{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Normalment, quan parlem d’hidratació en la pràctica d’esport, la classifiquem en: hidratació abans, durant i després de l’entrenament. Per què? La raó és que les necessitats de l’organisme no són les mateixes en cada una d’aquestes situacions.

L’aspecte principal i més important és destacar que és imprescindible que durant tot l’any (però especialment a l’estiu) mantinguem un bon estat d’hidratació, i això només s’aconsegueix prenent prou líquid (aigua com a font principal, encara que també disposem de sucs naturals o infusions, entre altres begudes), fruites i verdures (que a més ens aportaran vitamines i minerals), i evitant líquids amb concentracions altes de soluts, com sucres i proteïnes.

Abans de la pràctica esportiva és important disposar d’aquest estat d’hidratació fantàstic de què acabem de parlar, a més d’haver begut aigua 30-60 minuts abans de començar l’activitat. D’aquesta manera reposem líquids que ràpidament perdrem amb l’exercici i la suor.

Una vegada ja estem totalment actius practicant esport, hem de continuar hidratant-nos. Depenent del tipus d’exercici que fem hem de prendre un líquid o un altre. Per exemple, si l’exercici que fem és aeròbic i fa que suem molt (com córrer), podem optar per alguna beguda isotònica que, a més d’aigua, ens aporta els minerals que haurem perdut, d’aquesta manera els reposem i tenim glucosa per mantenir els nivells de sucre correctes a la sang. En canvi, si estem fent sèries en un gimnàs, només caldrà prendre aigua, tot i que també va bé si reposem minerals. És recomanable prendre sovint petites quantitats de líquid (200-300 ml), per exemple cada 15-20 minuts.

Quan hàgim acabat l’activitat hem de tenir en compte que, a més d’aigua, hem perdut energia i proteïnes durant la pràctica d’esport. Per això també hem d’omplir les nostres «reserves energètiques i proteiques» bevent, per exemple, algun suc o batut natural, que ens aporti els sucres propis de la fruita, juntament amb iogurt, que ens aporta proteïna d’alt valor biològic i encara més si mengem algun aliment que ens proporcioni hidrats de carboni complexos, per ajudar a omplir les reserves i que els pròxims dies puguem donar-ho tot i mantinguem el nostre rendiment. No val prendre’s un brioixet amb l’excusa de «ja he cremat».

A més, si ens pesem abans i després de fer l’exercici, comprovarem que hem perdut pes, de manera que és recomanable reposar 1 got d’aigua per cada quilo perdut.

Ara ja sabem què hem de fer per mantenir un bon estat d’hidratació en la pràctica d’esport però, sobretot, no hem d’esperar mai a tenir set. La set ens demostra que hem començat a deshidratar-nos.

La hidratació i una bona alimentació són claus perquè el nostre rendiment sigui òptim.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre