{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

La tardor acostuma a arribar acompanyada d'alguns canvis que són evidents tant per a grans com per a petits. L'inici de l'escola bressol o del col•legi, els canvis de temperatura, la reducció d'hores de sol o les noves rutines que anuncien el canvi d'estació. Aquests dies cal cuidar la canalla, sobretot pel que fa a l'alimentació.


Convé recordar que per als més petits de la casa la llet materna és el millor aliment, si més no durant els sis primers mesos de vida. A partir dels sis mesos també els podem donar Mi Primer® Danone, fet amb llet de continuació. Amb aquest aliment, el nadó gaudirà d'unes bones postres i tu et quedaràs tranquil•la sabent que pren un aliment lacti fresc elaborat específicament per a infants de 6 a 24 mesos.


Per als nadons que ja mengen més varietat d'aliments és important que els donem fruita i verdura de temporada, és a dir, taronges, pomes, mandarines, etc. En el cas de les verdures, entre les més freqüents en aquesta època de l'any hi tenim, per als primers purés del nadó, mongetes tendres, pastanagues, carbasses, carbassons i, en el cas de nadons més grans i que ja prenen més verdures en la seva dieta, els podem donar carxofa, moniatos, cols de Brussel•les, coliflors, bledes, etc.


Per als nens que ja mengen de tot i tenen una dieta variada, també són interessants els bolets, ja que són propis de la tardor i aporten proteïnes vegetals, així com vitamines i minerals.


És important, a més, presentar-los les fruites i les verdures de manera atractiva, i sobretot que a taula es mengi de tot i per a tots. Les criatures solen aprendre a menjar veient com ho fan els grans, i si els pares mengen fruita i verdura, els estarem donant un bon exemple perquè ells també en mengin.


A més, a partir de l'any, un altre dels aliments que ha d'estar present sempre en la seva alimentació són els llegums. La recomanació és que en prenguin tres o quatre cops per setmana. Sense oblidar també que és necessari que els infants segueixin una dieta variada rica en ferro, present en carns, peixos, fruita seca o els cereals integrals.

Fonts:
http://www.mapfre.com/salud/es/cinformativo/dieta-otono.shtml

Etapa: 6-24 mesos

Com es prepara?