{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Com sabem, l'alimentació infantil (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/alimentacion-infantil) s'ha de basar en les recomanacions del pediatre, ja que la infància és una etapa plena d'activitat, aprenentatge i creixement. A partir dels 3 anys (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/alimentacion-infantil-3-años) la criatura canvia de mica en mica els purés pels trossets de menjar i adapta la seva alimentació a la de la resta de la família, sempre amb unes racions que vagin d'acord amb la seva edat i pes. Ja no és un nadó i comença l'etapa de preescolar.

Consells per a una alimentació sana de l'infant de 4 anys

Per assegurar-nos que el nostre fill està ben alimentat, podem tenir com a guia la piràmide nutricional i, a més, seguir aquestes pràctiques recomanacions:

- Assegura't d'aportar-li prou calci a través de llet, formatges i iogurts. Pots variar els plats segons convingui, fer arròs amb llet, batuts, iogurt barrejat amb fruita…
- Dóna-li verdures i fruita fresca: conserven molt millor les seves propietats que les que es venen en bosses o les que no són de temporada.
- Aposta pels cereals integrals, ja que els que estan massa edulcorats amb prou feines tenen valor nutricional.
- La carn és importantíssima en la seva alimentació, però que sigui magra, i sobretot ho és la carn blanca, que aporta menys greixos. Pots fer-la a la planxa, amb verduretes saltades, triturada en purés…
- Prescindeix de dolços, fregits i aliments envasats. De tant en tant li farà gràcia menjar-ne, però, per tal de prevenir l'obesitat infantil, cal reservar-los només per a ocasions especials.

Com pots aconseguir que el nen de 4 anys mengi de tot

L'infant de 4 anys ja expressa les seves preferències pel que fa al menjar i té tendència a menjar primer el que li agrada i a deixar el que no li és familiar. Encara que la criatura ens porti la contrària és important ser persistents amb el menjar i oferir-li arguments com "si t'ho menges, et faràs molt gran" o "és molt sa". Si des de ben petits els oferim en petites racions el menjar que no els agrada tant acompanyat d'aliments que els encanten, a poc a poc aconseguirem que els acceptin.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre