{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Potser trobes que és molt petit per gaudir d’una obra, però si decideixes portar-l’hi et sorprendrà tot el que aprèn. Les obres per a nadons, a més d’entretenir-los, fomenten l’atenció i la creativitat dels més petits.

El somriure il·luminat d’un nadó no menteix. Si balbuceja d’emoció i agita els bracets i les cames, segur que s’ho està passant bé amb l’obra. Els actors que treballen per al públic infantil ho saben. Però, què aporten aquestes funcions als nens i per què els enlluernen d’aquesta manera? Els experts diuen que a més d’entretenir-los, fomenten la seva atenció i motricitat, els conviden a crear i els familiaritzen amb les arts escèniques.

Sons, imatges i moviments

Les obres dirigides als petits espectadors no solen tenir argument en el sentit estricte i es mouen en el camp de l’abstracció. Segons expliquen els experts, els nadons no necessiten una estructura de principi, nus i desenllaç. Transiten molt còmodament pel moviment, la sonoritat de les paraules, les imatges…

Seguint aquests paràmetres se succeeixen històries molt simples, com la d’un punt de color negre que, en el seu futur, es topa amb un altre de color vermell. Aquestes representacions, gairebé sempre sense diàlegs, conviden els nadons a jugar, però també a crear. D’alguna manera, se’ls està transmetent que el món és una cosa que es pot transformar, que ells també poden modelar-lo.

A prop dels actors

Generalment, les representacions no duren més de trenta o quaranta-cinc minuts; en cas contrari, els nens podrien cansar-se. Acompanyats d’educadors o pares, els petits solen seure a terra o sobre coixins, però sempre a prop dels intèrprets.

Els petits responen amb crits i balbucejos als canvis de llums o música i a qualsevol altre moment de la coreografia que els causi sorpresa. No es limita mai la seva capacitat de resposta.

Com es prepara?