{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

Si s’acosta l’aniversari del teu fill, segur que ja deus estar pensant en els preparatius per a aquest dia tan especial. Un dels elements que no poden faltar en aquesta mena de festes és un bon pastís d’aniversari, sens dubte l’element indiscutible en qualsevol celebració com cal.

2 pastissos d’aniversari saludables per als més petits

Aquest cop et proposem dues opcions que pots preparar tu mateixa: pastís de formatge i galetes integrals o pastís de pasta de full i fruita. En tots dos casos es tracta d’un dolç saludable, ja que el primer conté calci i el segon, vitamines procedents de la fruita. Agafa paper i boli, que comencem!

Pastís de formatge i galetes integrals

Aquest pastís d’aniversari és molt fàcil de fer; tant, que no cal ni que el fiquem al forn. Preparar-lo només et costarà uns minuts.

Ingredients:

  • 1 paquet de galetes integrals
  • 100 g de margarina
  • 300 g de formatge d’untar (una terrina aproximadament)
  • 500 ml de nata (dos brics petits)
  • 5 cullerades de sucre
  • 1 sobre de gelatina en pols neutra
  • La teva melmelada preferida al gust

Passos per preparar un pastís d’aniversari de formatge i galetes

Triturem les galetes fins a reduir-les a pols. Podem fer-ho amb un robot de cuina o bé ficant-les en una bossa i aixafant-les amb el corró. Fonem la margarina al microones i l’afegim a les galetes fins que la barreja agafi humitat. Podem afegir-hi més margarina si cal.

Amb aquesta massa, que serà la base del nostre pastís, cobrim el motlle fins a formar una capa uniforme i el reservem a la nevera.

En un cassó al foc, hi posem la nata i la gelatina i ho remenem tot bé. Després hi afegim el sucre i el formatge, i ho barregem, intentant que no trenqui el bull, només que s’escalfi.

Ho retirem del foc i incorporem la barreja a la base de galetes que hem deixat refredar. Podem utilitzar una cullera per abocar la barreja amb més delicadesa.

Deixem que el pastís reposi durant uns quants minuts i quan ja no estigui calent el refredem a la nevera durant unes sis hores aproximadament, fins que qualli. Si cal, podem ficar-lo al congelador per accelerar el procés.

Quan tinguem el pastís fred, el traiem, hi repartim una capa fina de melmelada de fruita per sobre, el desemmotllem i el servim.

Pastís de pasta de full i fruita

Si l’anterior pastís d’aniversari t’ha semblat fàcil de preparar, aquest serà bufar i fer ampolles! Un pastís ple de vitamines gràcies a la quantitat de fruita que conté.

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full fresca
  • Fruites variades i al gust. Nosaltres hem escollit:
  • 10 maduixes
  • 2 mandarines
  • 1 kiwi
  • 1 plàtan
  • 1 ou
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 50 g de sucre
  • ½ got d’aigua
  • *Opcional: ½ rajola de xocolata o crema

Pastís d’aniversari de pasta de full i fruita. Preparació

Preescalfem el forn a 200 °C.

Posem la pasta de full sobre un paper d’enfornar i li donem la forma i mida que vulguem. Nosaltres l’estirarem per fer una base rectangular i farem un doblec en cada un dels quatre costats.

Batem l’ou i el repartim per sobre de la massa amb un pinzell de silicona. Amb una forquilla, punxem suaument la superfície de la massa fins a tenir petits forats ben repartits. Fiquem la pasta de full al forn i la hi deixem durant uns 20 minuts.

Pelem la fruita i la tallem a trossos petits. En el cas de les mandarines, en deixem simplement els grills.

Posem l’aigua i el sucre en un cassó i l’escalfem per preparar un almívar. Quan trenqui el bull i sigui més o menys espès, el retirem del foc.

Traiem la pasta de full del forn i, si volem, la cobrim amb la xocolata fosa o amb crema pastissera. Col·loquem les fruites de manera vistosa per tota la superfície del pastís. Finalment, amb una cullera, aboquem una mica d’almívar per damunt de la fruita. Pastís llest per servir!

Què t’han semblat aquests pastissos d’aniversari? Són fàcils de fer, oi? Podem servir-los als nens acompanyats d’un Danonino, ja que és un producte nutricionalment adaptat per a ells i fet a la seva mida: per això se’l poden prendre solets i sense embrutar-se. 

Com es prepara?

TEMAS
{{freetag}}

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre
Danone utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, realitzar tasques d'analítica i mostrar continguts d'acord als teus interessos. Si continues navegant, entenem que acceptes la nostra política de cookies.