{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Estàs pensant a apuntar-te al gimnàs a la tarda o a sortir a córrer als matins? Si fas alguna mena d'exercici físic, segur que més d'una vegada has dubtat sobre què hauries de menjar abans de posar-te a suar. Sempre que pensis fer exercici, has de proporcionar al cos energia i nutrients. Sembla lògic, oi?

D'altra banda, has de tenir en compte que no convé afartar-se just abans de començar a fer exercici. L'ideal és menjar 3 o 4 hores abans si has de fer un exercici intens (de més d'una hora de durada) o 1 hora abans si has de practicar exercici suau o moderat, perquè la glucosa s'absorbeixi i arribi a la sang.

Quins nutrients necessitem abans d'entrenar?

Els hidrats de carboni, fonamentals

Has de saber que van molt bé abans d'entrenar. Per què? Les solucions electrolítiques a base d'hidrats de carboni contribueixen a mantenir el nivell de resistència en exercicis que requereixen una resistència perllongada i, a més a més, ajuden a millorar l'absorció d'aigua durant l'exercici físic. Recomanem que aquests hidrats de carboni siguin de baix o mitjà índex glucèmic, així que una bona opció és decantar-se pel pa, una peça de fruita sense pell o algun cereal baix en fibra si has de fer exercici suau. En canvi, si penses entrenar de manera més intensa, és ideal consumir una mica de pasta o llegums.

Proteïnes, no només després d'entrenar

Per norma general les proteïnes sempre s'han ingerit després de fer exercici, per ajudar a conservar la massa muscular. No obstant això, i tot i que has de continuar consumint-ne després d'entrenar, convé que comencis a incloure-les també en el menú previ a l'exercici. Les proteïnes contribueixen al manteniment dels ossos en condicions normals i a conservar la massa muscular. És recomanable que la majoria siguin d'origen animal (pollastre o gall dindi, per exemple), o que provinguin dels ous, del formatge, o de barretes proteiques.

Snacks saludables

I baixos en greixos. Si entrenes entrat el vespre, mitja hora abans d'entrenar i com a berenar, pots prendre un grapat de fruita seca, un trosset de pa amb oli d'oliva verge extra, un plàtan o una barreta de cereals.

Menú per a abans de l'entrenament

Si tens pensat anar al gimnàs o sortir a córrer per la tarda, has de vigilar sobretot el que menges per dinar. Aquí et proposem un menú:

  • Un plat de pasta saltada amb verdures o un plat d'arròs amb tonyina
  • Un plàtan
  • 1 iogurt natural Danone
  • Dos gots d'aigua
  • (Opcional) Una tassa de cafè

Amb totes aquestes opcions hem proporcionat al cos hidrats de carboni, vitamines, minerals i calci. Recorda que tots aquests són els nostres consells. Si tens qualsevol dubte et recomanem que ho consultis amb un expert, segur que et podrà ajudar.

Què? Preparats per fer un bon entrenament? Ànims!

Com es prepara?