{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Cada dia hi ha més gent que surt a córrer, ja sigui per estar en forma o per desconnectar i desestressar-se, una cosa que ens ajuda a estar de més bon humor i a alliberar tensions. El concepte de runner prové de l’anglès, que significa, literalment, “corredor”, i es refereix a totes les persones que surten al carrer, en el seu temps lliure, a córrer. Això ha creat una nova moda que cada dia segueix més gent. Totes les persones que fan exercici físic, inclosos els runners amateurs, han de seguir una bona alimentació i una bona hidratació per aconseguir el benestar que busquen.

L’alimentació és molt important i cal tenir-la en ment des de l’esmorzar fins al sopar. L’ideal és dur una alimentació saludable, equilibrada, variada i suficient. Aquest últim concepte es refereix al fet que, depenent de l’edat o de l’activitat física, necessitarem més o menys energia i nutrients. En l’exercici, un dels punts més importants, i que no podem oblidar, és la hidratació. Cal reposar els líquids que es perden per la suor bevent aigua. Un altre punt que cal tenir en compte és l’alimentació abans i després de la cursa. A continuació, us farem cinc cèntims de com ha de ser.

Durant els moments previs a la cursa, hem de consumir menjar lleuger i de fàcil de digerir, sense oblidar-nos de beure un parell de gots d’aigua. Una vegada estiguem corrent, és essencial anar bevent aigua a petits glops i amb regularitat.No hem d’esperar a tenir set; d’aquesta manera mantindrem millor el ritme. I una vegada haguem acabat, haurem de reposar líquids, de manera que és essencial beure aigua o begudes isotòniques i, entre 1 i 2 hores després, fer un àpat lleuger que ens aporti hidrats de carboni i proteïnes, per recuperar energia i massa muscular. Un aliment ideal en aquest sentit pot ser el iogurt, que a més ens aporta vitamines i minerals antioxidants. Com podeu observar, és una cosa bastant fàcil de fer, i sempre ens hem de recordar de dur l’ampolleta plena d’aigua quan sortim a córrer.

Podríem parlar dels diferents àpats, però avui ens centrarem en el berenar, perquè és cap al final de la tarda quan molta gent aprofita aquest moment per sortir a córrer. Tenint en compte això, explicarem el berenar que cal fer abans de sortir. L’ideal és que es faci 1 o 2 hores abans de l’activitat (no just abans de començar), i s’hauran d’evitar aliments molt densos, perquè poden provocar una digestió més pesada. El millor és un berenar ric en hidrats de carboni d’absorció lenta i una bona ingesta hídrica. Els aliments que aporten hidrats de carboni, com ara el pa, són molt importants en la dieta de l’esportista, perquè exerceixen una funció principalment energètica i constitueixen el principal combustible per al múscul durant la pràctica d’activitat física.

Però quins són aquestes berenars que van bé per córrer? A continuació us mostrarem uns exemples dels millors berenars per a runners:

TORRADA AMB GALL DINDI I PLÀTAN. Aquest berenar, a més de ser lleuger, ens aporta energia i proteïna, que contribueix a conservar la massa muscular. El plàtan, a més, és conegut per tenir bons nivells de potassi, que contribueix al funcionament normal dels músculs, i magnesi, que ajuda a disminuir el cansament i la fatiga. No ens hem d’oblidar de beure uns 2 gots d’aigua durant el berenar.

MINI DE FORMATGE FRESC AMB SUC DE TARONJA NATURAL. L’entrepà petit de formatge fresc ens aporta energia suficient i està elaborat amb ingredients lleugers, que ajuden a mantenir un bon ritme durant la cursa. El suc de taronja, a més d’aportar-nos vitamines, minerals i sucres, també ens hidrata, cosa que és fenomenal (tot i així, no ens hem d’oblidar de beure aigua).

IOGURT AMB CEREALS I RAÏM. És un berenar molt lleuger i fàcil de preparar. El iogurt conté calci i proteïnes de digestió fàcil que contribueixen al funcionament normal dels músculs. Els cereals i el raïm ens donen energia per fer la cursa. Com sempre, també cal que beguem aigua.

Què n’opineu, d’aquests exemples? Són uns dels millors berenars per a runners, a més de ser fàcils de preparar. Però el més important és que ens ajudaran a practicar el running en bones condicions.

Us sembla si fem una d’aquestes receptes i ens preparem per sortir a córrer? Som-hi!

Com es prepara?