{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Tots els pares novells acostumen a tenir dubtes a l’hora de preparar els biberons. És una cosa que haurem de fer sovint; per això és important resoldre qüestions com les quantitats, quina aigua és recomanable per preparar-los o quins passos hem de seguir. Oi que t’has preguntat una d’aquestes tres coses alguna vegada? Intentem resoldre tots els teus dubtes perquè, a partir d’ara, siguis expert en biberons.

Aigua mineral per a biberons

Si dubtes entre fer servir aigua mineral o aigua de l’aixeta per preparar el biberó, cal que tinguis en compte els avantatges que ofereix l’aigua mineral natural.

Hi ha aigües minerals que estan especialment indicades per a la preparació d’aliments infantils, ho podràs llegir a l’etiqueta, com ara Font Vella. Aquesta aigua equilibrada conté les concentracions recomanades de sodi (menys de 25 mg/l), calci (de 25 a 100 mg/l) i fluor (menys de 0,3 mg/l) que el nadó necessita. Per això ens pot ajudar a preparar els biberons. D’altra banda, no cal bullir-la, perquè amb els 300 controls diaris que rep és totalment adequada per preparar aliments infantils d’una manera directa, tal com comentem més endavant.

Com que té una composició única, està indicada en dietes pobres en sodi. Aquesta aigua mineral té 0 impureses i és 100 % segura. Font Vella col·labora amb l’Associació Espanyola de Pediatria. A més a més, procedeix d’entorns protegits de la contaminació. És per això que l’aigua mineral pot ser l’opció més saludable per a la preparació dels biberons.

Hem de bullir l’aigua dels biberons?

En aquest cas la resposta depèn del tipus d’aigua que utilitzem per preparar el biberó. Si decidim fer-ho amb aigua de l’aixeta, haurem de bullir-la prèviament, ja que pot contenir substàncies no apropiades per al nadó. Cal bullir-la durant un minut perquè sigui apta per preparar el biberó. En cas d’utilitzar aigua procedent de gerres de filtre, també l’haurem de bullir, ja que els filtres domèstics no eliminen totalment les substàncies de l’aigua de l’aixeta.

Recorda que l’aigua no s’ha de bullir més d’un minut, ja que es podrien concentrar els minerals que conté, i això no és recomanable per al nadó. Una vegada l’aigua ja és al biberó, no ha d’estar a menys de 70 °C, així que no la deixis refredar més de mitja hora després de bullir-la.

De tota manera, podem estalviar-nos tot aquest procés si decidim triar aigua mineral per als biberons. Com hem comentat, està lliure d’impureses, per aquest motiu no cal bullir-la prèviament.

Quins passos hem de seguir per preparar un biberó?

Com hem vist, el primer és triar l’aigua i bullir-la, si escau. A continuació posem l’aigua al biberó i després les mesures de llet, mai a l’inrevés. Les mesures han de ser rases.

Una vegada afegida la llet en pols a l’aigua, hem de sacsar bé el biberó perquè es barregin els ingredients i s’escalfi igual tot el contingut. Agitem fins que desapareguin els grumolls.

És important seguir correctament les instruccions i les quantitats recomanades, ja que si afegim massa aigua al biberó estarem restant l’aportació d’aliment al nadó. Per contra, si hi afegim poca quantitat d’aigua o massa llet, podríem causar-li molèsties digestives.

L’aigua contribueix a mantenir les funcions físiques i cognitives normals, amb una ingesta diària mínima de 2 litres d’aigua al dia procedent de qualsevol font.

Com es prepara?