{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Que el teu petit s'adormi fàcilment no és sempre una tasca senzilla. I això que es pot estar més de la meitat del dia dormint, tot i que n'hi ha que es podrien passar la meitat del dia plorant i l'altra meitat, menjant.


Per això, per ajudar els menuts a dormir, hi ha alguns petits trucs que potser fins ara no aplicaves i que segurament et poden ajudar.
Primer haurem de començar per un bany, amb aigua calentona (a 35-37ºC), ja que acostuma a relaxar la majoria dels petits. Fins i tot pots afegir a l'aigua unes gotetes d'essències d'espígol per aclimatar millor el ritual del bany relaxant.


Un cop estiguem del bany, passarem a fer-li un massatget per augmentar l'estat de relaxació del teu nen.  Pots tirar-te unes gotetes d'oli a les mans, fregar-te-les i col•locar cap per avall el petit per acariciar-li l'esquena, tot alternant moviments suaus amb el palmell de la mà oberta i carícies amb les puntes dels dits, des del coll fins al culet.


Un cop hem acabat amb la fase de relaxació, podem donar-li el sopar al nostre petit, sempre en un ambient relaxat i sense televisió.
I, finalment, després de tot aquest ritual, ja podem portar el nen al bressol.


El son dels nadons


El son dels menuts és completament diferent del dels pares. El nadó comença amb una fase de son lleuger per després passar al somni més profund. Per això, si es desperta en la fase més lleugera, no ho farà per gana i serà millor no donar-li menjar per tornar a adormir-lo.
Si tens el teu nen a coll i veus que està adormit minuts després d'haver-lo agafat, segurament està en la fase de son lleuger, de manera que hauries de tenir-lo als braços uns minuts més abans de deixar-lo al bressol per si es desperta.

Com es prepara?