{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Un nadó d'11 mesos menja pràcticament de tot en textura semisòlida. El més important és que continuï prenent la llet de fórmula o materna sense deixar de menjar variat peces de fruita, verdura, les racions de carn, peix i ou. Per això, la tasca més complicada durant aquest període és donar-li un puré diferent per a cada dia i àpat.

El nostre consell és que t'organitzis un menú diari de la setmana quan tinguis una mica de temps, per exemple, dissabte o diumenge. Així en un sol dia tindràs el menú setmanal de la criatura i no hauràs de preocupar-te'n al llarg de la setmana, quan pràcticament no tindràs temps.

Pots fer diversos purés amb diferents ingredients i combinant-los (carbassó, carbassa, pastanaga, formatge, arròs, patata). Algunes opcions són:

- Crema de carbassó amb patata i formatge
- Carbassa, carbassó i arròs
- Patata i pastanaga amb formatge
- Patata, carbassó i arròs
- Patata i carbassa

* Tot amb arròs, o tot sense arròs

Bullim per una banda les verdures i per una altra l'arròs. Preparem un filet de vedella i un de pollastre. Quan ho tinguem tot cuit, només és qüestió de triturar-ho fent aquestes combinacions, desar-ho al congelador en potets amb el nom del puré marcat, i llestos! Per donar-l'hi, podem descongelar-ho al natural o bé amb el microones. Quan estigui preparat, afegeix-hi una mica d'oli d'oliva.

Els purés de fruites són més delicats, ja que si els congelem perden propietats: crus i triturats al moment, els purés de fruites són més frescos i conserven totes les vitamines. Pots optar per fer alguns purés per a tota la setmana, però sempre que tinguis 10 minuts, procura preparar-los al moment. Si no pots, tritura les fruites per separat i posa cada fruita triturada en una glaçonera. Per combinar les fruites només hauràs de posar un glaçó de cada una en un bol i esperar uns minuts que es descongelin. També pots coure la fruita i fer una deliciosa compota.

Pel que fa a la carn, el peix i l'ou, és millor no preparar-los amb més d'1 o 2 dies d'antelació perquè no es facin malbé, i encara menys si s'ho ha de prendre el nadó. Per sort, preparar carn o peix a la planxa són només 5 minuts, i només haurem de trossejar-los o picar-los per afegir-los al puré.


http://www.pequerecetas.com/menus-semanales-para-ninos/pures-para-bebes-como-organizar-el-menu-semanal/

Com es prepara?