{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Aquests dies a casa resulten un impediment a l'hora que els nens surtin al carrer i juguin a l'aire lliure. Els teus fills necessiten desconnectar, jugar i divertir-se amb activitats més creatives. Però la situació actual no acompanya, així que no ens queda més remei que quedar-nos a casa.

Activitats per entretenir els nens a casa

Què podem fer perquè els nostres fills s'entretinguin? Et proposem unes quantes idees!

Cinema i crispetes

És un clàssic molt utilitzat i eficaç. Trieu junts una pel·lícula que no hagueu vist o que no us canseu de veure, si pot ser de dibuixos animats, perquè és el que més entreté els nens. Ambienteu el saló com si fos una sala de cinema: el primer és encarregar-se del menjar i de la beguda. Les crispetes són imprescindibles en aquesta ocasió, però procura que no continguin massa sal. Per beure, tu pots optar per un refresc, i als nens els pots preparar un suc de fruita natural, així es pot aprofitar l'ocasió perquè prenguin una cosa saludable. Abaixeu les llums de la sala d'estar, poseu-vos còmodes i premeu el play!

Creeu el vostre propi berenar

La cuina és una activitat ideal perquè els nens aprenguin coses noves i comencin a desenvolupar-se en un nou terreny. Què et sembla cuinar amb ells un berenar deliciós? Deixa que els nens utilitzin els aliments, que aprenguin a barrejar-los i els pastin amb les seves pròpies mans. No només els resultarà una activitat divertida, també serà tot un procés d'aprenentatge. Decanta't per receptes senzilles, com ara un pa de pessic, magdalenes, galetes casolanes o coquetes. 

Demostreu el vostre talent al karaoke

Hi ha res més divertit que cantar i ballar les vostres cançons preferides? No cal tenir un dispositiu de karaoke amb micròfon i altaveu inclòs per poder cantar: pots buscar diferents cançons que continguin l'opció de karaoke de manera gratuïta per Internet. Trieu el vostre recopilatori preferit, feu servir una ampolla de plàstic com si fos un micròfon, i que comenci l'espectacle!

Aposta per les manualitats per a nens

És una activitat que fomenta la creativitat i la imaginació dels nens, a més de la capacitat psicomotriu. Les manualitats són l'opció perfecta per als dies plujosos: fer un collaret amb macarrons, un telèfon amb vasos, omplir un pot de vidre amb sal pintada, fabricar una careta… Hi ha milers de possibilitats! L'important és que ho feu junts, compartiu el moment i aprenguin de tu.

Un passi de models!

Segur que teniu alguna disfressa antiga a casa o retalls vells que esperen ser utilitzats de nou. Els nens es poden disfressar, fins i tot fent servir la roba de la mare o del pare si no tenen disfresses, i fer un passi de models a la sala d'estar, amb música inclosa! Que aprofitin també per pintar-se la cara i fer-se fotos divertides que després podreu imprimir i guardar de record per sempre.

Munteu una obra de teatre

Les titelles poden ser una joguina perfecta per als més petits, a més de ser molt manejables: les poden utilitzar amb una sola mà o fins i tot amb els seus ditets. Si teniu titelles a casa, és hora de muntar una obra de teatre! Podeu fabricar vosaltres mateixos l'escenari amb una mica de cartró i pintura. Representeu cadascú un paper i improviseu una història ben bonica. Serà una activitat perfecta per fomentar la imaginació dels nens.

Construir una cabana a la sala d'estar

Com? Molt senzill! Podeu apilar cadires, taules i coixins de manera que deixeu un forat per poder passar per sota. Cobriu-ho amb un llençol vell i creeu el vostre propi amagatall. Podeu apagar tots els llums de la casa i fer servir llanternes per il·luminar l'interior de la vostra particular cabana. Imagineu-vos que sou en plena natura!

Llegiu un llibre

Aquests dies a casa són un bon moment per a fomentar i practicar la lectura. Agafa un llibre que s'adapti a l'edat del teu fill i llegiu-lo tots dos junts. Podeu fer torns per llegir cadascú una pàgina i interpretar els diàlegs posant veus diferents. Llegir també és divertit!

Traieu els jocs de taula

No passen mai de moda i continuen entretenint tant a grans com a petits. Podeu seure junts i jugar al parxís, a l'oca, a les dames, al bingo, als escacs, a les cartes, al Monopoli, al Cluedo… No deu ser que hi ha pocs jocs, oi?

Feu una partida de bitlles

Creus que no es pot jugar a les bitlles a casa? T'equivoques! Només cal tenir una mica d'imaginació. Podeu construir les vostres pròpies bitlles utilitzant ampolles buides d'aigua, de llet o de suc. Ompliu-les amb llenties o arròs, però que cobreixin només la base, just perquè es mantinguin dretes i pesin només una mica. Podeu fer servir pilotes petites de plàstic o bé construir-vos les vostres enrotllant teles o mitjons vells. Que comenci la partida!

Com es prepara?