{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Perquè el nostre fill s'adapti a l'escola bressol i a les seves rutines, és vital una bona alimentació infantil https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/alimentacion-infantil/ que li aporti tots els nutrients necessaris segons la seva edat. Si el teu fill té 12 mesos o més, segur que ja ha tastat la majoria dels aliments de tots els grups alimentaris que comprèn la piràmide nutricional.

Sobretot diversitat

El repte és aconseguir que l'infant mengi una gran varietat d'aliments de tots els grups i en les proporcions adequades per a la seva edat i pes, per complir les necessitats nutritives necessàries i gaudir totalment de l'escola bressol.

Per aconseguir-ho, és fonamental que tingui establertes unes pautes o rutines alimentàries i que no se salti cap àpat del dia per falta de gana o que no mengi massa perquè fa massa hores que no menja i està afamat.

El nadó ha d'estar acostumat a prendre aliments junts en puré o a trossets al plat, i a menjar ell tot sol, a ser independent a taula i menjar amb tots els membres de la família.

Si el teu fill és molt caparrut, no cedeixis i li canviïs el plat de seguida. Elimina les distraccions a taula, com les joguines o la televisió, i no el renyis perquè no mengi. Dóna-li com a mínim un parell de cullerades del que no li agradi i ofereix-li unes postres més abundants (sempre que no siguin grasses), com Mi Primer Danone amb fruita (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/mi-primer-danone-con-su-fruta).

L'alimentació del preescolar

L'infant de 2 anys ja es pot considerar preescolar, perquè està en l'etapa d'abans d'anar a escola. En aquesta època la mainada ha de continuar creixent, tot i que no al ritme que ho feia durant els dos primers anys de vida.

Segurament comprovaràs que el teu fill té menys gana i, per tant, necessita ingerir menys calories en la dieta diària. La clau és anar al pediatre perquè estableixi una pauta de creixement d'acord amb la seva edat i perquè li controli el pes cada mes.

Aportació calòrica del preescolar

La canalla d'entre 1 i 3 anys necessita consumir unes 1.300 calories al dia, que hem de distribuir en 5 àpats diaris: per esmorzar, a mig matí, per dinar, per berenar i per sopar. L'esmorzar haurà de suposar el 25% de l'aportació calòrica diària, i el dinar i sopar el 30 % cadascun. El berenar només ha de representar el 15 % de les calories diàries, de manera que li podem donar fruita, un trosset de pastís casolà amb un suc de fruites o un Mi Primer Danone, per no excedir-nos amb els greixos.

Racions del preescolar

L'infant ha de prendre cada dia com a mínim una ració de cereals, preferentment per esmorzar, ja que es tradueixen en energia, a més del calci de la llet de continuació o de Mi Primer Danone. Les fruites i les verdures també s'han de prendre cada dia en forma de purés o a trossets en els dinars i sopars, en total unes 5 racions al dia. Dues racions al dia de carn, peix, llegums o ou els donaran les proteïnes necessàries per afrontar les jornades amb energia, barrejades amb les verdures en dinars i sopars o bé amb pasta, arròs i pa, que els aportaran hidrats de carboni, de 3 a 5 racions diàries. Per amanir els purés no hi ha res millor que l'oli d'oliva verge, i al llarg del dia podrem donar-n'hi fins a 5 cullerades.

La llet o bé Mi Primer Danone es poden prendre en esmorzars i berenars, i els formatges, en els purés del migdia i la nit. En tot cas, ens hem d'assegurar que els en donem entre 2 i 3 racions per aportar-los prou calci, perquè els seus ossos s'enforteixin durant aquesta etapa del creixement.

Què no hem de fer en els àpats

Per evitar que el nen adopti uns hàbits poc saludables, hem de procurar que no piqui entre àpats.

Controlem les quantitats del que menja per assegurar-nos que els nutrients estiguin equilibrats durant el dia, i evitem omplir-li el plat fins a dalt.

És normal que al nadó no li agradin alguns aliments, però has de jugar a cuinar-los de maneres diferents o a preparar-los amb un acompanyament que li encanti, per compensar. Així la criatura no es quedarà amb gana i menjarà el que li desagrada amb el tipus de menjar que li agrada més com a premi.Com es prepara?