{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Cada dia hi ha més gent que surt a córrer, ja sigui per estar en forma o per desconnectar i desestressar-se, una cosa que ens ajuda a estar de més bon humor i a alliberar tensions. El concepte de runner prové de l’anglès, que significa, literalment, “corredor”, i es refereix a totes les persones que surten al carrer, en el seu temps lliure, a córrer. Això ha creat una nova moda que cada dia segueix més gent. Totes les persones que fan exercici físic, inclosos els runners amateurs, han de seguir una bona alimentació i una bona hidratació per aconseguir el benestar que busquen.

L’alimentació és molt important i cal tenir-la en ment des de l’esmorzar fins al sopar. L’ideal és dur una alimentació saludable, equilibrada, variada i suficient. Aquest últim concepte es refereix al fet que, depenent de l’edat o de l’activitat física, necessitarem més o menys energia i nutrients. En l’exercici, un dels punts més importants, i que no podem oblidar, és la hidratació. Cal reposar els líquids que es perden per la suor bevent aigua. Un altre punt que cal tenir en compte és l’alimentació abans i després de la cursa. A continuació, us farem cinc cèntims de com ha de ser.

Durant els moments previs a la cursa, hem de consumir menjar lleuger i de fàcil de digerir, sense oblidar-nos de beure un parell de gots d’aigua. Una vegada estiguem corrent, és essencial anar bevent aigua a petits glops i amb regularitat.No hem d’esperar a tenir set; d’aquesta manera mantindrem millor el ritme. I una vegada haguem acabat, haurem de reposar líquids, de manera que és essencial beure aigua o begudes isotòniques i, entre 1 i 2 hores després, fer un àpat lleuger que ens aporti hidrats de carboni i proteïnes, per recuperar energia i massa muscular. Un aliment ideal en aquest sentit pot ser el iogurt, que a més ens aporta vitamines i minerals antioxidants. Com podeu observar, és una cosa bastant fàcil de fer, i sempre ens hem de recordar de dur l’ampolleta plena d’aigua quan sortim a córrer.

Podríem parlar dels diferents àpats, però avui ens centrarem en el berenar, perquè és cap al final de la tarda quan molta gent aprofita aquest moment per sortir a córrer. Tenint en compte això, explicarem el berenar que cal fer abans de sortir. L’ideal és que es faci 1 o 2 hores abans de l’activitat (no just abans de començar), i s’hauran d’evitar aliments molt densos, perquè poden provocar una digestió més pesada. El millor és un berenar ric en hidrats de carboni d’absorció lenta i una bona ingesta hídrica. Els aliments que aporten hidrats de carboni, com ara el pa, són molt importants en la dieta de l’esportista, perquè exerceixen una funció principalment energètica i constitueixen el principal combustible per al múscul durant la pràctica d’activitat física.

Però quins són aquestes berenars que van bé per córrer? A continuació us mostrarem uns exemples dels millors berenars per a runners:

TORRADA AMB GALL DINDI I PLÀTAN. Aquest berenar, a més de ser lleuger, ens aporta energia i proteïna, que contribueix a conservar la massa muscular. El plàtan, a més, és conegut per tenir bons nivells de potassi, que contribueix al funcionament normal dels músculs, i magnesi, que ajuda a disminuir el cansament i la fatiga. No ens hem d’oblidar de beure uns 2 gots d’aigua durant el berenar.

MINI DE FORMATGE FRESC AMB SUC DE TARONJA NATURAL. L’entrepà petit de formatge fresc ens aporta energia suficient i està elaborat amb ingredients lleugers, que ajuden a mantenir un bon ritme durant la cursa. El suc de taronja, a més d’aportar-nos vitamines, minerals i sucres, també ens hidrata, cosa que és fenomenal (tot i així, no ens hem d’oblidar de beure aigua).

IOGURT AMB CEREALS I RAÏM. És un berenar molt lleuger i fàcil de preparar. El iogurt conté calci i proteïnes de digestió fàcil que contribueixen al funcionament normal dels músculs. Els cereals i el raïm ens donen energia per fer la cursa. Com sempre, també cal que beguem aigua.

Què n’opineu, d’aquests exemples? Són uns dels millors berenars per a runners, a més de ser fàcils de preparar. Però el més important és que ens ajudaran a practicar el running en bones condicions.

Us sembla si fem una d’aquestes receptes i ens preparem per sortir a córrer? Som-hi!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre