{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES
{{freetag}}

Als 10 mesos la criatura ja tindrà una dieta gairebé igual de variada que la resta de la família. Durant aquesta etapa estaràs més tranquil•la, ja que probablement faràs el mateix menú per a tothom i només hauràs d'aixafar o triturar una mica el seu plat perquè se'l mengi més a gust.

Aquest mes només hauràs de començar amb l'ou (https://www.danone.es/ca/miprimerdanone/blog-darle-huevo-primera-vez/), tot i que el pediatre ja et dirà si has d'endarrerir-ho una mica segons l'historial de al•lèrgies. L'ou és un aliment especialment delicat, ja que als infants d'entre 1 i 2 anys, en molts casos els provoca intoleràncies i al•lèrgies. No obstant això, no hem de renunciar-hi, ja que els aporta moltes proteïnes que contenen tots els aminoàcids essencials per a l'organisme.

Com que és un aliment especial, també cal introduir-lo amb compte per evitar riscos d'intolerància. L'hem de servir cuit i triturat, afegit al puré del migdia (per facilitar la digestió). El primer dia li hem de servir el rovell i entre 7 i 10 dies després hi podem afegir també la clara. Pel que fa a quantitats, hem d'anar augmentant la dosi progressivament. La primera vegada li donarem un quart d'ou, la segona mig, i així successivament. La criatura podrà prendre ou amb tranquil•litat 2 o 3 vegades per setmana a partir dels 12 mesos, en forma de truita, d'ou farcit, flam, etc.

També pot passar que, malgrat haver seguit els consells del pediatre, hagi presentat intolerància a l'ou. En aquest cas pot desaparèixer o no a partir dels 3 o 4 anys si eliminem completament l'ou de la seva dieta.

Així, doncs, el menú setmanal del nadó s'ha de compondre de:

- Farinetes de cereals amb llet materna o de fórmula i mitja fruita per esmorzar.
- Mitja fruita més a mig matí.
- Un dinar complet gràcies a un puré de verdures amb carn o peix i fruita per postres.
- Per berenar podem optar per un Mi Primer Danone, fruita o llet.
- El sopar, amb sopes, puré de verdures, arròs… (evitem carn, peix i ou).

Com pots veure, així el nadó prendrà dues o tres vegades al dia fruita i llet. Podem aprofitar perquè experimenti menjant ell tot sol donant-li la fruita madura a trossos. Aquesta tècnica s'anomena Baby Led Weaning i li permet començar amb els sòlids mastegant, i perfeccionar després la seva habilitat amb les mans.

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre