{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMES

Les sopes i les cremes de verdures sempre són un bon aliat a l’hora de fer que els nens mengin. Normalment, aquesta mena de plats els agraden i se’ls mengen amb facilitat i, a més, a l’hivern van de meravella! Se us acaben les idees i voleu aprendre receptes originals? Doncs, ara us ensenyaré unes quantes receptes de sopes i cremes per a nens!

Hi ha milers de sopes per elaborar, com la de verdures, de pollastre, de peix, etc. A més, sempre podeu jugar amb el tipus de pasta que hi afegiu: als nens els encanta que la pasta de la sopa tingui forma de lletres, estrelletes o altres formes com cotxes i camions, però també hi ha pistons, fideus, taurons, llacets, etc. Les sopes són una bona manera de prendre minerals, a més de l’energia que ens donen gràcies a la pasta. Si, a més, hi afegiu trossets de verdura, tindreu fibra i, si hi ha pilotetes o trossets de pollastre, serà una bona font de proteïnes. En voleu algunes receptes? Aquí n’hi ha un parell per a 4 persones!

Sopa de ceba:

Ingredients:

  • 1 kg de cebes
  • 4 cullerades d’oli
  • 1 culleradeta de sucre
  • 3 cullerades de farina
  • 1 litre de brou de verdures i carn
  • 12 llesques de pa de motlle
  • Sal i pebre
  • All
  • Formatge ratllat

Preparació: Sofregiu les cebes i, quan estiguin rosses, afegiu-hi el sucre i salpebreu-ho al gust. A continuació, afegiu-hi la farina i el brou i deixeu-ho coure aproximadament 30 minuts. Torreu el pa al forn, sucat amb oli i all. Quan estigui, poseu a sobre de la sopa una rodanxa del pa i empolvoreu-la amb formatge ratllat. Enforneu-ho a 175 ºC aproximadament 20 minuts i gratineu-ho abans de servir.

Sopa de tapioca:

Ingredients:

  • 1 litre de brou de verdures i carn
  • 4 cullerades de tapioca en pols
  • 2 rovells d’ou
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • Pa fregit o crostons

Preparació: Poseu a bullir el brou; així que trenqui el bull, afegiu-hi la tapioca i deixeu-la coure fins que quedi transparent. Abans de posar la sopa a la sopera, afegiu al recipient la mantega i els rovells batuts; finalment, afegiu-hi la sopa i els crostons.

Una manera perfecta perquè els nens mengin verdures és amb cremes i purés de diferents verdures com la carabassa, el porro o la carxofa. I, per fer-les fins i tot més atractives, els podeu afegir encenalls de pernil, crostons o també trossets de verdures.

I si afegiu formatge ratllat a la sopa o a la crema… Mmm... és deliciós! I també és fantàstic per prendre calci, un mineral importantíssim per al creixement i manteniment correcte dels ossos.

Recordeu: El menjar entra pels ulls, així quedecoreu molt bé el plat i feu-lo divertit!

Com es prepara?