{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Per què fracassen tantes persones capaces? És una pregunta que de segur que t’has plantejat alguna vegada. Les causes no són només la falta de motivació inicial, sinó també el fet que no sabem mantenir en el temps l’actitud positiva i conscient que ens permet complir, cada dia, la tasca que ens hem assignat prèviament. Per això, sovint deixem de lluitar per vèncer les dificultats i caiem en el desànim. I quan deixem que aquest sentiment s’apoderi de nosaltres, l’únic que aconseguim és bloquejar-nos i entrar en un cercle viciós que ens porta de l’apatia al sentiment d’inferioritat.

Per evitar caure en aquesta situació és important no perdre la perspectiva i saber prioritzar; si no arribem a tot, haurem d’establir unes tasques mínimes diàries que hem d’intentar portar a terme sense cap mena d’excusa. Per descomptat, s’ha de tenir fe en un mateix perquè no baixi l’autoestima i el sentiment de ser competent, encara que les coses al principi no surtin com pensem.

Quatre passos per aconseguir l’èxit

1. Elaboració d’un pla.

Una vegada definit l’objectiu que vols aconseguir, valora objectivament les possibilitats que tens i elabora el pla d’acció que et sembli més oportú per aconseguir-ho.

2. Compromís per escrit.

Si poses les tasques pendents per escrit i et marques uns terminis de temps per complir-les, serà més difícil que abandonis quan sorgeixin les primeres dificultats.

3. Dedicació i esforç.

Comença a treballar immediatament; com més t’ho pensis més et costarà seguir el pla. Si flaqueges, demana ajuda a algun amic o familiar perquè t’animi a continuar esforçant-te.

4. Visualització positiva.

Per motivar-te en els moments difícils, practica la visualització positiva: tanca els ulls, dedica un temps a imaginar que ja has aconseguit el teu objectiu i pensa com et sentiràs d’orgullós quan ho aconsegueixis.

 

Com es prepara?