{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

Tens Ganes D celebrar el bon temps amb la família i els amics? No hi ha res millor que organitzar una barbacoa a casa!

Ens encanta fer barbacoes perquè són una ocasió genial per compartir moments festius amb la família o amics, perquè és un luxe estar-se a l'aire lliure, perquè ens agrada quedar per dinar i perquè a priori semblen fàcils de fer. Però que una barbacoa sigui un èxit té uns quants trucs i ara te’ls explicarem.

 

1. Hidratació

Primer de tot, pensa que passaràs força estona al sol i prop de foc. Si ets tu qui prepara la barbacoa, recorda tenir a l’abast aigua fresca per hidratar-te i una gorra per protegir-te del sol.

 

2. Preparació

Tria una carn de qualitat però no et passis, calcula uns 200 g de carn per comensal.

Treu la carn de la nevera una hora abans de començar a fer-la.

  

3. Complements

Prepara tots els estris que necessitaràs. És aconsellable tenir un vaporitzador o esprai amb aigua per anar-te refrescant o apagar alguna possible flamarada d'aquestes que apareixen en el moment de col·locar la carn.

T’anirà bé tenir uns guants per moure la graella i també alguna eina de ferro per remenar les brases.

Fes servir unes pinces llargues per tombar la carn. Són la millor opció perquè la carn no s'ha de punxar amb una forquilla o unes tisores, ja que perdria el suc. Que siguin llargues t'ajudarà a controlar la carn sense cremar-te les mans.

 

4. La brasa

Fer una bona brasa demana temps. Compta una hora des que comences fins que estigui preparada per posar-hi la carn. Recorda que la carn es fa amb la calor, no amb el foc. Si posem sal gruixuda sobre les brases, aconseguirem reduir el fum. L'ideal és començar a posar la carn quan la brasa és viva, vermella per sota i blanquinosa per sobre. Reparteix la brasa sota la graella de manera uniforme.

 

5. La carn

Per fer una barbacoa de 10 en sabor, et recomanem seleccionar diferents classes de carn. De porc pots triar cansalada, costelles, xoriço, botifarra... i sobretot presa i secret, que queden la mar de bé a la graella. De xai, sens dubte apostem per les costelles. De vedella o bou, seleccionem una bona mitjana, filet o entrecot. I, per descomptat, de pollastre pots triar uns cuixetes, que queden molt sucoses.

Cada carn necessita un temps diferent per quedar bé. A part de la teva intuïció de mestre graellaire t’anirà bé saber que la carn de porc s'ha de fer uns 10 minuts per cada banda, i la de pollastre també. La carn de xai necessita uns 5 minuts, i la de vedella o bou, de 2 a 5.

És aconsellable posar a la graella primer les peces més petites de porc i pollastre, que necessitaran més temps per fer-se i reservar les més grans per al final.

 

6. Trucs de mestre graellaire per a una barbacoa perfecta

Tria bé l’ajudant. Aquell amic encantador que, més d'apropar-te els estris que necessites, sempre té mil anècdotes i acudits per explicar.

Per evitar que les peces grans de carn quedin cremades per fora i crues per dins, col·loca-les al lateral de la graella perquè es facin a poc a poc.

Afegeix la sal al final, just abans de treure la carn de la graella, perquè no quedi resseca. Una sal tipus Maldon o sal de l'Himàlaia li donaran un toc perfecte.

 

7. Espècies i herbes aromàtiques

Pots incorporar-les de dues maneres. O bé afegint-les a la brasa per aromatitzar la carn, o bé directament a la carn just abans de treure-la de la graella a l’hora de salar-la. Les espècies que et recomanem són pebre negre, all en pols i herbes aromàtiques com romaní, farigola o sàlvia.

 

8. Salses

Hi ha qui opina que la carn, si està ben feta, no necessita salses. Però com que hi ha opinions per a tots els gustos, sempre pots tenir a punt una bona salsa chimichurri, barbacoa o tàrtara.

 

9. Begudes i aliments complementaris

Un aperitiu al gust dels convidats per anar picant mentre es prepara la carn. Per acompanyar la barbacoa no hi ha res millor que un gaspatxo fresc o amanides. També podem fer unes verdures a la graella per compensar. Queden bé, per exemple, els carbassons, el pebrot, uns espàrrecs...

Pel que fa a les begudes, a més d'aigua per mantenir-vos hidratats i evitar els cops de calor, podeu tenir sucs de fruites o refrescos.

 

10. Postres

Per no perdre l'equilibri el millor és fer unes postres lleugeres i digestives. Iogurts o gelats de iogurt o bé fruita fresca de temporada: la síndria, els préssecs o les cireres són una bona elecció.

 

Esperem que, amb tots aquests consells, la teva primera barbacoa de l'estiu sigui un èxit i que en gaudeixis amb la millor companyia.

Que les Ganes D segueixin alimentant les nostres trobades!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre