem una mica més de banda els plats lleugers i frescos de l'estiu i ens decantem per propostes calentes i més elaborades. Per això avui vull plantejar-vos una selecció de receptes calentes per entrar en calor: les cremes. Avui veurem una sèrie de cremes fàcils i nutritives, ideals per a aquesta època de l'any! A veure què us semblen!

Amb una batedora i els ingredients que vulgueu, o tingueu a casa, realment podeu fer cremes fàcils i nutritives amb el que més us agradi. Les cremes poden ser del que vulgueu, no només de verdures, així que ja sabeu: com us he dit alguna altra vegada, imaginació al poder!

Però la selecció que us he fet per tenir algunes idees és la següent:

VERDURES

  • Cremes amb iogurt: per exemple, crema de pastanagues amb iogurt, crema de carabassa amb iogurt i dukkah picant o crema de remolatxa amb iogurt. El iogurt dóna a qualsevol crema una cremositat excel·lent!
  • Crema de pèsols i espinacs amb cruixent de blat negre: deliciosa crema de verdures amb un elevat contingut en magnesi!
  • Crema de carabassa amb patata i ceba: ja sabeu la importància d'aprofitar els productes de temporada, com és ara la carabassa! Recordeu que la carabassa té un regust dolcet, i per això queda molt bé si la contrastem amb encenalls de pernil natural picat o amb daus de pa fregit.
  • Crema de carbassó:és genialcompletar aquesta crema amb uns crostonets de pa i una mica de julivert fresc ben picat.
  • Amb porros: per exemple, crema de porros amb api i patata, o crema de porros amb carabassa. Les dues preparacions també són boníssimes si se serveixen fredes! I, parlant de porros, no oblidem la deliciosa i tradicional vichyssoise, o crema de porros freda, una crema que podem preparar també amb porro, patata, ceba i Griego Ligero.
  • Crema de bolets i avellanes amb vieires: original i boníssima!
  • Altres cremes de verdures: podeu fer, amb nata o sense, cremes amb totes les verdures que vulgueu, com ara espàrrecs, tomàquet (molt bona amb estragó), ceba, pastanaga, patata, coliflor…

 ALTRES

  •  Crema de marisc: hi ha moltes maneres de fer-la, i totes bones, com de gambes amb tomàquet, ceba i brou de peix, o de gambes amb puré de tomàquet, api, farigola, llorer i julivert. Una bona ocasió per estalviar és comprar les gambes congelades. El resultat serà igual de bo i, fins i tot, les podeu adquirir directament pelades per estalviar-vos feina.
  • I moltíssimes més cremes originals amb tot el que vulguem:castanyes i tòfona, mongeta tendra, fruita seca, llegums, all blanc i remolatxa, enciam, amb fruites… n'hi ha milers si hi poseu imaginació i ganes!

Espero que us agradin! J Per cert, sabeu quina és la diferència entre crema i puré? De fet són semblants, i en alguns casos s'utilitzen les dues paraules indistintament. Però, en realitat, la crema s'enriqueix amb algun lacti (llet, crema de llet, formatge o iogurt) i té una consistència més fina i sedosa, mentre que el puré és més consistent, més sòlid.

Ja sabeu que podeu compartir les vostres receptes de cremes o purés amb tots nosaltres!

Una abraçada

Community Manager de Danone

Com es prepara?