{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Les sardines són un aliment amb moltes propietats. Es classifiquen com a peix blau pel contingut que tenen en greixos, molts dels quals pertanyen al grup dels omega-3, que contribueixen a mantenir uns nivells normals de colesterol sanguini. Pel que fa a les vitamines, destaquen per contenir B12, B1, A, D i E. Els minerals presents en més quantitat són el fòsfor, el magnesi, el potassi, el ferro, el zinc i el iode. A més a més, de les sardines en llauna també en destaca la quantitat de calci, perquè solen consumir-se amb l’espina.

Com que són una forma tan bona de prendre nutrients molt variats, us proposem diverses receptes boníssimes, amb un ingredient comú: 1 llauna de sardines en oli d’oliva (no l’oblideu!):

Hamburgueses de sardines

Necessitarem:

  • ½ tassa de pa ratllat
  • 1 cullerada sopera de julivert picat
  • ½ gra d’all picat
  • ½ ceba ratllada
  • 1 ou
  • 1 tomàquet molt ben picat
  • oli
  • sal
  • pebre

Per preparar-les, començarem per escórrer l’oli de la llauna i esmicolarem les sardines en un bol. Hi afegirem l’all, el julivert, la ceba ratllada, el tomàquet, l’ou, la sal i pebre, al gust, i ho aixafarem tot amb una forquilla per fer-ne una pasta. Hi afegirem el pa ratllat i ho pastarem fins que aconseguim una massa compacta que ens permeti modelar-la (podem posar-hi més pa si no està prou compacte). Hi donarem forma d’hamburguesa i les farem a la planxa sobre un paper de forn perquè no se’ns enganxin. Bones, oi?

Amanida variada de sardines amb vinagreta de tomàquet

Els ingredients són:

  • enciam arrissat variat
  • tomàquets cirerol
  • 2 cullerades de suc de tomàquet (o tomàquet ratllat)
  • sal
  • vinagre
  • cibulet

Comencem posant la barreja d’enciam al fons d’un bol, els cirerol talladets per la meitat i les sardines. Barregem el suc de tomàquet amb una espurna de sal, una cullerada de vinagre, dues d’oli de la llauna, i el cibulet picat. Remenem amb energia intentant emulsionar lleugerament l’oli. Amanim l’amanida amb la salsa. Rapidíssim! Amb una mica de pa, o si hi afegim arròs, pasta o cuscús, obtindrem un plat únic complet.

Paté de sardines i tonyina:

Necessitarem:

  • 3 o 4 formatgets
  • Una llauna de tonyina

Posem en el got de la batedora 3 formatgets, la llauna de tonyina amb el seu suc (ja sigui oli d’oliva o el brou de conserva) i la llauna de sardines escorreguda i ho triturem tot fins que quedi una pasta homogènia. Si veiem que la textura és poc espessa, hi afegim el quart formatget. I som-hi, suquem unes torradetes! Podem posar un toc d’anet sobre la torrada, que queda genial.

Quines receptes més bones i senzilles! Però... ja està? Només podem fer receptes amb les sardines? Doncs no! Vegem ara què més podem fer amb les llaunes.

-  Portaespelmes o testos petits: enretirem l’etiqueta i hi col·loquem agulles d’estendre per la vora, ben juntetes les unes amb les altres. Les podem pintar al nostre gust. Així, si volem que sigui un test, ho deixem tal qual, i si volem que sigui un portaespelmes, posarem un got, dels petitets, al centre. Queda moníssim! Us animem que ho proveu i en vegeu el resultat.

Organitzadors d’objectes petits: l’ideal és tenir diverses llaunes iguals per tenir-ho tot molt organitzat. Aleshores, podem pintar-les, folrar-les amb tela, amb paper decorat, de cel·lofana, etc. Deixem anar la imaginació!

Doncs ja ho heu vist, no només es poden fer receptes amb sardines en llauna, sinó també podem dissenyar altres objectes que ens ajuden a reciclar-ne l’envàs i que, amb una mica de creativitat, queden genials.

I fins aquí el nostre article, no us donem més la llauna!

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.