{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Com sabem, l'alimentació infantil (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/alimentacion-infantil) s'ha de basar en les recomanacions del pediatre, ja que la infància és una etapa plena d'activitat, aprenentatge i creixement. A partir dels 3 anys (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/alimentacion-infantil-3-años) la criatura canvia de mica en mica els purés pels trossets de menjar i adapta la seva alimentació a la de la resta de la família, sempre amb unes racions que vagin d'acord amb la seva edat i pes. Ja no és un nadó i comença l'etapa de preescolar.

Consells per a una alimentació sana de l'infant de 4 anys

Per assegurar-nos que el nostre fill està ben alimentat, podem tenir com a guia la piràmide nutricional i, a més, seguir aquestes pràctiques recomanacions:

- Assegura't d'aportar-li prou calci a través de llet, formatges i iogurts. Pots variar els plats segons convingui, fer arròs amb llet, batuts, iogurt barrejat amb fruita…
- Dóna-li verdures i fruita fresca: conserven molt millor les seves propietats que les que es venen en bosses o les que no són de temporada.
- Aposta pels cereals integrals, ja que els que estan massa edulcorats amb prou feines tenen valor nutricional.
- La carn és importantíssima en la seva alimentació, però que sigui magra, i sobretot ho és la carn blanca, que aporta menys greixos. Pots fer-la a la planxa, amb verduretes saltades, triturada en purés…
- Prescindeix de dolços, fregits i aliments envasats. De tant en tant li farà gràcia menjar-ne, però, per tal de prevenir l'obesitat infantil, cal reservar-los només per a ocasions especials.

Com pots aconseguir que el nen de 4 anys mengi de tot

L'infant de 4 anys ja expressa les seves preferències pel que fa al menjar i té tendència a menjar primer el que li agrada i a deixar el que no li és familiar. Encara que la criatura ens porti la contrària és important ser persistents amb el menjar i oferir-li arguments com "si t'ho menges, et faràs molt gran" o "és molt sa". Si des de ben petits els oferim en petites racions el menjar que no els agrada tant acompanyat d'aliments que els encanten, a poc a poc aconseguirem que els acceptin.

Com es prepara?