{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Un estudi del Consell General de Col·legis de Fisioterapeutes d’Espanya ha posat en relleu aquest fet, seguint la trajectòria d’altres països com Noruega, el Regne Unit i Suècia, on els tractaments de fisioteràpia es prescriuen mèdicament en determinades situacions. L’objectiu final és alliberar endorfines, aquelles substàncies que es produeixen en somriure i que faciliten l’augment de la comunicació entre el cos i la ment. I recorda que la fisioteràpia serà molt més efectiva si la complementes amb l’esport!

Tècniques que destensen

Evidentment, no es tracta igual una contractura que l’ansietat o l’estrès. Descobreix quines tècniques poden ajudar-te en cada cas:

  • Massatge: mobilitza el cos, cosa que alleuja l’ansietat.
  • Osteopatia: allibera les articulacions que es veuen compromeses amb l’ansietat. Produeix un bloqueig articular. Si treballem aquesta cadena, la desbloquegem i alliberem les tensions.
  • Massoteràpia o teràpia muscular: serveix per desbloquejar els músculs que estan contrets i amb una capacitat mínima.
  • Tractament craniosacral: gràcies a les mans del terapeuta, s’incrementa la vitalitat i es facilita que la persona recorri als seus propis recursos d’autotractament.
  • Alliberament miofascial: es treballa el col·lagen que forma la fàscia —el teixit connectiu que envolta tots els òrgans del cos— i que queda afectat a causa de l’ansietat i l’estrès.
  • Drenatge limfàtic: tots tenim una zona on acumulem tensió. El drenatge limfàtic actua sobre el sistema simpàtic i parasimpàtic regulant-lo i compensant-lo. Té un efecte relaxant perquè millora la circulació. Molts dels problemes d’ansietat afecten el sistema digestiu, i el drenatge limfàtic ajuda la musculatura llisa (parets intestinals, vasos sanguinis, etc.), i alhora aconsegueix alleujar aquestes tensions.

També ajuda les persones amb dolor crònic, amb trastorns del son, ansietat, desordres alimentaris…

Com es prepara?