{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Entre els 4 i 6 mesos del nadó és el moment de diversificar la seva dieta (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/consejos-introduccion-nuevos-alimentos-bebe/).  Aquest important procés de transició consisteix a afegir aliments sòlids en la dieta de l'infant per oferir-li els nutrients necessaris per garantir una alimentació sana. Com que cada criatura és un món, hem de validar el moment amb el nostre pediatre per estar més segurs que està preparat per a aquest canvi en la seva rutina alimentària.


És important respectar el calendari d'introducció d'aliments (ENLLAÇ a PDF de Danone) i demanar sempre l'opinió del pediatre. La introducció d'un aliment massa aviat pot causar-li una intolerància o al•lèrgia. Evita els aliments al•lergògens (llet de vaca, algunes fruites com el préssec, el rovell de l'ou, peix…) i retarda'ls tant com puguis. Un altre detall important és que no afegim ni sal ni sucre als purés o a les farinetes del nadó.


Ara que ja coneixem les pautes que hem de seguir a l'hora d'introduir els primers sòlids en la dieta del nadó, podem passar a especificar quins són els sòlids que podrà tastar als 5 mesos.


Hi ha dos grups d'aliments que podràs donar-li. El primer són els cereals sense gluten i el segon les fruites.


-    Els cereals són una bona opció per donar-li energia extra al nadó i, triturats amb la llet materna (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/blog-no-sabias-de-la-lactancia-materna/) o de continuació (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/blog-leche-de-continuacion/), els acceptarà relativament bé per esmorzar, perquè continuarà notant el gust que tant li agrada. És important que no afegim encara gluten a la seva dieta fins com a mínim els sis mesos, ja que el seu aparell digestiu no està format del tot.


-    Pel que fa a la fruita que pot prendre, a partir dels 4 mesos ja li podem donar un cítric com la taronja, en forma de suc. Podràs fer-li el primer puré de fruites en 20 minuts, jugant amb les quatre fruites bàsiques: plàtan, pera, poma i taronja. Primer prepara purés d'una única fruita, i si veus que la tolera bé durant un parell de dies, incorpora-n'hi una altra de diferent. Pots donar-li la fruita natural pelada i triturada al moment, així conservarà totes les propietats; també pots fer compotes.  Des del punt de vista nutricional, una fruita cuita té les mateixes calories i hidrats de carboni que la fruita natural, però es perden part de les vitamines que són termosensibles.  


Com es prepara?