{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Quan es tenen nens petits a casa no sempre és fàcil tenir les habitacions en ordre, especialment les seves. Joguines escampades per terra, quaderns de l'escola formant muntanyes a l'escriptori, motxilles llançades a qualsevol lloc… Oi que tot això et sona?

10 trucs per endreçar l'habitació dels nens

En primer lloc, no t'amoïnis, aquest petit caos és d'allò més normal, però si inculques a la canalla una rutina diària i fas servir alguns truquets, podràs mantenir l'ordre cada dia. Pren nota d'aquestes idees pràctiques i senzilles per organitzar l'habitació dels nens.

Recicla caixes per guardar-hi les joguines

Les podem comprar directament o bé reciclar-les. Una opció molt pràctica és fer servir caixes de fruita que ja no ens valguin o demanar-les a la fruiteria abans que les llencin. Com que són de fusta, es poden pintar fàcilment amb pintura de pot o en esprai, encara que també les podem folrar amb teles estampades. Van molt bé per guardar-hi joguines petites, quaderns o folis i les podem col·locar dins de prestatgeries o bé penjar-les a la paret.

Prestatges per col·locar-hi els llibres

Si les prestatgeries estan a vessar i volem estalviar espai dins de l'habitació dels nens, podem penjar prestatges a les parets. D'aquesta manera, l'espai quedarà més espaiós i els nens podran col·locar-hi els llibres, les pel·lícules o els CD de música.

Ganxos per penjar-hi les motxilles

Trobar-nos la motxilla dels nens llançada per terra cada vegada que es posen a fer els deures de l'escola és molt habitual. Per evitar que passi, n'hi ha prou de col·locar a la paret un petit ganxo perquè, quan hagin acabat els deures i preparin la motxilla per a l'endemà, puguin penjar-la-hi.

Cubells per a joguines o roba bruta

Els cubells són ideals per organitzar les joguines. Podem comprar cubells de plàstic, metàl·lics de jardineria o bé cistelles de tela. N'hi ha prou de ficar-ho tot a dins quan hagin acabat de jugar. Ràpid i fàcil!

Penjar un organitzador de sabates a la porta

Aquest invent tan senzill té més funcions que no t'imagines. En els diferents compartiments que té, no només s'hi poden guardar les sabates; també podem col·locar-hi les diferents joguines, els ninots i els peluixos dels nens. Si el penges darrere de la porta, l'espai quedarà més recollit.

Organitza les coses de classe

Pots per a llapis i bolis

Si no volem gastar-nos diners per comprar un portallapis, podem fabricar-ne un nosaltres mateixos amb pots de conserves o, simplement, amb els pots buits de cacau que fem servir a l'esmorzar. Amb els pots de conserves, com que són de vidre, només cal introduir la pintura a dins i anar girant el pot fins que tota la superfície interior quedi coberta de pintura. No caldrà pintar-los per fora! Per donar color als pots de plàstic podem fer servir pintura en esprai o bé folrar-los amb llana o cinta washi tape. Aconseguirem uns portallapis molt originals i, sobretot, molt pràctics.

Classificadors a l'escriptori

Com les caixes, aquests classificadors els podem fabricar nosaltres mateixos. Per fer-ho es poden utilitzar caixes de cereals: només cal mantenir una de les obertures, retallar les solapes, pintar les caixes i fixar-les una a sobre de l'altra. Així els nens podran guardar-hi cartolines, paper de treballs manuals o bé els treballs i els deures de l'escola. Segur que així no els perden!

Pissarra per apuntar-hi les tasques

Com ja hem dit, inculcar-los una rutina és essencial perquè aprenguin a ser endreçats i organitzats. Col·loca una pissarra a la paret per anotar-hi plegats les tasques que han de fer: fer els deures, recollir l'habitació, comprar materials que necessitin per a l'escola, apuntar dates importants, etc.

Alguns trucs

Cordes per penjar-hi els dibuixos

En lloc de guardar als calaixos aquestes petites obres d'art que fan els infants a casa o a escola, les podem fer servir per adornar l'habitació. Si pengem a la paret una corda pels extrems, serà molt fàcil col·locar-hi els dibuixos dels nens: podem enganxar-los amb pinces de fusta, les mateixes que fem servir per estendre la roba. Segur que als teus petits els encanta!

Etiquetes

Finalment, perquè els nens sàpiguen ben bé on va cada cosa, et recomanem que enganxis etiquetes a les caixes, als pots o als classificadors indicant-hi què s'hi ha de desar. Així mai no es despistaran!

Què t'han semblat aquests trucs per endreçar l'habitació dels nens? Se t'acut alguna idea més?

Com es prepara?